Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již jsem do této diskuze psala nedávno. Mám hodně nemocného pejska (nádor na plicích, zánět v těle, slabší srdíčko a problém s ledvinami), ale dneska jsem objevila k tomu všemu ještě něco. Prostě se ty problémy nějak kupí ...
Při sbírání exkrementu při ranní procházce jsem si všimla v hovínku takových bílých kuliček. Jak jsem exkrement sbírala a v igelitovém pytlíku se to pohnulo a změnilo tvar, tak jsem si všimla, že to nejsou kuličky, ale asi nějaké larvy - asi 3 mm dlouhé bílé válečky. Ale asi se to nehýbalo.
Omlouvám se za toto ne moc voňavé téma, ale nevíte o jakého parazita by mohlo jít? Volala jsem panu veterinářovi, jdeme k němu večer a mám přinést "vzorek". Ještě říkal, že se mám podívat na složení krmiva, že někteří výrobci teď do psího žrádla přidávají hmyz?! O tom jsem vůbec nevěděla, nicméně jsem pročetla všechny obaly a ve složení jsem žádný hmyz nenašla, ale bylo by tam napsáno hmyz? Nebylo by v tom popisu nějak "zamaskované"?
Psa jsem odčervovala Dehinelem cca před 4 měsíci. Žádná hospodářská zvířata nechováme, ale chodíme hodně na procházku do lesa, kde strašně rád čuchá. S jistotou vím, že v tomto lese jsou divočáci, zajíci, srnky a i lišku tam kdosi viděl.
Nevíte o jakého parazita by mohlo jít? Pejsek nezvrací, nemá průjem, ale je unavený, pokašlává, nemá moc chuť k jídlu, ale to zřejmě souvisí s jeho vážným stavem a ne s parazity a nebo mu možná ještě přitěžují?
Děkuji za názory a rady.
Pokud jde o odčervení, užíváme tablety Caniverm. Ale je velký problém je do Boloňského psíka a kocoura dostat. Před půl rokem jakž takž tabletu rozdrobenou na prášek sežrali, ale nyní nikoliv. Podělí se s námi někdo o zkušenost a pošle rady, jak je obelstít? Vyzkoušeli jsme z pikantního žrádla udělat kuličku bez prášku, až ji zlikvidoval, podali jsme druhou s práškem. Čichnul ke druhé a nechal ji. Vsunout tabletu do krku je riskantní. Samozřejmě je necháme vyhladovět a až potom podáváme.Děkujeme i za doporučení jiné tablety a/nebo pasty, která by jim chutnala. Toby je na fotce třetí nebo čtvrtý zleva.
Odneste hovínko na veterinu. Běžte klidně bez psa, není potřeba ho stresovat, zvláště, když jste u něho byli nedávno. Vet koukne a najde řešení. Je docela možné, že ty parazity má v chuchvalci v plících a není to nádor. Navíc, můžete je dostat i vy. Veterinář je nutností!
Tak je to měchovec. Dost velké zamoření prý. Dobu jsem si toho nemusela prý vůbec všimnout, že to ve stolici je. Tak já jsem ten exkrement nikdy nijak moc neprohlížela, snažila jsem se to, co nejrychleji "zneškodnit".
Jednak tyhle potvory sají krev někde uvnitř ve střevech a mohou způsobovat anémii (a to pejsek má) a taky se zavrtávají do plic a mohou způsobit záněty plic a kašel. Zvíře to někde vyčuchá, oblízne, sežere. Pak to vykašle a znovu spolkne a takhle furt dokola a v těle se to množí a množí.
Některé typy zánětů se prý na RTG snímku mohou jevit jako nádor, ale nebudu se na tuto možnost nějak upínat.
Dostal nějaké 2 tablety (myslím, že Caniverm, ale jistá si nejsem, teď tu nálepku nemám u sebe). Hned včera večer je slupl. Za 14 dní dostane další.
Tak nám držte palce a přeji všem hezký den!
Dobré ráno, tak píši jak je na tom pejsek. Včera dostal další "nálož" tabletek na odčervení. To cosi (vypadá to jako zrníčka rýže) se v exkrementu stále objevuje - někdy toho tam je hodně, někdy jen pár "zrníček". Náš pan veterinář to konzultoval ještě s dalším kolegou. Shodli se na tom, že paraziti mohli způsobit chronický zápal plic a chudokrevnost. Paraziti můžou putovat po celém těle a škodit v celém tělo - sát krev odněkud ze střev, zavrtat se do plic, průdušnice a i do srdce. Pravděpodobně se k tomu přidal ještě psincový kašel. Pejsek už je senior a má i problém s ledvinami.
Na RTG je na plicích nález. 1. myšlenka byla na nádor, aby se však s určitosjí zjistilo, co to je, bylo by potřeba z toho vzít vzorek, což pan veterinář nedoporučuje - pejskovi bude 11 let.
Jezdíme na injekce ATB a na nějaké vitamíny. Pejsek se jeví o dost lepší než před 14 dny (ťuk, ťuk ťuk). I kašel je o něco lepší. Jí, pije, rád chodí na procházky. Ještě si říkám - kdyby měl nádor, v jaké poloze by nejradši spal? V jaké poloze by mu nejvíc vadil? Nepozoruju, že by se při tom kašli dusil, lapal po dechu. Spíš mám pocit, že mu vadí něco v krku a chce to vykašlat, což se mu většinou i povede, ale pak to spolkne. Taky se furt hodně drbe a okusuje, kolikrát má v tlamičce chuchvalec chlupů, takže ho asi v krku dráždí i ty chlupy. Nejvíce kašle a odrbává se ráno. Nevšimla jsem si, že by měl blechy. I pan veterinář po nich pátral a nenašel.
Spí nejradši úplně "rozplácnutý" na jednom nebo druhém boku.
Děkuji za podporu.
Já odčervuju octem. U mých psu jsem nikdy žádný červy neviděl a to už maj hodně přes 10 let, asi to bude tím, že jim občas dopřeju půst ...
Jestli máte slabého nemocného pejska, s nedostatkem energie a imunity, no tak to chce asi silnější chemii, Otázka je, zda mu ublíží nebo pomůže
pes snese daleko víc, než člověk. Přitom do člověka ten ocet taky lejete )
je zajímavý sledovat, jakým směrem se veterinární medicína zvrhla, Inu, lidi jsou ochotný platit za nesmysly, musí se jim to správně podat a prodat ... Kdybych se dneska rozhodoval, co jít studovat, když by chtěl pracovat jako OSVČ v životě, nejspíš bych chtěl být veterinář Ve městě
No to je ale blbost, dle mne se netrápí, ale jestli nám majitelka prozradí co to je za pejska -jaké plemeno?
Tuhle krávovinu může napsat jen někdo, kdo nemá psa. nebo ho má někde jinde, třeba v kotci na cvičáku.
Čím ho trápím? Že se mu snažím pomoct?
Ano, nevím pořádně co mu je a nevědí to ani 2 veterináři, u kterých jsem byla.
Pejsek jí, pije, nevypadá to, že by měl nějaké bolesti, nedusí se, rád chodí na procházky a vítá mně, když přijdu domů, takže o této možnosti zatím nepřemýšlím. Třeba se ukáže, že za jeho problémy mohou "jen" paraziti. Moc bych si to přála.
Jo kolie jsou hezké. Vyrůstal jsem s nimi. Měli jsme 3 a vždy se dožili věku kol 15.let. Dokonce jedna z nich byla vegetariánka a papala jen bílé kafe(meltu) a v ní nalámaný rohlík, nebo chlebíček. (ta se dožila 14 let). Maso jí nic neříkalo
a klidně jsme ho mohli nechat ležet vedle misky- nevšimla si ho! A netrpěla žádnými problémy. Držím palce.
Moc děkuji. U nás v rodině je to už 3. kolie. Já pamatuji jen dvě, tu první měla rodina ještě než jsem se narodila, tak ji znám jen z vyprávění.
Strašně hodná stvoření to jsou. Neuvěřitelně citliví a jemní. Kéž by se mi koliák uzdravil!
Náš pejsek včera umřel. Museli jsme ho nechat uspat, selhání ledvin. Možná to na plicích ani nebyl nádor, ale důsledek špatně fungujících ledvin, do toho ti paraziti ... Poslední 3 týdny mu ubývaly síly, špatně jedl, až nejedl vůbec. Stále ale chodil po zahradě a vrtěl na nás ocáskem, až včera se už nepostavil na nohy ... Poznala jsem, že už je čas. Veterinář přijel k nám domů, celou dobu jsem ho hladila. Moc mi chybí,
Je mi to líto a chápu váš smutek.Pejska už nic nebolí a netrápí.Udělala jste pro něho co se dalo a on vám to vracel svou láskou.Jeho odchodem se uvolnilo ve vašem srdci místo pro nového pejska,který na vás už někde čeká a svým příchodem smyje vaši bolest a bude vám věrným společníkem pro radost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.