Zdravím, je mi 15 let a dostal jsem svou první možnost si pořídit psa. Rasa která se mi moc líbí i povahou a exterierem je AST. Každopádně nemám moc zkušeností má jediná je že mám kamarádku co má AST znám ho od štěněte a je to super pes. Ale slyšel jsem o AST i spoustu negativních věcí proto nevím jestli by byl pro mě dobrý. Bydlím v bytě a na psa bych měl denně klidně i 5-6 h. Vím že potřebují důslednou výchovu a páníčka co má trpělivost. Ale i přes to všechno mám obavu a rád bych slyšel názor od zkušeného chovatele.
Dam ti radu co se ti nebude líbit ale takovej je život Je ti 15 a chceš staforda no dobrý Znova je ti 15 pudeš do učení začnou tě zajímat holky budeš se chtít bavit Znova chceš staforda pes vyžaduje pozornost a spoustu času a ten pes se dožívá 10 a více let neni to hračka na púl roku Znova chceš staforda pes vyžaduje i lékařskpu péči a ta je dnes dost drahá kdo to zaplatí navic ani jídlo pro něj neni zadarmo Moje rada zní nechtěj ve svém věku na svúj hrb takovou starost jakým je americkej staford brzo z toho budeš mít ty i rodina těžkou hlavu A ted co o tom vim Měli sme v rodině 2 stafordy jeden vydržel 6 a druhej 7 let Ačkoliv neměli úplně ideální výchovu nikdy se nestalo že by napadli člověka ale furt sme byly ve střehu Ten první měl svou hlavu moc se mu poslouchat nechtělo byla s nim práce a perlička nesnášel cikány a doved je vždy pěkně vyděsit - opakuju nikdy nenapad člověka ani děti Ten druhej to byl takovej milionovej lenoch dalo se na něm dřevo štípat Bratra staly dost peněz zvlašt ten první když každou chvíli s něčim marodil Osobně doporučuju abyste ty i rodiče hodně přemejšlely než si takovýho psa pořídíte
jakub1
Chápu to no. Na jídlo, zdravotní péči atd bych prostředky měl. Moji rodiče už měli 2 psy pudla a border kolii. Takže celkem zkušení jsou a mohli by mi pomoct.
Jsou plemena nevhodná pro lidi kteří nemají s výchovou psa žádné zkušenosti. A stafford mezi ně stoprocentně patří. Neříkám, že by všichni měli začínat od čivavy a k velkým plemenům se časem propracovat ale vím co dokáže i jinak vysoce inteligentní a poslušný Labrador v rukách člověka, který nikdy psa neměl. Trvalo mi skoro rok než se mu dalo věřit a mít v takovém stavu pitbula, rotwíka nebo stafforda to fakt nechceš zažít.
Pes musí mít ze svého pána respekt.Na cvičák chodila dívka s německým ovčákem a když bylo psovi devět měsíců,tak ji přestal respektovat.Když po něm něco chtěla a jemu se nechtělo,šeredně se po ní několikrát ohnal,až musel zakročit cvičitel.Řekl dívce,že musí začít se psem chodit na cvičák její rodič.Prostě pes po pubertě chtěl dělat vůdce smečky a dívku neuznával, i když se mu hodně věnovala tak ten respekt u psa nedokázala získat.AST musí každopádně poslouchat a jestli si myslíš,že když budeš na psa hodný,bude pes také hodný,tak to nefunguje.Musíš umět dávat povely rázným hlasem a být důsledný ve výchově i výcviku a zároven umět také hodně chválit.Cvičák najít takový,kde necvičí hlavně služební plemena a nepřipravují je na zkoušky podle zkušebního řádu.To se pro AST nehodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.