Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes a astma

Od: lukasek2709 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den chtěla jsem se zeptat můj pes má asma a má ventolin a došel muže místo toho Antrovent

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

Jiná účinná látka, zavolejte na veterinu. Já chodím na kliniku, kde mají všechny údaje v PC, takže nemají problém lék vydat.

hodnocení

0x

Ventolin je i sirup. To má jako pes Inhaler?

doplněno 11.05.23 14:42:

To čumím. Fakt je i pro psy inhaler.

Na astma je spousta farmak na rozšíření průdušek. Z inhalerů Berodual, Ventolin, Atrovent, Ecosal.

Záleží na látce, kterou obsahuje (Salbutamol,...), protože název léku je mnohdy jen obchodní.

A taky na množství (ne počet dávek, ale síla).

Řešte s veterinářem! Vzhledem i váze psa mu můžete i ublížit. Tyhle léky ovlivňují i srdce.

doplněno 11.05.23 14:44:

Salbutamol má krom Ventolinu Ecosal

hodnocení

0x
Mám dotaz..Jak se u psa pozná astma? Jak to začíná? Myslím od prvního podezření až po vyšetření a diagnózu? Zajímá mne to, protože mám starší fenu a napadlo mne, že má třeba taky astma..Někdy dýchá normálně a někdy se zadýchá jen co vyjdeme ze vrat..

Kardiaci, problémy se srdíčkem jsou příčinou dušnosti. Má srdce v pořádku?

Těžko říct, zda má srdce v pořádku. Nechám ji vyšetřit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]