Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit králíků

Od: anonym6754 odpovědí: 27 změna:
Koupila jsem dva zakrslé králíky ve zverimexu myslela jsem že to bude v pohodě. Ale pak začal teror. I když se ke králíkům chovám mile je to s nima hrozný. Nenechají se absolutně hladit i když vždycky vidím že ten kdo má králíka tak se s ním mazlí. Ale už jsem to vzala, nechtěj se mazlit.. i když je to divný fakt se nenechají pohladit ihned dupou v kleci jakmile se jich někdo dotkne dupnou a mají záchvat. Jeden králík je klidnější ale ten druhý je fakt hroznej. Hlazení není takový problém jako to že se NECHTĚJÍ, ano doopravdy se nechtějí naučit na záchod. Snažila jsem se je to naučit ale oni neposlouchají. Pohladit je nemůžu za odměnu když půjdou na záchod protože pak mají záchvat a i když jim dám za odměnu pamlsek na záchod stejně nepůjdou. Protože odmítají chodit na záchod tak mají hovna všude v kleci takže jim nedávám koberec ale podestýlku. Tady je ale další problém. Když jim dám JAKOUKOLIV podestýlku vyhazují ji ven. Pokaždý. Takže po zemi se válý všude hovna a podestýlka. Já zkoušela hodně typů podestýlky ale pokaždý to samý. Když jim nechám klec bez koberce a a bez podestýlky tak za prvé chodí v moči a v hovnech kterých se objeví za hodinu tak 100 a jsou po celé kleci + jsou vyházený ven z klece na zemi. Všechno vyhazujou.Ven aby se proběhli po domě je pustit nemůžu protože když to udělám všude vykonávají potřebu a když je pak chci dát zpátky do klece utíkají přede mnou přitom jim nic nedělám! Netýram je, chovám se k nim úplně normálně a klidně. Taky když jsou venku koušou kabely takže je kvůli tomu už vůbec nepouštím. Dělají neskutečný bordel. Mám je tak 5 měsíců a tenhle měsíc se začali dokonce i prát! Trhají si navzájem chlupy a perou se o jídlo i když má každý svojí misku tak ten druhý jde stejně k té misce toho druhého a rvou se. Jinak podotýkam že králíci spolu byly ve zverimexu ve stejné v kleci a jsou na sebe zvyklý. Kdybych věděla jací budou v ŽIVOTĚ bych si je v tom zverimexu nevzala! Nechovám se k nim špatně chtěla jsem ať si zvyknou pomalu na mojí ruku nebo dotyk a i když jim dávám prostor ať si zvyknou nic nefunguje je to teror. Ti kralici mě fakt terorizují. Z tohoto důvodu už králíka nechci ale nevím jak se jich zbavíit. Nemám o nich žádný informace co to je za rasu jestli jsou očkování vykastrovaní.. nevím nic. Ven je pustig nemůžu, jsou zakrslí a okamžitě by v přírodě umřeli. Prodat ale fakt nevím kdo by si takovýho králíka dobrovolně vzal. Klidně bych ho i darovala, nechci peníze jen ať si ho vezmou. Ale u toho prodávání je zase někdo může mít na maso hadům. Už fakt nevím co dál a dělat nějakou smlouvu aby je těm hadům nedali? Nevím jak se to dělá a nemám na to čas ani energii. Co s nima mam sakra dělat.. nemůžu je darovat zpátky do zverimexu nebo co mám dělat!

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Jeden nápad mám, ele ten se vám asi nebude líbit*mnam*

doplněno 23.04.23 15:12:

Domluvte se v tom zverimexu odkud je máte, budˇ je zpět odkoupí, nebo jim je tam nechte zdarma

asd1
Paštika,nebo na smetaně? :D

Nejsem si jist, jestli by zverimex králíky vzal zpět (samozřejmě zdarma). To by možná porušovalo veterinární předpisy, ale za zeptání nic nedáte. Zkusil bych inzerát, dám králíky za odvoz. Hadi se co vím krmí myšmi.

Já do zverimexu dodávám celkem pravitelně akvarijní rybičky a nikdy nikdo neřekl že něco porušujeme

OK, jak píšu, za zeptání nic nedá, jen jsem si tipnul, že by s tím mohl být problém.

sasa*

Hmm, dělal jsem papoušky a exoty.. Když potřebuješ koupit nejsou, nebo to není ono. Když se zadaří s odchovy - naopak

máš trable mláďata prodat. Jezdíme po burzách apod. Ptáky zverimex od nás nechtěl, mají své dodavatele..

Takže problém. S králíky to samé, jsou rádi ,když se jich zbavěj. Králík není domestikované zvíře na ochočení.

To samé s fretkami. Pak se lidi divěj , když jim uteče, že vyplení slepice apod...

asd1 na smetaně s knedlou *mnam*

liska5

Nebo do Záchranné stanice pro dravce...*plac*

Známí takovému nevychovatelnému králíkovi postavili venku králíkárnu.

hodnocení

6x
Chyba byla,že máš dva a v jedné kleci.Na ochočení je určitě lepší mít jen jednoho.Ve zverimexu byli spolu, protože byli mladí.Teď se začali prát, protože jsou dospělí a chrání své teritorium.Já jsem králíčka ochočovala tak,že měl pořád k dispozici jen seno a vodu.Granulky,mrkvičku,tvrdý chléb a další jsem mu dávala z ruky, když jsem si ho dala vedle sebe na gauč.Na pamlsky jsem ho lákala na klín . Když dlabal dobrůtky,druhou rukou jsem ho hladila.Naučil se ke mě vyškrábat po nohách,nebo si ke mně vyskočí.Když chce něco dobrého,běhá za mnou z místnosti,do místnosti.Klec má vyloženou kožešinkovou látkou a ve WC má dřevěné peletky.V kleci se nikdy nevyčůral mimo WC.Bobky , které byly že začátku i po kleci, jsem dávala do WC.Když je puštěný,klec má otevřenou.Když byl malý,nechávala jsem ho puštěného jen po chvilkách,aby si zvykl dělat potřebu jen na svém WC.Když chci,aby šel do klece,nechytám ho,jen ho zavolám a dám mu tam mističku s granulkami.Hned tam přiběhne.Když králíčky nechceš,dej inzerát s fotkou třeba na bazoš.
Dej sem jejich fotky,třeba ti tu někdo poradí,co máš za plemeno.A ještě by ti je měl někdo prohlédnout,aby jsi věděla jestli máš samečky ,nebo samičky.
anonym6754
hodnocení

No já je právě nechtěla rozdělovat jsou to holky a vypadají jako sestry akorát je jedna černá a druhá hnědá jinak vypadají úplně stejně. A když jsem je kupovala tak na netu psali že prý mají být dva aby nebyl pak jeden smutný. S tím záchodem jsem dělala to samý dávala jsem to do záchodu kolikrát jsem to zkoušela a oni prostě nechtějí. Závidím vám že máte takhle hodného králíka protože ti moji jsou fakt něco hrozného. Stačí kolem nic projít a mají hned smrt v očích. No na bazoš to můžu zkusit ale mám strach aby je někdo nepoužil jako krmení třeba pro hady i když jsou fakt hrozný tohle nechci, už tak nejspíš trpí protože tohle chování mi nepřijde normální aby byly takhle extrémně vystrašený.. nevím třeba mají špatný zkušenosti s lidma předtím než jsem je koupila jinak si to nedokážu vysvětlit.

hodnocení

3x

Na inzerci, dej - daruji zdarma. Ty se zbavíš nechtěného a ještě někdo bude mít radost ze zvířátka.

Inzerce králíků |/...

hodnocení

2x

Každý si myslí, že si vezme milounké zvířátko, které se bude jen mazlit, bobkovat do záchůdku, nic neponičí a každé ráno mu přijde popřát dobré jitro. Což je velikánský omyl.

I zvířata jsou různá, stejně, jako jsou různí lidé. O králících něco vím, vnučka je juniorskou mistryní republiky v Králičím HOPU. Mívala až 4 "sportovce" najednou, které poctivě na zahradě cvičila na překážkách. Oni i králíci jenom nebobkují a nežvýkají seno, ale potřebují i zaměstnání a pohyb. Nestačí zavřít je do klece a občas na ně udělat ňu, ňu, ňu...Pokud na ně někdo nemá čas a nechce se jim věnovat, zvířata strádají.

Ve Vašem případě bych radila nabídnout je zdarma, jako domácí mazlíčky. Vyloučit jejich zabití či skrmení plazy. I když...každý slíbí a...Jinak, pokud je darujete, dala bych každého zvlášť, nikdy ne společně, protože za nějaký čas by tady psal stejný chudák. jako Vy, co s nimi má dělat. Pokud bude každý zvlášť a bude o ně dobbře pečováno, myslím, že dokáží ještě dát svým majitelům radost. Jaga.

anonym6754
hodnocení

Tohle co dělají moji králíci není normální já se snažila jak jsem mohla. A určitě nejste expert na králíky jenom kvůli tomu že vnučka dělala králíčí hop. A navíc ne každý králík může ten hop dělat vždyť ti moji se všeho boji neumím si představit že by někde skákali před lidma ne každý králík to psychicky zvládne podle mě takže nevím co mi to tu chcete naznačovat. Já s nima ani to ňuňuňu dělat nemůžu protože se chovají tak jak se chovají ani po domě je nemůžu pustit aby se proběhli okamžitě všechno ničí a schovávají se i když jsou v klidném prostředí a kdyby šli ven tak budou vystrašení nebudu tohle riskovat a nebudu je stresovat i když jsou takový jaký jsou. Já na ně mám čas nevím co tu vytahujete čas to jsem nikde nezmiňovala. Aspoň se tu najdou normální lidi co dokáží poradit a ne hned ze sebe dělat experta na všechny králíky a jejich chování. Jen kvůli tomu že vnučka dělala králíčí hop. S touhle informací já nemám jak pracovat já se ptala o radu. A chudák jste maximálně tak vy ani mě neznáte a už mě tu urážíte že jsem chudák. Chovejte se slušně na váš věk už by jste to mohla umět.

Slečinko netýkavá, snažila jsem se Vám poradit slušně a citlivě. Rozdělit je od sebe a darovat. Na Vaši reakci mohu jen říct: Ivánku, ty palice medvědí, NIC JSI NEPOCHOPIL! *bzum*

Nenazvala jsem Vás chudákem, myslela jsem, že chudák je ten, kdo se neumí postarat, zvířata vychovat, zabavit, aby neničila vše kolem sebe. Vy na to jasně nemáte. Kupte si plyšovou pandu, ta výchovu nepotřebuje. /na rozdíl od Vás./ Jenom občas oprášit.

Myslela jsem to dobře, králíci Vám škodí a nemáte z nich žádnou radost. Ale když to nechápete, udělejte si je klidně na smetaně. AspoŇ budete mít nějaký užitek. V lidlu je teď zakysanka za 9,90 Kč, nevyjde Vás to draho. Vím, že je to ošklivá rada, ale na hrubý pytel hrubá záplata. Jaga.

anonym6754
hodnocení

Tohle můžete říkat své vnučce ať si je udělá na smetaně když jste takový expertky na králíky. Ja se o zvířata starat umím nemám jenom králíky a mají se u mě dobře. To že ty dělají takovy problémy za to já nemůžu dělala jsem co jsem mohla. Žijte si svůj život a přestaňte rýt do lidí na diskuzních očividně jste hodně zakomplexovaná a už mi prosím neodpovídejte nemám zájem o další zbytečný rady.

babajaga... takové moderní pipky nemá cenu poučovat. Nepochopí nikdy a jen se budou hádat.;)

Máte můj obdiv.

popper
hodnocení

0x

Proč by jsi nemohla darovat zpátky do zverimexu? Prostě vezmeš a odneseš do zverimexu necháš je tam, a odejdeš čau.

hotovo :/)

anonym6754
hodnocení

Já nevěděla že to de, nevím všechno tak se tu ptám ne

Nejenom, že nevíte všechno, Vy nevíte NIC.*bzum*

@babajaga Poradna je pro lidi, co neví nic. Takže je to naprosto v pořádku.

Králíci ještě žijou?

anonym6754
hodnocení

Jak že nevím nic? Přestaňte mě tu neustále urážet tak to mám ty králíky radši pustit do lesa než abych se zeptala? Vy to fakt nemáte v hlavě v pořádku jinak všem děkuju za rady s tím zverimexem a bazošem.

anon2
hodnocení

0x

Nejlepsi bude je darovat do ZOO jako krmivo pro jina zviratka. Zavolejte tam, a zeptejte se. Ale nereste co s nima maji dal delat, nebo se jich nezbavite.

hodnocení

0x

Možná blbý dotaz - nedají se upést se smetanovou omáčkou?

anonym6754
hodnocení

Jsou to zakrslý králíci...

Tak dva na jednu porci. V Asii se jí i morčata a krtci. Je to prý pochoutka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]