Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Létající brouk po zahradě

Od: sim odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, ví někdo co je to za brouka? Létají nám po zahradě. Nejvíce kolem kanadských borůvek a na její plody. V největší míře je vídám dopoledne. Je to nějaký škůdce? Díky
Létající brouk po zahradě
Létající brouk po zahradě #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

2x

Listokaz zahradní. Larvy okusují kořínky trav a další. Brouk okusuje květy, listy. Cokoliv dělat pro jeho zničení je zbytečné. V malém množství tolik neuškodí a ve velkém tomu nezabráníte.

sim

Děkuji za rychlou odpověď. To že létají po trávě mi ani tak nevadí, ale jak berou útokem ty borůvky, to mě docela štve.

Mě berou jabloně a vcelku hodně. Neúčinkuje nic.
liska5

Možná jak spatřím prvního, postříkat ten trávník pod stromem a větvičky kolem insekticidem /mospilanem/ a přikrýt ho plachtou, nebo netkanou geotextilií kvůli včelám a lepšímu účinku. Možná je to nesmysl, ale v tu dobu, kdy se rojí po stovkách, je člověk zoufalej. Není to řešení pro sad, ale pro zahrádku.

liska5
hodnocení

0x

To bývaly takové roky, kdy jsem listokazy setřásala z větviček mladých ovocných stromků do škopku a zalévala je vařicí vodou. Že vylézají, to mi signalizovaly slepice. Najednou splašeně pobíhaly, hopsaly a zobaly brouky, co čeřili vzduch nízko nad trávníkem. Těch bylo! Žraví jsou neskutečně!

id
hodnocení

0x
Denně je setřepávám do sklenice s vodou na květech rakytníku již několik let. Když to neudělám, úrodu nemám. Udržuji rakytník do 2 m kam dosáhnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]