Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuna - jak se jí zbavit

Od: jana636® odpovědí: 14 změna:

Můžete mi prosím poradit, jak se zbavit kuny. Nejenže ničí květinové záhonky, šlape po autě, leze i do motoru, ale když zadávila 3 malé slepičky, má trpělivost přetekla. Prosím o radu. Děkuji Jana

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kunu jedine odchytiť do pasce.

tt
hodnocení

0x

prodava se energy gel ;) na kuny

prostredky-proti-skudcum./...

ale nemam s tim zkusenosti

000

Absolutně nefunguje nic jí to neuděla jen se dobře nakrmí vyzkoušeno

nerentier
hodnocení

0x

Nejsem si jist, zda nejde o porušení zákona, ale chytil bych ji do sklopce a odvezl padesát kilometrů daleko, tam ji vypustil. Už se nevrátí, usadí se tam. *placni*

sasa*

Souhlas, pokud odnesla i slepice tvoje, bude přebývat někde v blízkosti, ale u tebe ne. Dva roky jsem jí měl na půdě, kde odchovala i mladé. Nestalo se, že bych přišel o vejce, nebo o slepici. Chodila asi k sousedům. Žádná elektronika, pískání o vysokém kmitočtu (ultrazvuku) nepomáhalo. Skákala po trámech apod. Dělali jsme různé pasti včetně elektronických, VN a jim podobných na ní nefungovaly. Byla chytřejší než my.Lidské vlasy také s nulovým výsledkem. Takže zkusit sklopec a..

sasa - Vejce i slepice jsou snadno nahraditelné. Horší je, že kuny s oblibou likvidují zateplení podkroví v nepřístupných místech a oprava pak stojí i desetitisíce korun.

Zas tak snadno nahraditelné nejsou. Před měsícem jsem dala za kuřičku skoro 300 Kč. Nic levného to není.

mama*
hodnocení

0x

Do motoru dej vůni co se dává do mísy WC

budeš to mít navoněný a kuna zdrhne

A nezdrhnou i ty slepice? ;)

makak
Prokousala mi v autě hadice hned vedle te WC vůně...

hodnocení

0x

Soused se zbavil kuny tak,že v noci nechával puštěné rádio.Slepice na noc v kurníku zavírejte.

hodnocení

0x

Kuna se nesmí hubit.

Ale kdysi jsem tady na poradně (?) četla takovou informaci, že dotyčný si položil na půdu vajíčka napuštěná brzdovou kapalinou a zapomněl na ně.

Vajíčka zmizela a kuna taky.

Když se objeví nová kuní rodinka, lze stejně postupovat opakovaně. Určitě aspoň 1x ročně, jako prevenci.

mate59

Ne brzdovou kapalinou,ale fridexem.

Možná. Vlastně jsem tam měla Fridex a opravila to. Ale já zapomněla na půdě vajíčko s brzdovou kapalinou, proto jsem to opravila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak se zbavit kuny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]