Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDL LDL u zvířátek?

Od: mica odpovědí: 6 změna:

Jak svědčí kočkám a psům žloutky, smažený žloutky? Škoda to vyhazovat, ne?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já např. žloutky vůbec nevyhazuji. Nevím, proč bych to měl dělat (zadarmo nejsou ). Zdravím!

mica
hodnocení

Prostě když je jíst nemůžu, mám vysoký cholesterol, a hypertenzi, mám jíst bílkoviny.

tak si dám za den 4 bílky a jeden žloutek třeba

hodnocení

0x

Mí psi žloutky žrali bez problémů, Blinkali ze syrových bílků. Myslím si, že když psovi žloutek nebude dělat dobře, nesežere ho.

sasa*
hodnocení

0x

Taky bych to moc neřešil. Je to podobné jk s hodnotami železa u špenátu apod. Dále výpis s Stobu:

V tabulce je ukázán obsah cholesterolu ve vybraných potravinách, které jsou sestupně seřazeny z hlediska obsahu cholesterolu. I když je zde vaječný žloutek na druhém místě, na rozdíl od svých sousedů obsahuje pro naše těla velice prospěšné látky a minimum nepříznivých látek. Proto již nejsou vajíčka z hlediska předcházení srdečně-cévním příhodám zatracována – na rozdíl od potravin v jejich sousedství. Navíc v řadě studií bylo zjištěno, že konzumace vajec dokonce může zvýšit i krevní hladiny ochranného cholesterolu, který nazýváme HDL cholesterol a který chrání naše tepny před aterosklerózou.

asd1

Asi tak, nejen špenát a železo. Podobně ještě nedávno bylo máslo jed, sádlo jed.. A za komančů dokonce bylo jed i kojení a umělej sunar byl prý zdravější (to by jeden blil..)

To moudro "Žloutek = choesterol tě zabije" taky už dnes moc neplatí ;)

des

Asd1 Takhle jednoduché to není...

Srovnání se špenátem kulha.

Jestliže někomu rostou hodnoty cholesterolu v krvi, tak by to konzumovat neměl, v současné době jsou velmi opatrné názory na toto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]