Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krmení psa

Od: dohnivak odpovědí: 7 změna:

Prosím dotaz, máme NO, rok, dcera ho učí nebrat si od lidí jídlo, bydlíme u silničky,kde chodí proudy lidí na procházku, je to docela složité, ale chci se zeptat soused ho začal krmit,stále ho volá a dává mu něco,asi šunku, dcera mu to řekla at to nedělá, je to správný její postoj, nebo je to její vina,že pes není tak vychovaný,aby si nic od nikoho nevzal,protože soused se tvářil divně,dík,d

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pleskotka
hodnocení

5x

Dcera má správný postoj. Ostatní lidi včetně souseda musí její výchovu respektovat. Je to prostě zvíře které jde pudově za potravou. Neznám psa, který by odolal, když mu někdo něco strčí před čumák. Jedině by to musel být nějaký policejní pes, který čmuchá drogy na letišti, jinak si to neumím představit.

-jinak na branku si vyvěste transparent, že si nepřejete aby psovi kdokoliv cokoliv dával

-znám případ, kdy pes v kempu (majitele) si volně celá léta pobíhal, všichni mu cpali buřty od ohně a nakonec pes umřel na rakovinu trávicího ústrojí. Takže na to pozor

dohnivak
hodnocení

děkuji vám, jenom by mne zajímalo proč to ti lidé dělají, proč krmí psy, na zahradě, vždycky jsme měli nějakého psa, a já měla i NO, ale nikdy by mě nenapadlo krmit sousedovi psa ani ratlíka ani velkýho psa, to už vůbec, maximálně jsem dala něco sousedovic kočce,která k nám chodila a věděla jsem,že on zakázal ji krmit,prej at si chytí myš.d

pleskotka

Já to teda taky nechápu, ale myslím že lidi mají nějakou neodolatelnou touhu si zvíře získat - uplatit kokinem. Neznám zvíře, které by se s vámi "nekámošilo" kvůli jídlu. Pes prostě přiběhne a lidi to baví. Jen si všimněte jak každý člověk reaguje když pes přijde sám od sebe třeba se jen nechat podrbat - zlatíčko, ale já nic nemám, co já bych ti tak dala? ...jaká je pak souvislost, že pes přijde a dotyčná osoba automaticky očekává, že pes chce dostat pamlsek? Já bych řek že obě věci z obou stran pohledu do sebe tak nějak zapadají. Taky mě to s...

Bydlíme také na místě, kudy chodí lidé často na procházky. Předchozí NO byl naučený,že si od cizího nic nevzal,nenechal se podrbat, nepustil nikoho k plotu... To byl pan pes. Teď máme devítiměsíční štěndo NO, sežralo by kohokoliv s čímkoliv *smich* Ale - snaha krmení od kolemjdoucích se našla vždy. Maminka jim vysvětlovala, že si nepřeje aby psa krmili. Někteří to chápali hned, jiní hůře. Musím podotknout, že žádný pes u nás nikdy nestrádal, byli v dobré kondici a bla bla bla. Když se maminka takhle s lidmi bavila, ohledně toho krmení, dostalo se jí nejčastěji dvou odpovědí: Víte, já mám psy rád, ale bydlíme v paneláku a nechci aby se tam trápil . Druhá: Víte, já celý život měla vždy nějakého pejska a on mi teď před měsícem umřel. Už jsem stará a o dalšího bych se nedovedla postarat... Takže důvody pro to, proč se lidé snaží krmit cizí psíky, jsou různé. Já sama nikdy nekrmím cizí psy, nikdy by mě to nenapadlo. Ale na druhou stranu se musím přiznat, že když se sejdeme na cvičáku s malými štěňátky, tak občas sem tam nějaká mlska za dobře provedený rozkaz padne. Ovšem s majiteli se známe, takže je to po předchozí domluvě.

hodnocení

1x

S krmením od sousedů jsem měla také problém. .Malému kloučkovi se moc líbilo, jak pejsek papá... První výzva nepomohla, třetí důrazná už ano. Nebo to možná bylo oklikou. Postěžovala jsem si u jiných sousedů, kteří to "vyslepičili" na správném místě. Pokud soused s krmením nepřestane, zalžete, že pes má přísnou dietu a mohl by uhynout. A něco podobného bych napsala na ceduli a dala na plot. Nekrmit - přísná dieta - nebezpečí úhynu.

asd1
hodnocení

0x

Dcera jedná správně, ona je "páníček" ne soused. Pokud chce psovi něco přilepšit tak jedině že to dá dceři a ona psovi.

Soused z něj možná má respekt nebo prostě chce být jeho kamarád, tak si ho kupuje pamlskama a drbáním, tím ale dceři kazí výchovu. Hlavně by pak začal žebrat přes plot i od kolemjdoucích a brát si od nich... Lidi jsou debilové, dost často kvůli nevhodnýmu krmení zvířata i uhynou, ten pes by byl spíš "jen" po čase vyžranej a měl o to větší problémy s kloubama...

dohnivak
hodnocení

ano, já si právě také myslím, že ten soused si ho chce koupit, on se totiž psů bojí a žádného nikdy neměl, nemá k nim vztah a zničil by mu zahradu, a jednou mi řekl,že ho má Ziva ráda,já na to nic, až potom ho dcera z okna viděla jak jí krmí,taky si myslím,že si ho chce získat,ale už si pan inženýr neuvědomuje,že psovi škodí,také jsem měla sousedy dříve,kteří mělí dobrmana a kokršpaněla, ty psi tam lítali nikdo si jich nevšímal,jenom je nakrmili,nic dalšího,utíkali jim plotem a já protože mi to nedalo,tak jsm jim je vodila zpátky,oni už mě znali,ale nikdy by mě nenapadlo je krmit,já bych si to ani nedovolila i když jim by to asi právě bylo jedno jako jim byli lhostejní jejich psi,tento pes stál 15 tis.a stojí další prachy,krmení tis.korun měsičně a všechno ostatní, el,obojek,aby nelítal kam nemá atd.d

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]