Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepice po změně pobytu nesnášejí

Od: kosar® odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Koupil jsem od chovatele slepice Dominant ve stáří asi 30 týdnů, u něj už začaly snášet, ale u mě stále nic. Krmivo mám stejné, na které jsou zvyklé, mám prostorný kurník s výběhem. Jak dlouho jim může trvat než zase začnou v novém prostředí snášet a co můžu udělat, abych jim k tomu pomohl? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nechejte jim týden na to, aby se aklimatizovaly.

Pokud nemáte stejnou napáječku jako chovatel tak se ujistěte, že ví jak jí použít. Myslím to vážně. Pokud jsou zvyklé na niplovou, tak hladinu vody neznají a musíte alespon pár z nich namočit v tom zobák. Ostatní to okoukají.

hodnocení

Je pravda že jsem je musel naučit pít z jiného zdroje, ale už jim to jde.

hodnocení

2x
Koupila jsem tři slepice Dominant a paní říkala,že by měly tak za týden začít snášet a také jo.Pak jsem u jiného pána koupila ještě jednu, také Dominant.Pán říkal,že už snáší.U mě snesla jedno vajíčko hned druhý den,ale další začala snášet až po třech týdnech.

makk
hodnocení

0x

To je normální, musí si zvyknout na nové prostředí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]