Nejste přihlášen/a.
Listokaz zahradní. Larvy okusují kořínky trav a další. Brouk okusuje květy, listy. Cokoliv dělat pro jeho zničení je zbytečné. V malém množství tolik neuškodí a ve velkém tomu nezabráníte.
Děkuji za rychlou odpověď. To že létají po trávě mi ani tak nevadí, ale jak berou útokem ty borůvky, to mě docela štve.
Možná jak spatřím prvního, postříkat ten trávník pod stromem a větvičky kolem insekticidem /mospilanem/ a přikrýt ho plachtou, nebo netkanou geotextilií kvůli včelám a lepšímu účinku. Možná je to nesmysl, ale v tu dobu, kdy se rojí po stovkách, je člověk zoufalej. Není to řešení pro sad, ale pro zahrádku.
To bývaly takové roky, kdy jsem listokazy setřásala z větviček mladých ovocných stromků do škopku a zalévala je vařicí vodou. Že vylézají, to mi signalizovaly slepice. Najednou splašeně pobíhaly, hopsaly a zobaly brouky, co čeřili vzduch nízko nad trávníkem. Těch bylo! Žraví jsou neskutečně!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.