Nejste přihlášen/a.
U nás ve vesnici si kluk a dívka pořídili fenu rotvajlera.Dívka ho vodila po vesnici na volno.Když jsem šla s mým psem , kterého jsem měla na vodítku,na vycházku,raději jsem se otočila a šla jinudy,než bych je potkala.Nyní si pořídili dalšího rotvajlera,psa.Je to dospělý pes a byl prý týraný.Vrata mají z dřevěných pláněk a některá jsou i uvolněná.Plot je z pletiva bez podezdívky.Pes už několikrát vlezl k jejich sousedce,seniorce.Ta z něho má strach.Když kluk vyjíždí autem,vrata jsou samozřejmě dokořám a oba psi na dvoře.To raději,když jsem na procházce s mým psem, jsem dál a čekám,až vrata zavře.Když jde někdo okolo,oba psi hrozně vyvádí a já se bojím,že ta chatrná vrata jednou prorazí a ublíží jinému psu,dítěti,nebo i dospělému člověku.Dva rotvajleři,to už je nebezpečná smečka.Když těm mladým jejich sousedka říkala,že k ní ten jejich pes leze,tak to to vůbec neřešili.lze s tím dělat něco dřív,než se stane něco zlého?
Já si myslím, že taková otázka by neměla být o psech, ale o majiteli. O chování nezodpovědného člověka. Tohle by se měly naučit řešit úřady. Policie, radnice. Určitě existují zákony a vyhlášky, které jsou někde v prachu a v pavučinách zapomenuty. Ty by se měly konečně naučit používat svou moc. Pomáhat a chránit! Až se problém stane tragédií a zozmáznou to televize a Blesk, to je opravdu pozdě. A hodně smutné.
Rotvajler je celkem kliďas, i když vypadá velmi hrůzostrašně. Dobrman by byl horší. Pokud není zkažený špatnými pány. Zřejmě ti u vás jsou jen neukáznění. Doporučuji postup "respekt ze silnějšího": Vyhnout se rotvajlerům, dát pozor aby váš menší pes neprovokoval pokud to někdy dělá ("vejtaha" - náš byl nepředstavitelný, přesto se rotvajler vyprovokovat při setkání nedal).
Bohužel tohle je o prů... a neni otázka jestli ale kdy.. Pokud je majitel debil tak to nebude řešit a až se průšvih stane tak bude jen blbě čumět jako aktuálně majitel rotvajlerů který 10 let holku nezabili jen proto že na ně kolemjedoucí najížděl autem a odehnal je.. Policie moc nepomůže, je to na dlouho obecně neni snaha něco víc řešit když ještě průšvih neni.
Aktivní obrana leda bouchačka a odstřelit jak bude 2m od tebe,. Dva psi jsou už smečka, tvýho psa nebo kohokoliv vyhodnotí jako nepřítele a půjdou po něm, klidně psa zakousnou, když mezi ně vlezeš tak pokoušu i tebe. Pes poblíž je riziko že se to serve, je třeba zamezit aby se dostali do blízkosti.
Ta holka jen zvedla ruku nahoru a psi to vyhodnotili jako útok a servalo se to, roztrhli jí nohu že byla vidět kost.. Ten chlapík jí s největší pravděpodobností zachránil život.
Fotit, nahrávat, oznamovat policii, KVS oznámit nedostatečné zabezpečení nebezpečných psů, tlačit na starostu ať to řeší obec.. Pak je možnost psa prostě po partyzánsku zlikvidovat, chudák pes, ale nechat to dokud se něco nestane je špatně, průšvih snadno může být děcko a ukouslá půlka ksichtu, když vezme krk tak smrťák..
Řešte si hlavně vašeho psa, aby neštěkal a neprovokoval. To je klasika, malý psík začne provokovat velkého psa a pak se diví...
A co se týče sousedky, pokud by jí vadilo, že jí na pozemek vynikne pes, tak ať si to řeší sama sousedka, co by se do toho máte co montovat? Můžete sousedce poradit, že má právo požadovat, aby jí na pozemek pes nevnikal A tedy že jsi majitele psa musí pořídit plot, nebo psa uvázat.
To si může vymoci, ale vy jí k tomu byste neměla navádět, ještě se to otočí proti vám jako štváči.
Ps: Ale nevím jak to je v situaci, kdy vám vniká na pozemek sousedovic kočka S tím asi nic udělat nelze, kočka přileze a podleze cokoliv...
Tak tohle může říci ten, kdo má velkého psa. Sebevychovanější prcek, čas od času neodolá a velkému strašně sprostě vynadá. Sebevědomý, velký pes jen koukne a ví, že nic dokazovat nemusí. Jen zakomplexovaný habán kousne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.