Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přimět labradorku k aportu?

Od: ano odpovědí: 12 změna:
Pěkný den, naše labradorka aportuje jen když se jí chce,( chci s ní na zkoušky)a to ještě půl metru přede mnou aport upustí, učím, že musí držet,moc dobře tomu rozumí, protože manželovi sportovala 3x po sobě a vždy donesla až k němu,dnes opět bez zájmu,.Má ráda vodu,ale pro aport nešla.. myslím si, že jsem ji zhýčkala,rozmazlila,jak teď na ní?Moc děkuji. PP

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

2x

Nejsem zadny zkuseny pejskar ale moje zkusenost s nasim labradorem je, ze to je vzdy neco za neco. Za pamlsek, za pochvalu. Mival jsem problem s odvolanim, pokud byli v blizkosti psi. Ze vsech moznych pristupu (vcetne hlasiteho karani, nebo i fyzickeho trestu) se mi nejvic osvedcuje pochvala prestoze neprijde hned. A mam pocit, ze ten pocet potrebnych zavolani, nez prijde, se timto pristupem snizuje. Co se aportu tyce, tak s tim problem nemam. V prinaseni aportu z vody je nas labrador neunavny. Zkuste pamlsek a pochvalu :)

To je fakt, manželka má taky s pamlsklem v ruce větší úspěšnost, než bez něj.

ano
hodnocení

Pochvala,pamlsek,je samozřejmostí a takto se mi odvděčuje.,,ach,jo.

hodnocení

1x

Já jsem se psem chodila roky na cvičák a zkoušky jsme udělali a chvíli jsem dělala i výcvikářku. Takže co vám poradím, vím z praxe. *hej*Každý povel, každá činnost nemůže existovat sáma o sobě. Výchova a výcvik musí být komplexem cviků poslušnosti. A tím i je psovi jasné, kdo je psovodem, koho se poslechne, bez přemýšlení, ihned. Jinak budete dávat povely: "Sedneš nebo ne?!"A on sedne nebo ne. Cviky pes zvládne za jeden den, ale aby je provedl a ještě dokonale, tam je problém. Psovod musí mít respek, musí být se psem "ve spojení". Pes musí rád cvik provést a čeká na odměnu. Až to bude mít zažito, pak se bez odměn obejde. ;) Už jednou jsem to tady psala. Víte proč vojáci pochodují, cvičí, padají a vstávají? Umí to, ale stále dokola je po buzerplacu někdo honí. To je proto, aby si uvědomili, že nejsou nic, jsou je poslušní vojíni, kteří bez přemýšlení splní rozkaz. A tak to je i se psem. Místo trestů a řevu je potřeba udělat pár cviků poslušnosti. Uvědomí si, že musí poslechnou. Bez křiku, bez trestu, bez rány. Respekt a souhra. Tam je základ všeho, co se týká psa. *hej*Nesmí nastat situace: "Pokynům rozumí, některým vyhoví."

hodnocení

0x

Máme to doma podobně, když řeknu psovi povel já, tak moc dobře z tónu hlasu pozná, kdo je tady pán a že ho musí splnit. Povel manželky plní, jen když se mu chce a když ho to baví, protože to prostě od ní nezní jako povel, je to jen takové měkké požádání, ze kterého moc dobře vycítí, že spnění nebude důrazně vyžadováno.

Takže přitvrďte v odhodlání a důraznosti. Možná zkuste i trošku hlubším hlasem, koukejte na něj,aby viděl, že ho sledujete a čekáte, až udělá, co má.

ano
hodnocení

Zkoušela jsem,zasekne se.

No, kdybych měla nějakou dobu lébes a najednou by na mě někdo začal dělat bububu, taky se zaseknu. Prostě nesmíte povolit, pes respektuje důslednost. A za správné provedení pochvala, odměna. Jinak ne.

ano
hodnocení

To je můj případ,má všechno zadara a teď se mi to bohužel vrací,moc jí zahrnuji láskou, volností.,,to jsem potřebovala dostat napsáno.Děkuji.

ano
30.04.23 14:06
hodnocení

Pomóóóc

ano
hodnocení

Děkuji,krásně napsáno,tak fungujeme s starší fenkou a je to úžasné.,ona je úžasná, věřím, že se mě podaří tu mladší lépe vychovat.

hodnocení

0x
Naučit aportovat psa, který nemá o aport zájem,je opravdu těžké.Zkuste, když se s aportem zastaví před vámi rychle začít couvat a povzbuzovat ji.Aby lépe držela činku zkuste ji pomazat třeba salámem,nebo něčím,co jí voní.Zkuste si s ní také hrát tak,že si s ní budete s činkou hrát na přetahovanou a až pak jí činku hodíte.Nebo ji zkuste místo činky nejdříve házet třeba silnou kost.Můžete zkusit činku uvázat na provázek a přitahovat ji k vám.Až když příjde aportování na chuť,tak to začněte pilovat podle zkušebního řádu.Labrador je hravý,využijte toho.

Není rozmazlená,ale prostě některý pes by aportoval od rána do večera a některý nemá o aportování zájem.Myslím ,že aport je cvik, kde je lepší ho nacvičit hraním,než přísností.Mohla by jste jí to úplně znechutit.Hlavně na ní nespěchejte.Činku,nebo i hračku s kterou ji budete aport učit ji nenechávejte celý den,musí ji být vzácná.Ještě mě napadlo zkusit to napodobováním té druhé feny.Aby seděly vedle sebe a nejdříve hodit aport feně ,která to umí a tu mladou držet a pak naopak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]