Dobrý den, máme kocourka, který pobývá i venku a má na zádech spoustu zárodků blech, kterých se nemůžeme zbavit. Má samozřejmě i blechy a velmi často klíšťata. Zkoušeli jsme mnoho přípravku, ale nic nezabírá. Existuje nějaký prášek nebo něco podobného, co by nám i kocourkovi pomohlo? Jestli ano, tak kde to mohu sehnat nebo koupit.
Já mám velmi dobrou zkušenost s obojkem proti blechám i klíšťatům. Ale pozor, ne všechny jsou stejně účinné. V posledních letech kupuji (snažím se, když jsou v akci) obojky Foresto, jsou sice drahé, ale vysoce účinné a vydrží celou sezónu. Jsou pro kočky i psy a co znám majitele, kteří je používají, tak nikdo není nespokojen. Naše kočky už např. klíšťata vůbec nenosí, blechy neměly nikdy.
Jesli jste zkoušel Frontline, Fipron, Efipro, tak jste zkoušel pořád to samé, fipronl jen pod jinou obchodní značkou. A ten nefunguje už víc než 10let, je na něj rezistence. Je třeba se orientovat podle účinných látek, ne podle názvu. Cokoliv co obsahuje syntetické pyterhroidy nepoužívat na kočky ani v domácnosti, kde jsou. Takže permethrin, deltramethrin, cypermethnin a další. Léta použvám na kočky pipetu Advocate pro největší psy, rozkapanou v dávce 0,1ml na 1kg váhy kočky. Pro majitele více koček výhodnější a je i na červy. Takže vekovní kocour dostává přes sezónu co 2 měsíce Advocate a je bez blech, klíšťat a červů. Teď mi venkovská veterinářka poradila pipetu od M, bohužel název jsem si nezapamatovala, která se dá taky použít na kočky a je levnější, protože je na ni nižší DPH. Tyhle preparáty, i když mají jiný objem, stojí stejně. 0,4ml pro psa do 4kg stojí stejnou částku, jako pipeta o objemu 4ml pro velkého psa do 40kg. Ale to vám neřeknou, kupte si pro velkého psa a rozdělte mezi svoje čivavy. Pěkně zaplať pětistovku za každou čivavičku.
Navštivte dobrého veterináře, ať jí prohlédne kůži a doporučí lék. Kočky obecně tak moc zablešené nebývají a prostředky proti blechám a klíšťatům působí, takže tam může být nějaký zdravotní problém.
Hlavně NE Arpalit ! Cituji : Ucelená řada přípravků Arpalit® Neo, které ošetřují srst vašich domácích mazlíčků a poskytují dlouhodobý účinek proti blechám, klíšťatům, vším, všenkám a jejich vývojovým stádiím. UPOZORNĚNÍ! přípravek je extrémně jedovatý pro kočky!
Tak na otazku v tomto stadiu zablešeni nevim odpoved.Pouze mohu doporučit prevenci.Mam 3 kočičaky,doma i venku,již 4roky použivam obojky Foresto to neni reklama ,pouze moje zkušenost ,je sice ten obojek drahy,ale dostanou v březnu v prosinci sundam,nebo taky ne a žadne blechy ani klištata po celou sezonu.
To, co má kočka na zádech, nejsou bleší zárodky, jsou to bleší hovínka. Namoč prst a dotkni se jich. Zčervenají, protože to je natrávená krev. A navíc, blechy přenášejí střevní parazity, červy. Takže na veterině odblešít a odčervit. Ať červy nechytnou i lidé a zvířata okolo.
Dobrý den, kočkám i fenám dáváme obojek Foresto- máme 4 kočky a dvě feny. Jen kocourovi se po obojku, jakémkoliv, vždycky udělá za krkem bolák, tak mu dáváme pipetu Fipron. Kupuju balení po třech, tak to má na celou sezónu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.