Nejste přihlášen/a.
zdravím,
chtela jsem se zeptat jestli male zelvy cca5cm hodne zapáchají v akvarku, pokud tam budu mit topení, filtr..a jednou za mesíc akvarko budu cistit? myslíte , ze nebude tak moc cítit? prosím poradte...
Dekuji za odpovedi...Hanule 15
Zdá se mi to jako dooost málo. Já mám vodní želvu už teda velkou ae čistím ji tak jednou za 4 dny- 6 dnů- podle potřeby, ucejtíš to sama ae myslím že to měsíc nevydrží...
dekuji jen jestli má cenu si jí kupovat.. když nemám tolik času. dekuji vsem za odpovedii ..
myslím že nemá... želvy poměrně rychle vyrostou, žijou 30 let a voda, která se týden nevymění, smrdí docela dost. Měli jsme je několik let, vždy jsem měla radost, že je venku teplo a stěhovala je i s akvárkem na terasu - at si smrdí tam... Vydrželi až do zámrazu...
větší želvy se krmí rybama a masem - a to je teprve puch...
vymyslete si lepší zvířátko...
Vodní želvy se mají krmit mimo akvarko,rovnou se u krmení vys...,takže nééé na koberci,ale třeba ve škopku.
vsem moc za rady DEKUJI ... už jsem jí dostala.. mám z ní velkou radost.. má asi 5 cm a zatim jí suche moouc, cervy.. granuli s VIT D . jeste nesnedla..Mám ji v arvarku už od Ctvrtku a dnes je nedele- takze stale uzasnee. jinak mám pro ni lampicku pod , kterym se stale vyhriva. teplomer, kt. ohriva vodu na 22°C a fitr , kt. dava vzduch a zaroven cisti vodu a veskere smeti pohltí.. Myslite , Ze jí jeste neco chybíí..? dekuji
Jaké máš namysli želvy? Např. želva nádherná může dorůst i 20-30 cm .
Želva jako taková nezapáchá, to co smrdí je voda která se kazí (zejména kvůli zbytkům potravy, exkremetům apod.)
To nakolik voda bude smrdět záleží na velikosti akvárka (jestli bude v 20l, 50l. 100 l). Počtu želviček (druhu), apod.
Skus napsat víc co je to za želičky, každopádně z mé zkusenosti k želvám předem doporučuji kvalitní filtr a rozhodně nejlépe několikanásobně předimenzovaný
U naší asi 25cm želvy měníme vodu a čistíme akvárko asi 1x za 7-10dní (podle toho jak moc prasí )
tip: Vodu používáme na zalévání - kdytkám to svědčí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.