Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Taška se psem na sedačce ve vlaku

Od: juglans® odpovědí: 47 změna:

Dobrý den.Prosím vás,můžu si položit tašku s Čivavou na sedačce ve vlaku,případně na nepromokavou bundu vedle sebe?Děkuji

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Pes " ve schráně" jak říká železniční přepravní řád nemusí mít jizdenku. Pokud bude na volno a bez jízdenky je to černý pasažér. A co se týče položení "vedle" bude to jako s dítětem. Bezplatná přeprava je možná jen pokud pro něj cestující nepožaduje samostatné místo. Ve chvíli kdy zaberete místo vedle sebe může průvodčí požadovat doplatek jízdného.
doplněno 18.03.23 23:00: Dělal jsem tu práci před víc jak 30 lety ale přepravní řád se od té doby moc nezměnil.
hodnocení

Nejde o peníze...Pes měl jízdenku,jako bez přepravky.Vadilo,že je na bundě na sedačce a ještě k tomu na vodítku.

kkt*

Nepíšete, jestli byl současně i v tašce, a komu to vadilo? Pokud průvodčímu, použijte tuto písničku:

karaoketexty.cz/...

Blbec je blbec a blbcem zůstane,
když máváš předpisy tak měl by jsi je znát.

neboli, ať na místě cituje ustanovení přepravního řádu, které jsi porušil. A ty jsi rovnou zapneš kameru a nahraj si to. V tu chvíli končí 99% problémů.

Každopádně není to spíš tak, že ten pes byl na té sedačce i bez bundy a bez tašky byť jen chvíli? I kdyby jen chvíli, CHYBA, tak tam nemá co dělat bez obalu. A dávat tam špinavou tašku bez podložky, kterou pokládáte na chodník kde si každý flusne a pes očůrá... alespoň noviny a psa v tašce

Pokud měl pes řádnou jízdenku, tak asi měl nárok na místo. Ale já nevím, jestli není nějaká zlevněna PSÍ jízdenka jen na podlahu...?

hodnocení

KKT -Ale jistě,to jsem nic nenamítala,když by l položen pes na sedačku,nejdřív bez podložky.Omluvila jsem se,přijala to.Jenomže,pak šla znova,když už byl na bundě,s plným lístkem a baba začala znova slovy:Nechci být jedovatá,ale ten pes nesmí být na sedačce vůbec,ikdyž ho máte na bundě.Zákon by ona měla znát a hned mi ho vysypat,když požaduje.Ale ona odpověděla,že se mám jít klidně informovat,ale na patřičná místa.Takže ona káže,ale už nezná proč.Nemám bohužel chytrý mobil,jen důchodcovský,ale někdy jsou situace,že mě to mrzí..Dnes jsem volala známé průvodčí,sousedka.Věděla hned o koho jde.Nevím,ale sousedka průvodčí říkala,že může být pes na podložce na sedačce,že nebyla v právu.Jako chápu,že asi velký pes na sedačce,nejde.ale postelový,čistý pes?Uráží mě,že by se měl zmazat od země a lístek drahýmjako za velkého psa,není rozdílu.

Tak touto větou jste mě dostala: Uráží mě,že by se měl zmazat od země a lístek drahýmjako za velkého psa,není rozdílu. Jak to myslíte? Nekupujete si místo na sezení pro psa,jen,že může cestovat ve vlaku. A tam velikost nehraje roli. No a fakt Teda nevím,jak by k tomu přišel náš velký pes,který by měl sedět na zemi a váš by byl na sedadle za stejné peníze :)
zen

Pokud by koupila plnotučný lístek (a ne zlevněný psí za 30,-), tak by to uhádala na sedačce, myslím :)

hodnocení

Aivn-Vyznělo to blbě,napsala jsem to blbě,uznávám.Byl to jen momentální pocit,že někomu může vadit pes,který v podstatě se vejde semnou na jednu sedačku a postelový pes,čistý.tím chci říct,že velké psi,většinou leží všude na zemi a tak jestli ve vlaku,nebo venku,tak to už je asi jedno a pak si ho většina lidí nebere do postele.náš spí v posteli,moje věc,ale pokaždé,mu z venčí myju tapky.S tou jízdenkou,tak samozřejmě,je to za to,že pes jede,Jen jsem mě to příjde divné.Když je v tašce,platit nemusí a na klíně,tolik hodin cesty,platit musí.Já vím,mohl být na zemi,aby jako zabíral místo a velikost by se neřešila.Zkrátka jen nechápu,jak může vadit někomu pes na podložce,který je velký jako běžná kočka.O peníze jsem se ale vůbec nepřela,jak to vypadalo.Zaplatili jsme,tak nevím,proč by měl být na klíně,nebo na zemi.Bezdomáč,ten si zaplatí,padaj z něho sra...,smrdí a sedí na sedačce..Průvodčí říkala,že je to kvůli alergiím na psi..Tak to si asi dělá srandu né?kdy vlaj je plný alergenu z oděvu i od psů a spoustu nečistoty od nečistých lidí.

lilil
hodnocení

2x
zalezi na jakou pruvodci zrovna narazite, nekomu to vadi, nekomu ne. Je to tak maly pejsek. Drive jsem take hodne cestovala s maltezackou a to i letecky a rozdily byly velke, co komu vadilo a nevadilo.
hodnocení

jako průvodčí,co ji osobně vadí,je jedna věc,ale další,na co má právo.Pokud má,bude to bez debat.Pravda je,kdyby byla normální,tak ji nebude vadit dvoukilový a čistý pejsek,ještě k tomu na bundě.Tahleta průvodčí,jezdí po každém,v zápětí probíhalo kárání,mluva jak ke školákovi,že si pomačkal lístek.Baba by se už na to měla vysrat,je jí tak kolem 75let.Omlouvám se za sprosté slovo,ale jsem rozhořčená,dorazili jsme vyčerpáni domů .Baba působí,že pracuje kvůli tomu,aby se mohla vybíjet ,ohromně komisní typ.

Vyprdněte se na ní.. Vše jste měla v cajku..Jedna bába za to nestojí..Na vás si pilovala ego,ale dobytka by přehlídla..Jako chápu, že pořádek musí být,ale baba si jen vybrala bezbranný terč..Škoda, že neumí být důsledná na ty,kteří to potřebují.. Těch by se bála;)
hodnocení

doutnak-Děkuji za pochopení.To víte,člověk po tolika hodinách cesty za dcerou do léčebny Košumberk a já jsem od Turnova,když večer na vás nastartuje ona průvodčí,již proslulá tím,že tepe každého,jen když je příležitost,že mě to dorazilo,v té unavě.Napadali mně pouze právní věci.Né jenom co se týká mne,viz zážitek,jak jednou nutila učitelé,že děti mají nastupovat do všech vagonů a bylo jich dost a vlastně je nutila porušit učitelskou zodpovědnost ,že nebudou mít tak děti pod svým dohledem.Učitelé byli jen dva a vagonů více.Průvodčí velila,pochopili,že by nemohli jinak odjet.Já jsem se také,včera,musela zapřít,jelikož jsem nevěděla,jak to právně je,Pouze jsem pronesla,že se na to budu informovat.Hned na mě vyštěkla..Informujte se,ale na patřičných místech.Ale neměla jsem sílu,se zeptat na její jméno,protože tato průvodčí jezdívá a já každý den,tímto vlakem,aby se mi pak mstila a znepříjemnovala dny.Je pravda,že dnes,jsou někteří cestující hrůza.stalo se mi v buse,že nastoupili dva bezdomovci a já byla nucena za jízdy,jít až na zadní sedačky,poněvadž mě ten smrad,zvedal žaludek.,okamžitě nasmrádl ale celý prostor.Jak píšete o tom praseti,rozesmál jste mě proto,že jednou jsem cestovala opravdu s malým kilovým prásátkem v přepravce,ale to šlo pře X lety.Bylo to nedochůdče,jak se tak někdy stává,prasátko vietnamské,černé,malý pokrčený rypáček.Přišla ke mně jedna cestující a slabikovala,nejista co to je...Too-hle,asi ne-ne-ní pejsek?V té chvíli na ní prasátko zachrochtalo:D.Paní ale stejně nevěříla,tak jsem musela vysvětlovat,že je to opravdu prasátko:) No stejně pak veterinář nezachránil,bylo to proti přírodě,občas se stává,že z tolika narozených,je jedno slabší..Ale i včera,když mě průvodčí kárala,jelo mi to hlavou,co by asi říkala,kdyby to bylo to prasátko:D Nic,tenkrát samozřejmě,jela jsem pár zastávek a nepřijímal potravu,tudíž nemělo ani co smrdět.Lidi jsou různé,ale fakt by mě zajímalo jak to je.Pročítám řád ve vlaku,ale není mi zatím jasno.Snad brzy zapomenu na tento zážitek a nebude nějaký jiný s touto osobou.:)

hodnocení

2x

Přesně z tohoto důvodu bych se svým pejsek nikdy nejela MHD, vždycky pouze vlastním autem. Fakt nemám náladu se dohadovat s *****, jestli je pes právoplatný cestující, když má jízdenku. Leckteří cestující jsou špinavější a otravnější než psi, ale to je asi v pořádku.

pavek
hodnocení

1x
Čokl patří na zem,či podlahu.
A špinavý somrák patří do uličky na stojáka.. Nevychovaný smrad by měl mít na křuskách návleky, které bude prodávat průvodčí.. Pořádek musí být..
nov

Špinavý somrák nepatří do vlaku vůbec, když se nechová jako slušný člověk. A musím vám dát opět za pravdu s tím nickem kkt.

hodnocení

1x

@juglans - můžu si položit tašku s Čivavou na sedačce ve vlaku,případně na nepromokavou bundu vedle sebe?

Striktně podle podmínek ČD nemůžete ani tašku, ani přepravku, psa na sedačce vůbec nepředpokládají:

Ukládání ručních zavazadel na sedadlech a v prostoru sociálních zařízení (WC, umývárna) vozu není dovoleno.

Přeprava malého psa v uzavřené schráně je zdarma (stejně jako přeprava ručních zavazadel), tato schrána však nesmí zabírat samostatné místo k sezení.

Regiojet to ovšem píše natvrdo:

Pes může být přepravován pouze ve vozech tarifních tříd Low cost (2. tř.) a nesmí být přepravován na sedadle.

Leo Express se psem na volno nepočítá vůbec:

Mazlíčci musí být celou cestu ve schránce, nebo v tašce s nepropustným dnem... Přepravujeme pouze domácí mazlíčky, kteří se do schránky nebo tašky vejdou. Výjimku tvoří asistenční psi, kteří mohou být přepravování bez omezení.

Ovšem pani průvodčí i mě už tady chtěli pomalu lynčovat za to, že pani nepřikyvuji a že jí vychovávám. Někteří prostě jiný názor nesnesou.

hodnocení

Jedubabička-Že nemají být zavazadla na sedačce vůbec,vlastně vím.Ale toleruje se to ,alespon jsem se nesetkala s tím,že by průvodčímu vadilo.Předpokládá se,že pokud si chtějí lidi sednout,tak se taška hodí na zem,kde také ale asi znemožnuje přístup k sedadlům,což nesmí.Obvykle tyhle velké kufry,se ani nevejdou,na místa k tomu určená a když ano,moc špatně se těžké zavazadlo zvedá nad hlavu a mnoho lidí ani neuzvedne.Proto se to nějak toleruje,ikdyž na sedačce nesmí,podle předpisu být.Doufala jsem ve stejný rozum,jako že tam mám zavazadlo.Naproti sobě,na čtyřce,jsem měla batoh a to nic nenamítala.Vadil prostě pes na podložce,ale vadil by i v klícce na podložce.Prostě pani asi psi moc nemusí,jinak jako uvědomnělá žena ,by jistě nakázala sundat i batoh.Kdo ví jak je na tom v ohledu k dětem,když trvala na tom,že děti nastoupí i tam,kde nebude jejich dozor učitelů.Šlo o to,že chtěla docílit,aby se rychleji nastupovalo,všemi dveřmi,nikoliv o to,že by se do jednoho vagonu nevešli.Babičko,jak vidím,různé společnosti,nebo laky,mají jiná pravidla,jak popisujete.Opradu jsem jen chtěla vědět,zda měla právo.Dá se říci,že v podstatě ano.ale s těmi dětmi,to tedy pochybuji.Jinak jsem jela Arrivou.Děkuji vám za podrobné informace

hodnocení

Petr-Přestante tady překrucovat.napsal jste netaktně odpověd a ani nedočetl,že se ptám na situaci,kdy byl pes na dečce.Nejsem žádný prase,když vím,že pes je čistý,ale sama jsem uznala před vaší odpovědí,že tohle normálně nedělám a nechci dělat.

Reagoval jsem i na vyjádření Doutnaka.

ml1
hodnocení

1x

Podle přepravního řádu nepatří zavazadla na sedačky (pes ve schránce je zavazadlo). Je dokonce vypsaná i nějaká pokuta (přirážka) za "obložení" sedadla. Takže pokud se ptáte na předpisy, tak rozhodně ne.

Reálně záleží, na jakého průvodčího narazíte a soudě podle toh, že běžně vídám lidi takto cestovat, tak to asi nebude zase tak vážný problém.

hodnocení

Bude to tak,jen rozum zvítězí.díky

ageta
hodnocení

0x

Můžete. Pokud ale na místo vedle vás někdo přisedne (může mít třeba místenku a to ho těžko pošlete pryč), budete si muset dát tašku na klín.

Pokud má místenku , může si tam položit klidně hrnek s kávou , takže máte pravdu :)
hodnocení

Obvykle mívám psa na klíně,jelikož chápu,že jen tak na sedačce,bez nějaké podložky,by se někomu nemuselo líbit.ale dnes jsme cestovali 12 hodin,ikdyž s holá jízda 8 hod,byli jsme unaveni a tak jsem psa dala vedle sebe jen na sedačku bez ničeho.Přišla průvodčí a bylo zle.Omluvila jsem se a následovně dala psa na bundu.Průvodčí šla znova a že pes musí být na klíně,nebo na zemi.Tak nevím,jak je to s předpisy opravdu,zda na bundě nesmí také.O místenku nešlo a jelo málo lidí už večer.Ale tuhle průvodčí,už jsem jednou zažila,když nastupovala škola,opravdu dost dětí a byli jen dva jako dozor.Začala kvičet,že zdržují nástup a že nemá třída nastupovat do jednoho vagonu,ale všemi dveřmi po celé délce vlaku.Jenomže,to by jaksi,potom neměli ti dva,přehled,kde vůbec dítka mají,v kterém vagonu.No,dopadlo to tak,museli procházet vlak a lapat,kde vůbec jsou.

Dávat psa na sedačku a ještě bez ničeho je dobrá prasárna. Nezlobte se, ale mě by se z toho zvedl kufr. Průvodčí se vůbec nedivím.

hodnocení

Kdyby jste četl pozorně,psala jsem,že se rozčilovala,ikdyž byl na nepromokavé bundě,dvoukilový,čístý pejsek,kterému myju tapky,pokaždé,než jde na postel,sedačku,to je jedno,prostě když jde z venčí.A tohoto psa jsem nesla až do vlaku

Číst umím. Sama píšete: ,byli jsme unaveni a tak jsem psa dala vedle sebe jen na sedačku bez ničeho.Asi se vám nelíbí, že odpovídám jinak, než si představujete. Tak jinak. Mít psa na sedačce pod bundou nebo i bez ničeho je skvělí hygienický návyk. Takto jste s odpovědí spokojena?
hodnocení

Víte co mě vadí ve vlaku?prasata,který si sednou v montérkách a ještě z nich táhne na celý vagon chlast.Ty se neobtěžují dát pod sebe ani dečku.

Snažíte se od sebe pouze odvádět pozornost. To, že někdo jiný je prase, tak to pak jako snižuje moji odpovědnost?

Nebo že je někdo v montérkách, tak můj pes se na tu sedačku může i vymočit?

hodnocení

Ano,psala jsem,že vyjímečně byl na chvíli na sedačce a omluvila jsem se.Pak byl na bundě,nepromokavé a ne ji přikryt.A taky jsem psala,že nikdy jindy nedělám,že by byl jen na sedačce,bylo to vyjímečně..Potřebovala jsem si asi nejdřív sundat bundu,odložit tašky,držíc psa,nechtěla jsem ho dávat na zem,protože měl umyté tapky,právě proto,aby mohl být i na oděvu.Nejsem prase,jak mi bylo naznačeno.

Petr..Nepruď.. Slečna je slušná..Tak vychovávejte radši lidské čuňata.. Viděl jsem dost fakanů s nohama v botech na sedačkách a rodiče jim neřekli ani prd..Dost tupců v ušmudlaných hadrech k zbli*í..atd.. Nějaký dvoukilový čistý psík v tašce je mi milejší.. Průvodčí se chtěla jen předvádět a ukázat autoritu..Kdyby okřikla nějaké fakany,tak dopadne jako ve filmu "PROČ?" Na nějaké pubertální smrady by určitě neřekla ani Ň.. Když jsem jel vlakem naposledy,tak banda opilých zmetků dělala bordel a průvodčí nikde..Jeden normální člověk je okřikl a hned se chtěli rvát..Hnus!

Tak se omlouvám za názor. Paní měla ve všem pravdu.

nov

Mám totožný názor jako doutnák. Malý čistý pejsek na bundě by mi vůbec nevadil. Zato mi vadili chlapi ve špinavých montérkách na látkových polstrovaných sedadlech a puberťáci, kteří špinili protější sedadla botama.Občas jel i nějaký bezdomovec.. Jezdila jsem pár let pravidelně do práce vlakem a v bílých kalhotách, nebo světlých šatech jsem raději stála, protože se člověk štítil sednout si na zahnojenou sedačku. A pokaždé jsem si na sedačku před usednutím sáhla, jednou byla mokrá...ani nedomýšlet od čeho.

Pes se pod sebe určitě nevymočí. To nedělá ani prase!
hodnocení

nov-Je to tak,jezdí zahnojení ipočůraný lídi,když to řeknu slušně..V dnešní době i mladí ,nejsou vychovaný.Zažila jsem,že v autobusovém přístřešku,za velkého deště,školák,tak 9.třída,si sedl na opěradlo lavičky a boty samozřejmě,kde se sedí a absolutně zabahněné..ale to jsem se teda ozvala.Říkám mu ,to snad nemyslíš vážně,že?Seděl dál,čekajíc,jestli to dotáhnu do konce..Málo kdy křičím,ale to teda dostal a musel dolu.Ale taky jsem mohla dostat já..Nevzpomínám si ,že by z naší generace,si toto někdo dovolil a kor,když přišel na zastávku,nekdo dospělý.Ale to je již debata z jiného soudku,bavili jsme se o dospělých prasatech,kteří dnes klidně jedou a řidič,nebo průvodčí,nic...

kkt*

Že tazatelka chce asi odkejvat její názor? Prostě pes na sedačku nepatří, pokud není v tašce je to taška není podložená nějakými novinami, tečka. Musíte dát jasně najevo okolí, že Dbáte na hygienu, to se udělá taškou a novinami... jednoduché.

Psát tady o někom v montérkách, pod montérkami má i slipy, a nepadají z něj chlupy! Neboli pes si otře prdel klidně do tý sedačky...

To, že jste zřejmě ulítla na psa, a taháte ho 12 hod. vlakem, na tom nic nezmění... Pro většinu lidí je pes jen zvíře, mít k psovi jiný vztah než jako ke zvířeti je choré. Dávat psa na piedestal a navyšovat na roveň lidem, je choré.

No asi jo, protože srovnávat čistotného psa s monterkami od oleje, barvy, špíny či já nevím čeho, tak to ta přezdívka odpovídá. Psa doma mám, spí normálně v postelí jako drtivá většina psů v bytě, ale já bych si do postele v montérkách opravdu nelehl. Ale jak vidím, u někoho je to zcela běžné.
juahele

@stir

A nejde spíš o to, že spolu-pasažéři nemohou vědět, zda tvůj čoklik ma čistou řiť bez roupů? Tedy jakýsi respekt k okolí? To je jeden pohled.

Tvůj pocit v tomto není podstatný. Ale třeba ty taky chodíš naostro v sukni a bez kalhotek sedat na veřejné lavičky, nevím. To je druhý pohled.

Že spíš se psem v posteli OK, každý máme nějakou ..., a co na to tvůj manžel/manželka, pokud nějakou máš? To je třetí pohled, v soukromí si dělej co chceš.

Ovšem dotaz zněl na psa na sedačce, né o bezdomovcích v montérkách.

@kkt: váš nick dokonale vystihuje vás jako člověka. Pro mě je pes plnohodnotný člen rodiny a rohodně víc než nějaké špinaví bezdéčko a vlastně kterýkoliv cizí člověk. A radši uvidím na sedačce čistého slušně vychovaného psa než rozeřvané nevychované fakany co si klidně dají nohy v botách na protější sedačku nebo zasviněné dělníky (táta celý život byl stavař a vždycky se před cestou domů umyl a převlékl, vždycky měli na stavbě možnost sprchy), špinavé bezdomovce a vůbec jakákoliv lidská prasata. A víte co? Vlastně mi vás je líto, musíte mít smutný život.

nov

Promluvil znalec juahele, že? Nastudujte si něco o Roupech. Hostitelem roupů jsou lidé, nikoliv pes či kočka. Jestli je nakonec nemáte vy..kkt

hodnocení

0x
Mám pražského krysaříka ,při cestování vlakem ve skoro prázdném vagónu jsem ho dala vedle sebe do jeho malého pelíšku,nezabrali jsme víc než jedno sedadlo ,ale paní průvodčí mi stejně řekla,ať ho dám na podlahu.Takže buď v tašce na klíně,nebo pod nohami na podlaze.
hodnocení

Tak to tak asi tedy bude a záleží na průvodčí,jak se na to dívá.Je fakt,že některý pejskaři,dávají tašku i na zem,ale pelíšek a nebo bunda,je asi čistá,že..

hodnocení

0x
Dobrý den,tady názorně můžete číst, že je všechno o lidech. Průvodčí do toho nepočítám,ona má povinnost ty předpisy vyžadovat. Ale dá se to říci jinak,jenže každý je nějaký. Jezdím s mým chrtem často vlakem,beru mu pokaždé deku. Vzhledem k jeho velikosti ho na sedačku vedle sebe nedávám ani by to pro něj nebylo pohodlné. A nedávno se to tady probíralo. Předpisy říkají,že pes ve schránce má být na zemi,bez schránky také na zemi. Ve schránce se za psa neplatí, bez ano. Prostě sedačky jsou určeny pouze pro
lidi a když je poloprazdny vagón,je jasné, že si ho dáte vedle sebe,ale musíte akceptovat napomenutí od průvodčí.
hodnocení

Italka-Ano,právě pokládám za normální,že když je plno místa ve vlaku,že si může člověk položit tašku se psem,nebo malého psa na podložku a nebo prostě zavazadlo,které jinak nepokládám na zem a stejně se mi nahoru nevejde.Ale pokud zákon říká,že sedačky jsou pouze pro lidi,takže tedy asi může i průvodčí,oprávněně požadovat,ikdyž je prázdný vlak?Pokud ano,o to mi šlo,pak bych to musela respektovat,když příjde takováto průvodčí.proto mě to zajímá a v dané situaci jsem neprudila,jelikož jsem si nebyla jista jak je to opravdu a chtěla jsem hlavně ,posledním vlakem dojet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]