Ano a slyšela jse, že se doporučuje krmit ptactvo celoročně, protože už není tolik hmyzu, když ptáci hnízdí. S tím hmyzem je to pravda. Kdysi, když jsme zapomněli zhasnout přes noc na záchodě, tak do rána světlo přilkalo tolik potvor, až bylo černo. Dnes vyhodím jednu můru a pár chudáků.
postolka
Naopak jsem slyšela, že celoroční dokrmování ptactvu škodí a mělo by se dokrmovat jen přes zimu. Když se dokrmují přes léto, můžou se nakazit trichomonózou, krmítkovou nákazou. Dle mě je nepřirozené krmit je po celý rok, navíc, když jim to může ublížit.
Já už přestanu, otepluje se. U nás je hmyzu dost a četla jsem, že když ptáky celoročně krmíte, poleví v jejich likvidaci - zaletět si do krmítka je jednodušší. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.