Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starší fena a štěně

Od: anulka050 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, potřebuji trochu poradit, mám fenku 12 let, byla zvyklá také fenku, bohužel umřela, teď je bez ní už 6 měsíců, chtěla jsem jí pořídit kámošku, ale trochu mi onemocněla, bere léky, je to fibróza plic, ale je vcelku v pohodě, otázka jak dlouho se s touto nemocí žije a jak, navíc na ní vidím, že mi přijde smutná, byla sní doma celý den , teď tam je sama, je fakt, že většinu času prospí, otázka zní, neublížím jí ,když jí pořídím štěňě, které je hravé , no však každý víte jaké umí být , nebo jí nechat už teď samotnou? Jinak nikdy nebyla komfliktní, vždy si rozuměla s pejsky a navíc teď když vidí pejska venku skáče radostí, kňučí a chce se sním pusinkovat, tak si říkám, že jí kámoška chybí.? Jinak žárlí na vnoučky a také žárlila na kámošku, když jsem jí vzala do ruky , tak se po ní jakoby ohnala, nebo zavrčela. a chtěla říct to je moje panička.

Takže prosím, nevím jak se rozhodnout? V hlavě se mi to mele. prosím nějakou radu, či zkušenost,

Díky An.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Říká se ,že starý pes při novém pejskovi (štěněti) omládne.Také by vám štěně pomáhala vychovat, protože štěně by jí napodobovalo.Ale kdyby se fence nemoc nějak hodně zhoršila,tak by na dorážení štěněte a jeho provokování ke hře neměla náladu a obtěžovalo by jí to.Že by štěněti ublížila,bych se nebála.Dospělý pes štěněti, většinou nikdy neublíží.Nanejvýš se po něm výchovně ožene.Být vámi,tak bych se zeptala na radu veterináře.Záleží také na tom,jak jste na tom časově.Ono se pak starat o nemocnou fenku a vychovávat štěně je časově náročné.Také se někdy stane,že když druhá fena dospěje,tak se najednou do jisté doby pohodově se snášející feny začnou spolu rvát.
anulka050
hodnocení

To jsem si také říkala, že omládne, ale když je tak trochu nemocná tak si tím už nejsem moc jistá. Vet. říkal, že je to jen na nás, jak se rozhodneme,múže tu být prý 5 let,ale třeba pár měsícu, zatím dle ko.to vypadá stále stejně po 2 měsících. Nevím těžké moc těžké rozhodnutí. Ale i tak děkuji za názor. An

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]