Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké střední plemeno psa

Od: arwi® odpovědí: 18 změna:

Jaké střední plemeno psa,které nelíná,nebo málo, by jste doporučili pro bytu pro mladší pár,který tráví hodně času v přírodě,ale i třeba na festivalech,kde je hodně lidí a psů?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Volte cestu mou, po borderce jsme nyní pořídili středního pudla. Nelíná, je chytrý a přítulný, ochotný k čemukoliv. A je to požitkář, takže rád řádí i spí, přesně úpodle nálady páníčků...

Jaké střední plemeno psa
27.06.23 21:45
hodnocení

Krásný.

Také hlasuji pro pudla. Jsou nesmírně učenliví, poddajní, laskaví, přátelští. Rychle a dlouho pamatují. Jsou přesně takoví, jak od nich očekáváte a k čemu je vedete. Nelínají, stříhají se a češou.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, nehledejte plemeno, hledejte konkrétního psa - v psím útulku si jistě nějakého vhodného křížence, který bude odolnější, než čistá rasa, vybere každý a ještě vděčného pejska zachrání. Zdravím!
28.06.23 11:06

*palec*

pb®

Odolnější možná zdravotně, nikoliv však psychicky. Špatná socializace od štěněte, týrání, množírny. Útulek je vždy loterie. Pokud je pes z množírny, kde nevíte, jestli nedocházelo k dlouhodobé příbuzenské plemenitbě, i ta odolnost dost pokulhává.

Nejlepší je pes s temperamentem pro člověka vhodného plemene, které není geneticky zatížené vadami (buldočci, vlkodav-osteosrkom atd.), z prověřené chovatelské stanice, která dbá na zdraví svých odchovů, testuje i na to co nen povinné, s kupní smluvou, nemá problém při vadě vrátit peníze či nabídnout nové štěně a dělá selekci, nepustí do chovu všechno. Nadto prodává štěňata socializovaná.

hodnocení

0x

Do bytu? To máte hodně omezený výběr. Něco moc malého typu yorka, bišonka, možná jack russel terier. Větší asi v bytě lab anebo retrívr. Línání neberu v potaz, to je v bytě ten nejmenší problém...

doplněno 27.06.23 21:07:

Tak asi ten russel, aktivní pes, ale tvrdohlavý. Já z těch menších mám rád westíka, ten nelíná.

hodnocení

York,ani bišonek se na několika kilometrové procházky třeba na horách moc nehodí a na labradora a retrívra mají zase byt malý.

hodnocení

0x

Co mají za psy lidé na těch festivalech? Nepřeštěkávají se tam v tom mumraji?

doplněno 27.06.23 21:37:

Já bych se obával toho, že pes, který nelíná se musí vyčesávat a stříhat. Bude náročnější na údržbu. Třeba takový Skotský terier.

hodnocení

Většinou jsou dobře socializovaní,různé rasy i kříženci.

hodnocení

Se stříháním by nebyl problém.

hodnocení

A jiný typ,než teriér?

hodnocení

0x
Jako střední plemeno psa pro aktivní lidi můžu doporučit border kolii. I v bytě bude v pohodě, dokud bude mít dostatek aktivit.
Akorát s tím línáním nevím no, máme dlouhosrstého a hlavně na jaře a na podzim je denně chlupů plná nádobka robotického vysavače :)
A hlavně nepodcenit výchovu.

jéé to bych bral. Po mým psovi jsou každý den plné dva kilové kýble chlupů, když líná. Jinak jeden kyblík :D Mám velkého švýcarského salašníka.

hodnocení

Mě napadnul italský vodní pes.Aktivní,nelíná,ale ten zase hodně hrabe.

hodnocení

Vzhledem takový přírodnější pudl.Pudl má určitě fajn povahu i nelíná,ale je zažité,že je spíš pro holky.Mladý chlap by pudla asi neskousnul.

paveldvorak
hodnocení

0x

do bytu si nic nepořizute, pes tam zbytečně trpí, navíc pes je určité omezení ,kvůli kterému se nedostanete všude kam se budete chtít dostat...při průměrné délce života psa 16 let si omezíte svůj život na těch 16 let...já vím o čenm úíšu dc era si vybrečela raslíka pak se odstěhovala a zůstal nám na v bytě na krku, pro pracující lidi to znamená docházet v průběhu dne domů na venčení...atd...a to nepíšu o dovolené k moři...

hodnocení

Pro někoho omezení života,pro někoho hezčí život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]