Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to střízlík ulovil?

Od: babkazov® odpovědí: 11 změna:

Co to střízlík ulovil? Poznáte někdo? Krásný víkend přeji z Ostravy

Co to střízlík ulovil?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Řekl bych že nějakou pošvátku ale ruku do ohně bych za to nedal..

hodnocení

Opravdu nikdo nepozná? To mě moc mrzí *hej*

sasa*

Nás taky .A je to tak důležité? Z 90% pošvatka.

liska5

Tahle žlutozelená pošvatka ale lítá až někdy od května, blízko vody. Tady nejsou na ní ani vidět křídla/?/. Drží ji za zadeček a ty dva štěty tam jsou... Krásná fotka!

hodnocení

Liško, děkuji za pochvalu. Bratr umí. :) Za určení hmyzáka jsem vděčná.

liska5

Tohle bude nejspíš larva. Už vzhledem k období. Mají to jako jepice. Taky jsou citlivé na obsah O2 ve vodě a jejich výskyt signalizuje čistotu vody. Taky jejich dravá larva žije několik let mezi kameny v bystřině a dospělec má na život jen pár dní. Střízlík larvu ulovil asi někde na kraji potůčku v tom nánosu. Lezla tam, když se šel napít. Ona moc neplave, spíš leze po dně a v tom smetí mezi šutry.. Pošvatek je více druhů. Liší se velikostí, zbarvením a tvarem některých orgánů,

hodnocení

Koukla jsem na netu, ale moudrá nejsem. Zeptám se bráchy, co to vlastně vyfotil. On bude vědět.

liska5

Dvě larvy pošvatek jsem nabrala jaksi navíc v horském potůčku do konve na zalévání. Dala jsem je do kyblíčku dětem, aby měly zážitek a doma si je určovala. Bylo to v době vysazování muškátů. Budou to ony.

hodnocení

Děkuji za určení. Bratr potvrdil pošvatku. Já jsem je vidívala, ale nikdy mě nenapadlo, že je jich tolik a ža dovedou být tak různé a jejich život tak zajímavý.

jiofa

Já vám ještě připojím druhové jméno - Pošvatka rybářice (Perla burmeisteriana)

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]