Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obava z rotvajlerů

Od: arwi® odpovědí: 13 změna:

U nás ve vesnici si kluk a dívka pořídili fenu rotvajlera.Dívka ho vodila po vesnici na volno.Když jsem šla s mým psem , kterého jsem měla na vodítku,na vycházku,raději jsem se otočila a šla jinudy,než bych je potkala.Nyní si pořídili dalšího rotvajlera,psa.Je to dospělý pes a byl prý týraný.Vrata mají z dřevěných pláněk a některá jsou i uvolněná.Plot je z pletiva bez podezdívky.Pes už několikrát vlezl k jejich sousedce,seniorce.Ta z něho má strach.Když kluk vyjíždí autem,vrata jsou samozřejmě dokořám a oba psi na dvoře.To raději,když jsem na procházce s mým psem, jsem dál a čekám,až vrata zavře.Když jde někdo okolo,oba psi hrozně vyvádí a já se bojím,že ta chatrná vrata jednou prorazí a ublíží jinému psu,dítěti,nebo i dospělému člověku.Dva rotvajleři,to už je nebezpečná smečka.Když těm mladým jejich sousedka říkala,že k ní ten jejich pes leze,tak to to vůbec neřešili.lze s tím dělat něco dřív,než se stane něco zlého?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pesacosnim
hodnocení

5x
Je důležité situaci řešit, aby se předešlo případným škodám nebo nehodám. Zde je několik kroků, které můžete podniknout:
1. Promluvte si s majiteli: Oslovte kluka a dívku, kteří vlastní rotvajlery, a klidně a zdvořile vyjádřete své obavy. Vysvětlete, jak se jejich psi přibližují k sousedcr a působí ji trápení. Zdůrazněte důležitost řádného zabezpečení jejich psů v jejich majetku a potenciální nebezpečí uvolněných dveří a nevhodného plotu. Povzbuďte je, aby přijali opatření, která zabrání nehodám nebo zraněním.
2. Nabídněte pomoc: Pokud se majitelé zdají vnímaví, můžete jim nabídnout, že jim pomůžete vyztužit vrata nebo vylepšit plot. Navrhněte některá praktická řešení, jako je vyztužení volných prken nebo přidání podložky k plotu z drátěného pletiva. Nabídnutím své pomoci je můžete povzbudit, aby věc brali vážněji a problém rychle řešili.
3. Zapojte úřady: Pokud majitelé nereagují nebo ignorují vaše obavy, možná budete muset zapojit příslušné úřady, jako je místní kontrola zvířat nebo policie. Nahlaste situaci a poskytněte jim podrobný popis problému, včetně potenciálních rizik a incidentů, ke kterým došlo. Ti poté mohou zhodnotit situaci a přijmout nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti psů i komunity.
4. Informujte sousedy: Snažte se informovat o situaci ostatní sousedy, zejména ty, kteří mohou mít děti nebo domácí mazlíčky. Zvyšte povědomí o potenciálních rizicích spojených s uvolněnými vraty a chováním psů. Povzbuďte je, aby při procházení kolem objektu přijali preventivní opatření a nahlásili jakékoli incidenty nebo obavy, se kterými se mohli setkat.
Nezapomeňte při řešení situace upřednostňovat svou vlastní bezpečnost. Vyhněte se přílišným konfrontacím a zachovejte respektující přístup při projednávání záležitosti s majiteli.
Hodně štěstí a ať vše dobře dopadne :)

hodnocení

4x
V posledním týdnu prošly médii dva další útoky takových psů. V jednom případě vletěl to cizího domu, a tam před očima majitelů roztrhal kočku, v druhém případě dokonce velmi vážně pokousali desetiletou holku. V minosti byly i případy zabití. To jsem si vždy říkal, tak teď už snad zákonodárci zavedou nějakou regulaci, podobně, jako třeba v Německu. Teď už si nemyslím, že by zákonodárci reagovali, ani kdyby takový pes zardousil celou třídu mateřské školky.
(A ne, nemíním vést diskuzi na téma, jací jsou to mazlíci, a že neexistují bojová plemena a že vše je vina majitele. Máme taky na dědině jedny takové. Pouštějí takového psa do předzahrádky s metrovým plůtkem. Každý raději sejde z chodníku a jejich dům obchází po silnici velkým obloukem, tak to jim asi vyhovuje. Dokonce kvůli nim obec musela zrušit internetové fórum, protože se to téma tam zvrhlo v ostrý sprostý konflikt, kde ke lidi prosili, ať ho aspoň nechávají v zahradě za domem. Reagovali agresivně a už to jelo.)
re4zon
Takze moc maly plot si tam postavil ten pes a sam se rozhodl, ze nebude za domem. A vsechno protoze je to "bojove plemeno". Doporucuju kurzy logiky. A ano, pokud maly (i jiny) pes pribehne velkemu stekat do ksichtu, nemuze se divit, ze dostane po tlame. Ty asi taky nepujdes jen tak nadavat o padesat kilo tezsimu zapasnikovi, protoze dobre vis, co by se stalo. Totez ma vedet i majitel ustekaneho psa.

hodnocení

3x

Já si myslím, že taková otázka by neměla být o psech, ale o majiteli. O chování nezodpovědného člověka. Tohle by se měly naučit řešit úřady. Policie, radnice. Určitě existují zákony a vyhlášky, které jsou někde v prachu a v pavučinách zapomenuty. Ty by se měly konečně naučit používat svou moc. Pomáhat a chránit! *plac* Až se problém stane tragédií a zozmáznou to televize a Blesk, to je opravdu pozdě. A hodně smutné.

fram
hodnocení

2x

Rotvajler je celkem kliďas, i když vypadá velmi hrůzostrašně. Dobrman by byl horší. Pokud není zkažený špatnými pány. Zřejmě ti u vás jsou jen neukáznění. Doporučuji postup "respekt ze silnějšího": Vyhnout se rotvajlerům, dát pozor aby váš menší pes neprovokoval pokud to někdy dělá ("vejtaha" - náš byl nepředstavitelný, přesto se rotvajler vyprovokovat při setkání nedal).

asd1
hodnocení

2x

Bohužel tohle je o prů... a neni otázka jestli ale kdy.. Pokud je majitel debil tak to nebude řešit a až se průšvih stane tak bude jen blbě čumět jako aktuálně majitel rotvajlerů který 10 let holku nezabili jen proto že na ně kolemjedoucí najížděl autem a odehnal je.. Policie moc nepomůže, je to na dlouho obecně neni snaha něco víc řešit když ještě průšvih neni.

Aktivní obrana leda bouchačka a odstřelit jak bude 2m od tebe,. Dva psi jsou už smečka, tvýho psa nebo kohokoliv vyhodnotí jako nepřítele a půjdou po něm, klidně psa zakousnou, když mezi ně vlezeš tak pokoušu i tebe. Pes poblíž je riziko že se to serve, je třeba zamezit aby se dostali do blízkosti.

Ta holka jen zvedla ruku nahoru a psi to vyhodnotili jako útok a servalo se to, roztrhli jí nohu že byla vidět kost.. Ten chlapík jí s největší pravděpodobností zachránil život.

Fotit, nahrávat, oznamovat policii, KVS oznámit nedostatečné zabezpečení nebezpečných psů, tlačit na starostu ať to řeší obec.. Pak je možnost psa prostě po partyzánsku zlikvidovat, chudák pes, ale nechat to dokud se něco nestane je špatně, průšvih snadno může být děcko a ukouslá půlka ksichtu, když vezme krk tak smrťák..

hodnocení

2x

Za to ale nemůžou ti psi, ale jejich majitelé. Takže já mám větší strach z hloupých lidí, než ze psů jakékoliv rasy. A nejvíc mi vadí, že když k něčemu dojde, tak to odnese ten pes. :(

19.05.23 06:07
hodnocení

Děkuji.

mama*
hodnocení

0x

Řešte si hlavně vašeho psa, aby neštěkal a neprovokoval. To je klasika, malý psík začne provokovat velkého psa a pak se diví...

A co se týče sousedky, pokud by jí vadilo, že jí na pozemek vynikne pes, tak ať si to řeší sama sousedka, co by se do toho máte co montovat? Můžete sousedce poradit, že má právo požadovat, aby jí na pozemek pes nevnikal A tedy že jsi majitele psa musí pořídit plot, nebo psa uvázat.

To si může vymoci, ale vy jí k tomu byste neměla navádět, ještě se to otočí proti vám jako štváči.

Ps: Ale nevím jak to je v situaci, kdy vám vniká na pozemek sousedovic kočka :) S tím asi nic udělat nelze, kočka přileze a podleze cokoliv...

Jako že pokud malý pes štěká na většího, tak větší má právo ho zakousnout?

Tak tohle může říci ten, kdo má velkého psa. Sebevychovanější prcek, čas od času neodolá a velkému strašně sprostě vynadá. Sebevědomý, velký pes jen koukne a ví, že nic dokazovat nemusí. Jen zakomplexovaný habán kousne.

hodnocení

Mého psa řešit nemusím, když vyrůstal jako štěně,tak jsme měli hovawartku a tak si myslí,že všichni psi jsou kámoši a neštěká na ně.Přesto rotvajleři jsou vzteky bez sebe, když jdeme okolo.Možná ten pes si chrání fenu a ona se přidá.Když vniká na pozemek sousedovic kočka,tak nikoho nepokouše,nic neroztrhá.

wanda
hodnocení

0x
Souhlasím s názorem zkusit promluvit s páníčky, klidně, pokusit se jim to vysvětlit. Nikdo jiný s těmi psy nic neudělá, než páníčci. Případně se vyhýbat. Je to bohužel tak. Mám taky velkého psa, ale nestojím o konflikty a vyhýbáme se kde komu. I tak pro případ nosím na procházky peprovy sprej. Gelovy, kde jde vidět, jak ten paprsek letí, abych nezpacifikovala i sebe :D psovi neublizi, ale dostatečně ho vyřadí z provozu, abych měla čas utéct. Pak to nahlásit na policii a pak až to někoho možná bude zajímat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]