Nejste přihlášen/a.
Můžete mi prosím poradit, jak se zbavit kuny. Nejenže ničí květinové záhonky, šlape po autě, leze i do motoru, ale když zadávila 3 malé slepičky, má trpělivost přetekla. Prosím o radu. Děkuji Jana
Nejsem si jist, zda nejde o porušení zákona, ale chytil bych ji do sklopce a odvezl padesát kilometrů daleko, tam ji vypustil. Už se nevrátí, usadí se tam.
Souhlas, pokud odnesla i slepice tvoje, bude přebývat někde v blízkosti, ale u tebe ne. Dva roky jsem jí měl na půdě, kde odchovala i mladé. Nestalo se, že bych přišel o vejce, nebo o slepici. Chodila asi k sousedům. Žádná elektronika, pískání o vysokém kmitočtu (ultrazvuku) nepomáhalo. Skákala po trámech apod. Dělali jsme různé pasti včetně elektronických, VN a jim podobných na ní nefungovaly. Byla chytřejší než my.Lidské vlasy také s nulovým výsledkem. Takže zkusit sklopec a..
sasa - Vejce i slepice jsou snadno nahraditelné. Horší je, že kuny s oblibou likvidují zateplení podkroví v nepřístupných místech a oprava pak stojí i desetitisíce korun.
Soused se zbavil kuny tak,že v noci nechával puštěné rádio.Slepice na noc v kurníku zavírejte.
Kuna se nesmí hubit.
Ale kdysi jsem tady na poradně (?) četla takovou informaci, že dotyčný si položil na půdu vajíčka napuštěná brzdovou kapalinou a zapomněl na ně.
Vajíčka zmizela a kuna taky.
Když se objeví nová kuní rodinka, lze stejně postupovat opakovaně. Určitě aspoň 1x ročně, jako prevenci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.