Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaběhl se pískomil, nechce vylézt

Od: jo* odpovědí: 13 změna:
Prosím o pomoc,
Na hoc jsem zapomněl zavřít malá dvířka od klece a pískomil se zaběhl.
Zhruba vím kde je ale nejde mi ho vyšťourat.
Mám o něj strach.
Nemáte nějaké typy jak ho vylákat?
Předem děkuji za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Když jsem byla malá, tak taťka vystlal kýbl hoblinami, ke kýblu opřel lehké cosi ( možná dřívečko, možná cosi plastového) , co vytvořilo jakousi lávku. Do kýble, na lávku a kolem natahal dobrůtky... A čekalo se přes noc. Ráno byl úlovek v kýblu *tanec* A poté byl úspěšně nastěhován domů a docpal si pupík už u své mističky *smich*

makk
hodnocení

3x

Jo to známe, když byly děti malé a taky ho měly :). Chce to nějakou dobrůtku a velkou trpělivost. Neplašit, spíš lákat.

hodnocení

2x

Až dostane hlad, vyleze a bude hledat něco k snědku.

Před mnoha lety nám potkan kapucínek Honza zaběhl za dlouhou obývací stěnu a zůstal tam. Vylézt nechtěl, už 2 dny. Opekla jsem topinku, vzala rybářský prut, do háčku zapíchla kousek topinky a nastražila k otvoru. Honza už byl vyhládlý, zakousl se do topinky a nepustil. Ani si nevšiml, že pomalu navíjím vlasec, šel a šel... :-D Děti po něm skočily - a byl chycen. Jaga.

jo*
hodnocení

Už ho lákám skoro 3 hodiny, a k jídlu se ani ne přiblížil
Počkej den, dva, tři a on vyleze. Žádný strach.

Nechte ho přes noc v klidu, vyleze.

To pořád nevylezl?

hodnocení

0x
Tady je na to dokonce návod. I s obrázky. ;)
wikihow.com/...

hodnocení

0x

Nejsou aktivní hlavně v noci? Přes den prospí?

Lovil bych ho na noc.

hodnocení

0x

Zkusil bych ho chytit na návnadu...třeba na kočku.

ben®
martincakl - ale tazatel by ho chtěl chytit asi stále živého, což použití kočky nezaručuje .

riva
hodnocení

0x

Známý kvůli křečkovi rozkopal dřevěnou podlahu. Jinak hlad ho vyžene ven.

dam®
hodnocení

0x
Na chalupě jsme měli "Pískáče", měl hnízdo pod verandou a vždycky v pátek nás čekal sedíc na lavici. Jednou jsme nějak zapomněli oplatky na stole, celou noc pracoval aby je dostal k sobě domů.Bohužel ta fotka už není, ale chudák malej se namakal, než je tou mrňavou škvírkou přetáhl k sobě, no a pak byli mladí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]