Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes,který potřebuje pomoc!

Od: smooky* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

v naší obci je krásný pes!Má páníčky ,kteří se o něj nijak moc dobře nestarají.Pořídili si ho hlavně na hlídání majetku.Dříve sme s ním chodili ven,protože teta zná jeho majtele.Skvěle jsem s ním vycházela,jediný problém byl a je v tom,že pes neposlouchá,skáče na lidi a je hyperaktivní.Snažili jsme se ho cvičit,mohla sem si ho i časem vzít sama na vodítko a bylo to opravdu nádherné.Pes byl štastnej i já byla! Ale pak se stala nepříjemná nehoda.Od té doby jsme s ním venku nebyli.Je to ještě mladej pes cca 2 roky.Myslím že je plemene Německý ovčák ale asi není čistokrevný.Je to hrozně krásnej pes a myslím že by si zasloužil i něco víc než jen být zavřený,sice na velkém dvoře,ale bez pohlazení a lásky.Proto bych ho chtěla odkoupit jen vůbec nemám přehled kolik by tak mohl stát.Napadlo mě také,že bych se s majteli mohla dohodnout aby pes zůstal na jejich dvoře.Zajímalo by mě co si o tom myslíte vy.

P.S.Majtelé psa netýrají ani nic podobného,jen mu nedávájí tolik lásky a pohybu kolik by si zasloužil!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

0x

Ahoj, obávám se, že s tím nic nenaděláš. Naše právo zná dejme tomu fyzické týrání zvířete (tedy i psa) ale o nedostatku lásky se rozhodně nezmiňuje. Teď si mne přivedla na jednu věc - spousta lidí tvrdí, jak zle se má pes zavřený v paneláku a oproti tomu jak skvěle se má pes na zahradě. Pekný houňo! Sám mám psa, jorkšírka (je na nicku v posteli) a ten se má jako to příslovečné prase v žitě. A co se bavím s pejskařema z okolních paneláků, je to v bledě modrém to samé. Pejsek většinou spinká v postýlce, baští značkové granulky, né ty šílené z Liedlu nebo Kaufu a hlavně - páníček (panička) se ho snaží brát všude s sebou. Naproti tomu jsem viděl už x psů, kteří jsou na zahradě, buď přivázaní u boudy a kálící pod sebe nebo magory štěkající u plotu a točící se dokolečka. A ti za svůj život jdou maximálně k doktorovi na vzteklinu. Nechci paušalizovat ani nikoho urazit, ale je to tak.*zed*

myse*
hodnocení

0x

Taky si myslím, že s tím nic nenaděláš. Jedině se domluvit s majitelem na tom, že ho budeš velmi často navštěvovat, hrát si s ním a vychovávat - a pak s ním třeba zase chodit ven. Taky je otázka kolik ti je let - jestli jsi schopná za něj převzít veškerou zodpovědnost, jestli jsi schopná ho zvládnout apod.

Nehoda? jaká nehoda? někoho pokousal? nebo ho srazilo auto, proč už nechodíte ven? bojí se nebo je agresivní nebo proč?

Vypadá to, že majitelé mají psa pouze na hlídání - kamarád to není. Ale to nezměníš, a když ti psa (pro-)dají, pořídí si jiného a ten na tom bude stejně...

smooky*
hodnocení

Ta nehoda...Byli jsme u vody a kolem šla nějaká paní s malým pejskem.Když procházeli nic se nedělo ale když už byli kousek za námi tak ten (náš) pes vyběhl a skočil na tu paní zezadu.Srazil ji k zemi a začal se prát s tím malým pejskem.Nikomu se ale nic vážného!Od té doby začal být ten pes víc agresivní a tak sme s ním přestali chodit ven!

Jinak díky moc za rady...!

myse*

Tak to je špatný. pokud ho nevycvičíš k poslušnosti za plotem, ven choď jenom s vodítkem a ještě lépe s košíkem, kdybys psa neudržela...

Pes potřebuje nejen lásku ale i výcvik, obzvlášť je li to německý ovčák nebo kříženec NO, nevím jestli to zvládneš, nepíšeš kolik je ti let aby sis získala respekt a převahu nad psem. Zatím to můžeš zkoušet v ohradě - trénuj poslušnost - hlavně povel "ke mně", hrej si s ním s tenisákem - to každý pes miluje, dej mu svoji pozornost, svůj čas i lásku. Ale pozor - pořád musíš být ty ten pán, ne pes.

Přece co záleží na tom, jestli je tvůj nebo ne...

A já s vámi hluboce nesouhlasím.*hej*Pes má svého majitele, který si ho pořídil na to, aby mu hlídal jeho majetek. Tak znovu: je jeho! Vám by se také nelíbilo, kdyby někdo třeba lezl do vaší taška. Taky je vaše! A pak, pes má hlídat, na to si ho majitelé pořídili. Ne proto, aby někdo cizí psa futroval piškotama a dával mu příkazy. Pak by to dopadlo tak, že by zloději přinesl papuče :D Majitel psa netýrá, krmí ho, udržuje v čistotě a pes za to hlídá. Není tam proto, aby s ním někdo cizí manipuloval. A případnou škodu by hradil majitel. Ne nějaký cvičitel!*bum*Jestli chcete pejska, kupte si ho. Bude váš, budete za něj zodpovědný a taky se vám nebude líbit, když někdo s ním bude cvičit, manipulovat s ním. *stop*

camelot*

Dobry den, take se priklanim k tomu, ze tento pes neni v nouzi. Pes ktery potrebuje pomoc, toho hledej hlavne v utulcich. Nicmene mam respekt pred Tvou chuti se o nej lepe postarat, muzes zkusit zachranit psa, ktery to potrebuje nezbytne. Mas dobre srdce a to je jenom dobre, Camelot

czechharry
hodnocení

0x

Já bych v tom neviděl nějak velký problém. Pokud víš, že lidé o něho "nemají" tak velký zájem, jak by jsi si představovala, zkus se s majitelem domluvit, zda by jsi se mu o něho nemohla starat. Třeba by to rádi uvítali a možná by jsi na tom něco i vydělala. Za zeptání nic nedáš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]