Nejste přihlášen/a.
Prosím dotaz, máme NO, rok, dcera ho učí nebrat si od lidí jídlo, bydlíme u silničky,kde chodí proudy lidí na procházku, je to docela složité, ale chci se zeptat soused ho začal krmit,stále ho volá a dává mu něco,asi šunku, dcera mu to řekla at to nedělá, je to správný její postoj, nebo je to její vina,že pes není tak vychovaný,aby si nic od nikoho nevzal,protože soused se tvářil divně,dík,d
Dcera má správný postoj. Ostatní lidi včetně souseda musí její výchovu respektovat. Je to prostě zvíře které jde pudově za potravou. Neznám psa, který by odolal, když mu někdo něco strčí před čumák. Jedině by to musel být nějaký policejní pes, který čmuchá drogy na letišti, jinak si to neumím představit.
-jinak na branku si vyvěste transparent, že si nepřejete aby psovi kdokoliv cokoliv dával
-znám případ, kdy pes v kempu (majitele) si volně celá léta pobíhal, všichni mu cpali buřty od ohně a nakonec pes umřel na rakovinu trávicího ústrojí. Takže na to pozor
děkuji vám, jenom by mne zajímalo proč to ti lidé dělají, proč krmí psy, na zahradě, vždycky jsme měli nějakého psa, a já měla i NO, ale nikdy by mě nenapadlo krmit sousedovi psa ani ratlíka ani velkýho psa, to už vůbec, maximálně jsem dala něco sousedovic kočce,která k nám chodila a věděla jsem,že on zakázal ji krmit,prej at si chytí myš.d
Já to teda taky nechápu, ale myslím že lidi mají nějakou neodolatelnou touhu si zvíře získat - uplatit kokinem. Neznám zvíře, které by se s vámi "nekámošilo" kvůli jídlu. Pes prostě přiběhne a lidi to baví. Jen si všimněte jak každý člověk reaguje když pes přijde sám od sebe třeba se jen nechat podrbat - zlatíčko, ale já nic nemám, co já bych ti tak dala? ...jaká je pak souvislost, že pes přijde a dotyčná osoba automaticky očekává, že pes chce dostat pamlsek? Já bych řek že obě věci z obou stran pohledu do sebe tak nějak zapadají. Taky mě to s...
S krmením od sousedů jsem měla také problém. .Malému kloučkovi se moc líbilo, jak pejsek papá... První výzva nepomohla, třetí důrazná už ano. Nebo to možná bylo oklikou. Postěžovala jsem si u jiných sousedů, kteří to "vyslepičili" na správném místě. Pokud soused s krmením nepřestane, zalžete, že pes má přísnou dietu a mohl by uhynout. A něco podobného bych napsala na ceduli a dala na plot. Nekrmit - přísná dieta - nebezpečí úhynu.
Dcera jedná správně, ona je "páníček" ne soused. Pokud chce psovi něco přilepšit tak jedině že to dá dceři a ona psovi.
Soused z něj možná má respekt nebo prostě chce být jeho kamarád, tak si ho kupuje pamlskama a drbáním, tím ale dceři kazí výchovu. Hlavně by pak začal žebrat přes plot i od kolemjdoucích a brát si od nich... Lidi jsou debilové, dost často kvůli nevhodnýmu krmení zvířata i uhynou, ten pes by byl spíš "jen" po čase vyžranej a měl o to větší problémy s kloubama...
ano, já si právě také myslím, že ten soused si ho chce koupit, on se totiž psů bojí a žádného nikdy neměl, nemá k nim vztah a zničil by mu zahradu, a jednou mi řekl,že ho má Ziva ráda,já na to nic, až potom ho dcera z okna viděla jak jí krmí,taky si myslím,že si ho chce získat,ale už si pan inženýr neuvědomuje,že psovi škodí,také jsem měla sousedy dříve,kteří mělí dobrmana a kokršpaněla, ty psi tam lítali nikdo si jich nevšímal,jenom je nakrmili,nic dalšího,utíkali jim plotem a já protože mi to nedalo,tak jsm jim je vodila zpátky,oni už mě znali,ale nikdy by mě nenapadlo je krmit,já bych si to ani nedovolila i když jim by to asi právě bylo jedno jako jim byli lhostejní jejich psi,tento pes stál 15 tis.a stojí další prachy,krmení tis.korun měsičně a všechno ostatní, el,obojek,aby nelítal kam nemá atd.d
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.