Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes se neustále stáčí do leva

Od: aju* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den , moje 19 letá kokršpanělka v noci doma upadla , zvracela a od té doby neustále se stáčí do leva , kmitají jí oční panenky , je slabá a padá na levou stranu . Doktorka řekla , že se jedná o nádor . Já si to nemyslím , ale myslím , že to je mrtvice . Dostala antibitika a kortikoidy . Může mi prosím někdo poradit , o jakou diagnozu s ejedná , jestli zvolená léčba je správná a jaká je prognoza . Děkuji
doplněno 14.10.09 12:07: Děkuji za bleskové odpovědi . Aju bojuje a prý netrpí , nemá bolesti a jsem s ní 24 hodin. Právě jsme přijeli z veteriny , dostala další kortikoidy a ještě do zítra , do další kontroly jí dávají šanci .Děkuju.
doplněno 15.10.09 17:24: pro všechny , koho to zajímá- Aju od včerejška už nečurala . Domnívala jsem se , že jí přestaly fungovat ledviny . Právě jsme přijeli z veteriny . Doktor jí udělal sono , píchl antibiotika a vitamín B. Řekl , že je mírné zlepšení . Oči už tolik nekmitají a hlavička se již tolik nestáčí do leva . Ale slabá je dost a na nohou se neudrží. Rovněž už ani hlavička se nekmitá . S velkým odporem jsme do ní dostali spec . pastu pro pejsky s nádory a po operacích . Venku se vyčurala . Takže zase zítra veterina a rozhodne se. Všem děkuji , kdo jste napsali a vyjadřili podporu , či svůj názor.Zítra napíšu .
doplněno 16.10.09 21:52:

Dnes v 9 20 hodin jsem ukončila život mojí Ajunce na veterině . Byla ochrnutá , nemohla se postavit na zadní nohy a už to nemělo cenu dál pokračovat a bojovat. Věřte , že následné kopání hrobu a její ukládání bylo nejhorším naším dnem v životě . Děkuji a přeji všem hodně štěstí .

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

guli*
hodnocení

3x

ahoj,omlouvám se z mojí bezcitnost,ale nebude lepši 19letou kokršpanělku utrtit?Řekl bych že devatenáct na psa je hodně.

aju*

Všem , dnes v 9 20 hod . jsem ukončila na veterině Ajunčin život . Byla ochrnutá a vůbec se nepostavila na zadní nohy a už nemělo cenu čekat . Následně jsme kopali hrob a není nic horšího , než kopat hrob někomu , koho strašně milujeme a kdo je náš život . Ještě jednou děkuju všem .

papene*

*plac*Upřímnou soustrast.

Pořiďte si brzo jiného pejska,pomůže Vám to od bolesti.*mala*

hodnocení

2x

Chuděrka psinečka *plac**plac**plac*Jak moc téhle paní doktorce věříte? Nedělá to pro peníze? Ikdyby to byl nádor, a já si myslím, že je to mrtvice, chce to řešit kortikoidy a v tak vysokém věku? *modla* To je přece nesmysl! To všechno není pro pejska, který určitě trpí. To je spíše pro ty, kdo nemají čas se s koncem smířit. Netrapte ji, chudinku! Udělejte jí službu, netrapte ji! *mala* Vím jak vám je. Přišla jsem o 15ti letou psinečku, byla se mnou čtvrtinu mého života. Byly jsme spolu a konec byl nesmírně rychlý, neměla jsem čas se s tím smířit, ale pro ni to bylo štěstí. Měly jsme spolu hezký život. Pokuste se to vidět takhle a dovolte jí odejít *mala*

papene*

Je to tak asi nezbývá než souhlasit.

dracek*

bohužel ano

dejavu*
hodnocení

2x

Souhlasím, že tyhle chvíle patří mezi ty nejhorší, taky nerada vzpomínám na pohřbívání a umírání našich psů. Vaše feňulka si u vás užila krásného a požehnaného života a žádný jiný pes po ní díru nenahradí. Až si odtrpíte tu bolest a budete pomýšlet na dalšího hafíka, prosím, nahlédněte na stránky Kokra v nouzi, tolik kokříků čeká na nové domovy, až se nad tím srdce svírá, sama mám odtamtud jednoho. kokrvnouzi.websnadno.cz/...

biscuitgirl*
hodnocení

1x

Jedná se o tzv. vestibulární syndrom. Příčin může být více, i zmiňovaný nádor, nebo to může být geriatrický vestibulární syndrom, která je idiopatický a jehož příčina není tedy známa. Tento geriatrický vestibulár. syndrom se nijak neléčí, během 1 - 2 týdnů odezní sám. Pouze se dávají léky proti zvracení. U kokršpanělů bývá ale také častou příčinou vestibulárního syndromu otitis media/interna (zánět středního/vnitřního ucha). Jak zjistila Vaše paní veterinářka, že se jedná o tumor? Dělala CT vyšetření? Jedině tak se totiž dá tumor (přesněji nějaká masa jakéhokoliv původu) odhalit. Nevylučuji, že se o tumor nejedná, ale netahá Vás Vaše veterinářka za nos? Mě to tak přijde ... Protože jinak by Vám neříkala, že má tumor a dala na to antibiotika ...

aju*
hodnocení

odpověď pro-biscuitgirl- I Vám děkuji za odpověď . CT ani magnet . rezonanci jsme bohužel nemohli udělat , protože se pohybují v cen . relaci 15-30 000 a těmito prostředky bohužel jako samoživitelka nedisponuji a ani nemám jinou možnost , jak tuto hotovost sehnat , ale věřte , že kdyby to šlo, že bych tak jako v minulosti neváhala ani minutu . Co se týká zánětu uší , bylo mi řečeno , že má jen lehký zánět . Jsem u ní 24 hodin , nechodím nyní ani do práce , abych se jí mohla věnovat . Dnes doktor řekl , že neví , zda to je nádor , či mrtvice . Ale je fakt , že v březnu upadla do komatu , a bojovala a dostala se z toho , strávili jsme spolu týden na veterině na kapačkách . Nyní už spinká a dohání dvě noci , co nespala . Vidím jisté známky zlepšení a to v tom , že hlavička už není stále do leva , a že už dnes byla i na druhou stranu nebo rovně . Dávám jí hodně pít a také výživovou pastu , kterou dost odmítá. Je slabá , na nohou se dlouho neudrží , ale je o trochu stabilnější než včera . I dnes jsem se opět ujistila u lékaře , zda netrpí . Doma jí nosím , přenáším jí z jednoho pelíšku do druhého i do mé postele a vše je již počůrané, ale to není podstatné. Jsem u ní témeř nepřetržitě ve dne i v noci . Padat jí nenechám . Všem děkuji za radu , cením si toho.

charlie1366*
hodnocení

1x

Já si myslím,že to bude stářím.Ale neházejte flintu do žita,třeba lékař najde diagnozu.Když ne,tak ji nechte uspat bude to pro ni lepší,nebude se trápit.

amlim*
hodnocení

0x

Píšete jaké má příznaky a vzhledem k věku Vašeho pejska.. Ať už je to to či ono, nenavrhoval veterinář uspání? Myslím, že se Váš pejsek trápí.Omlouvám se!Je to jen můj názor.*nevi*

papene*
hodnocení

0x

:)Dobrý den,

plně Vás chápu.Já mám doma 18letou pudličku.Zkusila bych navštívit ještě jiného lékaře.

Pak by se vidělo co dál.Zkuste zadat svoji otázku zde.Snad Vám poradí.

veterina-online.cz/...

Držím Vám i pejskovi palce

*modla*

azana*
hodnocení

0x

I já plně souhlasím s utracením*andel*.Myslím,že si ten pejsek určitě nezaslouží se takhle trápit.Máme také dva psy a nejsou to naši první,tak vím o čem mluvím.Snad kdyby to byla mladá fenka,tak bych se taky snažila jí pomoct.Teď už to je jen o jejím utrpení.*srdce*

hodnocení

0x

Jak vaše psinečka? *plac*Jak na tom je?

doplněno 17.10.09 23:32:

Omlouvám se, ale nečetla jsem shora, jen jsem nakoukla na konec. Je potřeba poplakat, poděkovat osudu za hezké chvilky, které jste spolu strávili a je třeba jít dál. *plac* Když se začnete ohlížet po novém pejskovi, není to vůbec zrada na Ajce, zůstane v srdci a vzpomínkách po celý váš život. Je fajn mít štěňátko, kterému budete vyprávět o fenečce, která tak dlouho byla s vámi.*mala*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]