Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěla bych se zde poradit ohledně mojí fenky. Bude jí 9 let, má 12 kilo, je to kříženka a doposud byla fit. Akorát cca 2-3 do roka má průjem (většinou, když sní něco venku - snažíme se jí hlídat, ale občas to nejde) a asi 2x měla gastroenteritidu, která musela být léčena antibiotiky.
Zrovna koncem dubna měla průjem, který jsme zálečili klasicky rozvařenou rýží s mrkví. Týden poté (po konzultaci s veterinářem, který řekl, že už může) byla na pravidelném očkování a týden na to byla odčervena. Nějak v této době začala "vyvádět," co se týče chození na velkou. Pravidelně s ní musím chodit v noci ven, což nikdy před tím nedělala a vylučuje ohromné množství měkké světlé stolice. Taky se ale stane, že třeba 2 dny vylučuje celkem normálně. Obecně prostě chodí na velkou velmi často, i třeba 5x denně. Posledních pár dní s ní chodím hlavně v noci a k ránu a přes den už nemá potřebu. Jinak jí nic není, je čilá, veselá, nic jiného na ní nepozoruji.
Co se týče stravy, poslední dva roky dostávala granule Brit light (občas s trochou konzervy Brit), menší porci dvakrát denně, takže nedošlo k žádné náhlé změně jídla.
Snažili jsme se nepanikařit a počkat, ale bylo to jako na houpačce, takže dnes jsem raději navštívila veterináře, který řekl, že má nejspíše "rozházený systém" z očkování a odčervení a naordinoval nám probiotika + opět rozvařenou rýži, do které máme postupně přidávat granule, a že se uvidí.
Chci se zeptat, zda s tímto máte někdo zkušenost, a zda to spíše nevypadá na nějaký enzymatický problém...vím, že internet není dobré studovat, ale mám strach, že jí selhává slinivka. Na druhou stranu vím, že očkování a odčervení je zátěž...
Spíše jsem si sem asi přišla pro uklidnění a pro vyslechnutí nějaké zkušenosti. Díky moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.