Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mame doma 5 leteho psa a uz delsi dobu v nem casto skrunda. Podle me je vada v krmeni, ale to kupuji rodice, takze musim ziskat dukazy a navrh na alternativu. Krmime ho denne kapsickami pedigree, obcas kurecim masem a pedigree granule zkombinovane jeste s jednima. Nas predchozi pes mel nejake jine granule a krmen byl jen kurecim masem, zadne kapsicky a tak podobne a takovyto problem nemel.A taky byl krmen jen jednou denne vecer narozdil od tohoto.
Moc jsem toho o pedigree nenasel, ale nekde je ze je to vsechno sracka, jinde ze ne, tak ja nevim. zadnou studii jsem nenasel.
Tak to mě mrzí. Myslel jsem ze to rodice maj nejak prozkoumany, lituju ze jsem jim veril az doposud. Doporucujete tedy jake alternativy? Po brouzdani na internetu jsem dosel k tomu, ze jako granule by mohla byt top volba purina pro plan (ted ma kombinaci pedigree a nejake yoggies). A jako mokre krmivo se mi libi brit care a belcondo, mozna i ta purina. Co byste doporucil? Kolega nize doporucuje hills.
O jaké rase je řeč? Co to je za psa? Pamatuji dobu, kdy na cvičáku v kotcích krmili osy zbytky z družiny. Samé brambory a knedlíky, maso opravdu málo. A psi prospívali. Pedigri tak zabijácké, jak většinou píšete určitě nebudou. Royal canin jsme krmili nějakých 15 let a Dorka je doposud. A všichni omdlévali, jakým hnusem krmím.
Pedigree není kvalitní krmivo, ale jsou psi co na něm bez problémů prospívají. Zkuste na chvíli nasadit dietu - bílé maso + rýže + mrkev. Kupte nějaká psí probiotika a přidávejte do krmiva. Granule určitě změňte a poté nemíchejte granule+vařené+konzerva. Z toho můžou být trávící problémy. Jsou pejsci co mají citlivé zažívání a ne každý experiment snesou.
No ona je docela častá i alergie na kuřecí tuk a ten je ve valné většině granulí. Ale to musí zkusit majitel sám co psovi sedne. Bílé maso může být i krůta, nebo králík. A taky záleží odkud maso pochází. Po kupovaných kuřatech mi čubina blinká, ale domácí kuře je bez problému.
Kvalitní granule jsou třeba: Petkult, Purizon, Rinti. Cena je ale někde jinde než u pedigree.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.