Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čůrání a kakaní doma

Od: pazderovaiveta odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Máme doma 9 měsíční slečnu jorkšíra,která ještě pořád chodí čůrat i kakat na podložku.Chodí ven 4x denně a i přesto občas vykoná potřebu doma.V osmém měsíci skončila hárání a od té doby venku čůrá častěji,jako kdyby značkovala.Byla bych moc ráda za Vaši radu.

Děkuji I.Pazderová

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

5x

Vyhodit tu podložku, ona ví, že na ní beztrestně smí, tak nemá důvod s tím přestávat.

ivetapazderova
hodnocení

0x
Děkuji za odpověď.Chtěla jsem se ještě zeptat,když jí pak vyhubuju,že se někde vyčůrala,tak bude chodit tam,kde to tak rychle nenajdeme.
Myslíte si,že psí záchod není potřeba?
Kdybychom se museli nečekaně zdržet?
Není, vychovany pes to vydrží, chodím 3x denně, ale n Silvestra se bojí a i když jsem se snažila ať to udělá na noviny, ne.

hodnocení

0x

Dělá to, co jste ji naučila. Má wecko, tedy hadr k dispozici a bude na něho chodit. Buď ho vyhoďte, ale pak se nedivte, když nebudete doma, že vám počurá koberec nebo choďte častěji ven, hadr nebude potřebovat. Alespoň ne tak často.

Já mám opačný problém. Představte si, Dorka stále žije. V březnu měla 18 let a v červnu, tedy před rokem, jí veterinářka náděj nedávala žádnou. S nedostatečnou funkcí ledvin je jak průtokový ohřívač. I když maximálně omezuji pití, přesto co vypije, to zahřeje a ihned vyčurá. Nikdy doma na hadr nechodila, takže nechodí ani na jedno místo. A teď se přidala ještě demence. Lino vytřu, ale koberec už je odepsaný. Je úplně hluchá, víc než napůl slepá, ale stále je ráda na světě. Je zvědavá, venku se jde kouknou, vlastně počuchat co je za rohem. Občas zvedne a zavrtí ocáskem, zasměje se. A já si řikám: "Ještě chvíli"

Čůrání a kakaní doma

hodnocení

0x

Štěňata jsou tak naučené od chovatelů. Naše jorkšírka taky byla naučená na plenu. I když jsme byli čtyři hodiny venku, držela to v sobě do doby než jsme přišli domu. Štěně čurá ihned po probuzení nebo po jídle, takže je třeba ho hned odnést ven. A učit od malička. Devět měsíců už ale není štěně, já jsem jí to naučil dřív a po šestém měsíci už jen venku. Když potřebuje driv, sama si stěkne u dveří, jinak vydrží než pujdeme ven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]