Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jorkšír má lupy

Od: sefi79 odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny.Mám takovou otázku.Máme 2 měsíční fenečku jorkšíra.Dnes jsem si všiml,že má na hřbetu místy lupy.Existuje nějaký šampon přímo pro jorky nebo se dá použít třeba head and shouders?Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cockpunk*
hodnocení

2x

Nevím jestli přímo pro jorka jak vy píšete ale pes jako pes ne? 3ampony proti lupům pro psy samozřejmě existují.

kosmetika-a-uprava-psa.he/...

doplněno 20.11.12 22:16:

šampony

hodnocení

2x

Nene, není pes jako pes.*hej* Já používám, k naprosté spokojenosti, šampon pro jorky Gottlieb. Je s norkovým olejem, pro dospělé, pro štěňata. Něco málo přes 100kč. Tato značka má speciály pro různá plemena. Jorkové mají spíš vlasy, které, když se odmastí, tak se cumploší, lámou a pes je navíc špinavý během chviličky. Nemá cenu používat lidské přípravky, mají jiné Ph. Kdysi jsem ještě párkrát stříkla do kožíšku norkový olej. Ten jsem jí kradla na vlasy sobě, protože je skvělý úplně moc.:D U vaší psinečky bych koupání a léčení kožíšku ještě vůbec neřešila. Je malinká na to, aby se jí změnio Ph, odmastil se kožíšek. Nechejte všemu volný průběh. Řešte to, až lupů bude dost. Vzpomínám si, že i Dorotka, když byla maličká, měla sem tam lupu. Nic se neděje.*jasne* Povlečte místečko, kde lehává světlounkou cíškou. Snadno na ni vidíte buď maličké tečky nebo jakoby máček. Blechy a jejich hovínka. *cert*Občas čichněte k ouškům, zvláště pak, když ještě nestojí. Když začnou pronikavě čpět, tvoří se tam zánět, který je strašně vleklý a obtížný. Hlídejte očička, ve vnitřních koutcích štěňata mají chlupy a v nich se usazují ospalky a v nich bakterie a kvasinky. Pokud očička extra hodně netečou, stačí namočený tamponek, každá strana na jedno oko. *jasne* Ať je psinečce s vámi dobře a vám s psinečkou také. *slunce*

skye*
hodnocení

2x

Rozhodně kupte šampon pro psy a nepoužívejte lidský. Většina head and shoulders má mentolovou vůni a kolikrát to i na hlavě chladí, až pálí, pejskovi by to mohlo být hodně nepříjemné a způsobit třeba i nějakou kožní reakci. Existují přímo šampony pro psy na lupy, stačí zadat do vyhledávače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]