Zdravím všechny kočkomily. Máme sedmiměsíční kočičku, je to naše vlastní kotě od naší kočičky, takže víme, že se jí nic nestalo během ani po porodu. Kočička je vyšetřená třemi různými veterináři, je zcela zdravá. Ale problém je v tom, že odmítá jíst kočičí stravu, po tom, co jí maminka přestala kojit, jsme jí museli vařit kočičí Sunar, který ale po čase začala odmítat. Protože jsme byli zoufalí, nechali jsme jí ochutnávat i naše jídlo, ke kterému však jen čichala, až když jsme měli vařené brambory, tak ty začala jíst. Veterinářka říkala, že brambory jí neublíží, tak jí je třikrát denně vařím a na radu vet jí dávam vitamínovou pastu,kromě toho občas sní kousek mandarinky nebo ledový salát. Vyzkoušeli jsme všechny možné druhy potravy pro kočky od různých výrobců, ale všechno kočičí jídlo se snaží jen zahrabat - hrabe vedle misky. Zkoušeli jsme jí nic nedat, že jí hlad donutí, ale nedonutil. I jsem jí různou stravu dávala do tlamičky, aby aspoň ochutnala, ale vše vyplivne. Nemáte, prosím, někdo podobnou zkušenost? Nemůže celý život být jen na bramborách. Děkuji za odpověď
Nemůže žít jen z brambor, kočka je masožravec, z brambor živočišné bílkoviny nezíská. Divím se, že už teď nemá problémy. Co syrové maso, taky by nejedla? Postupně přidávat do brambor. Nebo granule Royal canin, jsou ochucené tak, že kočky jsou na nich závislé a chutnají.
Co to znamená, že ji hlad nedonutil? Chcípla teda?
doplněno 19.03.23 19:59:
To je dobrý. Tak hlavně, že doporučuje brambory...
doplněno 20.03.23 14:41:
Je prostě rozežraná. Asi teda, jak vás čtu, i vaše ostatní kočky. Nevím totiž, jak bych vůbec zjistil, že moje kočka žere brambory. Koho vůbec napadlo je kočce dávat.
Nasypte jim granule, ať k nim mají stále přístup, a přestaňte to řešit...
vrtulousek*
To znamená, že 24 hodin nic nejedla, pak jsme jí dali brambory. Veterinářka delší dobu půstu, u takhle mladé kočky, nedoporučuje.
Naše kočka nechtěla nic jiného než granule whiskas, trošku kapsičky a to ještě jen některé a někdy kousek šunky.Ale když jsme přinesli z lesa houby,hned se na ně vrhla.Zkuste granule whiskas, jsou jinak ochucené a měkké.
Děkuji za vaše náměty, ale vše již vyzkoušeno. Zkoušeli jsme opravdu všechny značky krmiva, jezdili jsme i pro krmení do Německa, vyzkoušeli jsme různé veterinární krmivo. Různé druhy syrového masa, ale nic. Všechno co nechce se snaží zahrabat, jako by jí to smrdělo. Veterináři nám tvrdí, že jsou kočky vybíravé a že třeba časem přijde na něco, co jí zachutná, ale to nám říkají už tři měsíce. Nabídku má širokou, máme ještě další kočičky, takže má pořád možnost něco ochutnat, nabízím jí, když ostatní jí, ale jí to jejich jídlo vůbec nezajímá.
jitax
Koupit novou kočku. Je jich plno k dispozici na různých akcích!
Dobrý den,co zkusit trávu ,aby se vyčistila,podpora trávení,prodávají i semínka je to vlastně obilí.Pak bych zkusila jen vývar z masa a zeleniny,rybu,konzervy ne.
Ještě toto.krmila jsem kotě,mlékem pro kočky,Určitě jste dělali dle návodu,že píšete vařili?to se jen rozpustilo v teplé vodě.
vrtulousek*
Šáchor má k dispozici, okusuje ho, ale ten neřeší náš problém. Ona nemá žádné zažívací problémy. Sunar jsme samozřejmě nevařili (špatně jsem se vyjádřila), ale rozmíchávali v teplé vodě. I jsem jí do něj přidávala piškoty, to jedla chvíli. Zkoušela jsem jí do něj namáčela granule, ale toho si pak vůbec nevšimla.
Rozumím...Zkoušela bych jen přirozenou stravu.zeleninu,vývar,maso,ale kuřecí né,to jim nevoní normálně.Chápu vaše zoufání a že jste opravdu zkusili hodně.Šla bych znova na veterinu,tam kde jste byli a říct,že když někdo nejí,určitě nemocný je.Ještě mě tak napadá,když jí brambory,přimíchat do něčeho jiného,ale to jste asi také zkoušeli?
vrtulousek*
Děkuji moc za náměty. Bohužel, jakmile jí k bramboru dám něco jiného, nechce ani ten brambor a zahrabeto to. Ostatní jídlo jí asi smrdí. Na veterině jí udělali ultrazvuk a rozbor krve a nic nenašel ani jeden veterinář. Ani žádný z nich nemá zkušenost s kočkou co nic nežere. Jí evidentně nic netrápí, je hravá a mazlivá. Mě to ale trápí moc. Doufala jsem, že najdu někoho, kdo má aspoň podobnou zkušenost, ale asi je ta naše holka unikát.
Spynx, spynxové mají jiné nároky na stravování, ale to asi jako chovatel víte. Mají rychlé trávení, hodně žerou a taky hodně s... Napadá mě, jaké vitamínové pasty dostává? Není možné, že potřebné množství živočišných bílkovin dostane z nich? Protože vážně není možné, aby masožravec dlouhodobě přežil jen na rostlinné stravě. Já bych koupila vysoce koncentrované konzervy pro rekonvalescenty, které se ředí vodou a podávají stříkačkou. Brambory sebrala a kočku krmila násilím tím, co má jíst. Alespoň aby trochu snědla. Úplně hladovět nechat nelze kvůli poškození jater. Nebo se zeptejte chovatelů tohoto plemene, co s tím, ale vážně si myslím, že kočka nemůže prožít dlouhý a zdravý život jen o vařených bramborách. Některé kočky nežerou granule, jiné naopak nežerou maso a žerou jen granule, ale neznám kočku, která jí jen a pouze brambory. Znám kočky, co mají rády zeleninu a ovoce, ale jen jako doplněk k živočišným bílkovinám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.