Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za brouka

Od: mezipolemalesem odpovědí: 6 změna:
prosim o radu, co je toto za brouka, nasla jsem jej doma. diky! veru ps: jeste doplnim, ze je vcelku placaty
Co je to za brouka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

6x

Rod: ploštice, čeleď: podkornicovití. Je to podkornice (je více druhů, obrázek ilustrativní).

Co je to za brouka #2
mezipolemalesem
hodnocení

ano! to bude ta podkornice! nikdy jsem nevidela brouka, ktery by mel takto "zubate" telo. asi vylezla prave z pod nejake kury:D ale byla v psim pelechu, tak jsem chtela byt obezretna. dekuji! velikost byla asi 1 cm, mensi urcite ne.

ben®
hodnocení

3x
Dobry den, je-li hodne placaty/plochy, tak to bude plostice (je jich hodne druhu). Vyhodte ho zpet do prirody, u Vas doma je omylem nebo se chtel jen ohrat. Zdravim!
P.S. Velikost?
doplněno 31.03.23 12:55: Napsat velikost je pro urcovani vzdy dulezite. Plostice jsou ruzne zbarvene i ruzneho tvaru tela i ruznych nazvu (ale jsou ploche). Stenice to byt nemohla, protoze ta vypada jinak. A toho brouka nezabijejte, ale vypustte ho do prirody.
mezipolemalesem
hodnocení

ano, omlouvam se, velikost: min. 1 cm. je to ta podkornice, jak uvedl kolega vyse. dekuji

hodnocení

0x
Zkuste se podívat okolo postelí případně zdali nejste pokousaná mohlo by se jednat o štěnici. V lepším případě o nějakou triatomu.
mezipolemalesem
hodnocení

dekuji, ne, bylo to vetsi nez stenice a ne takove "pruhledne", stenice jsem uz videla jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]