Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pije vase kocka z kocici fontany?

Od: berk* odpovědí: 19 změna:

Jak často, kolik a hlavně z jakého materiálu /fontánky/ pije vaše kočka? Zjistili jsme, že pořízení kočičí fontánky je hotová věda! předem děkuji za podmětné odpovědi *slunce*.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sexynet*
hodnocení

3x

Zdravím, osobně jsem kocourovi kupovala nejlevnější co jsem na netu našla, abych vůbec vyzkoušela jestli ji bude využívat. Prvních 14 běžela uplně zbytečně, kocoura vůbec nezajímala a mě neskutečně vytáčelo jak hlasitě vrní její motor. Pak jsem to nevydržela a uklidila jí. Když jsme cca za půl roku koupili nové kotě nedalo mi to a zkusila jsem ji znovu vyndat a co se nestalo. Kocour zjistil, že ta malá k ní chodí pít a to on si nemůže nechat ujít, takže dneska už jsem jen a jen na fontáně. Určitě ale nekupujte podle nejnižší ceny opravdu mě to vrnění někdy přivádí k šílenství a jak takhle odejde určitě koupíme novou a mnohem lepší. Pěkný den Lucie

petrat*
hodnocení

2x

dobry den, mam tri kocky a vsechny piji z fontanky, poridila jsem si protoze mam jednoho kocoura,ktery nechtel pit z misky a hlavne protoze trpi zanety mocoveho mechyre a moc.kameny, takze musi hodne pit. Mam keramickou fontanku na ktere se neusazuje vodni kamen jako na te plastove a take se lehce udrzuje v cistote, je vhodna i do mycky.Stala kolem 1500kc, mam ji z internetu. Jsem spokojena,urcite doporucuju si fontanku pro kocicky koupit. Muzu najit stranky kde si ji muzete objednat, pokud budete mit zajem. Hodne stesti pri vyberu

kibic*

Je to proti přírodě, která se sice brání, ale na lidské vrtochy už nestačí. K fontánce bych teda eště doporučil tichou hudbu a lehké osvětlení, aby se ty šelmy nebály. ;)

petrat*

jak dlouho chovate kocky? Fontanka slouzi k pitnemu rezimu kocky a ne k relaxaci. Navic to vubec neni proti prirode, protoze kocky v prirode vyhledavaji tekouci vodu, ktera neni tolik znecistena a plna bakterii jako voda stojata. Nevim proc odpvidate na dotazy o kterych nic nevite, asi jste moc nepomohl. :-P

madla*

Čerstvá voda v misce u nás doma zůstává netknutá, až jsem měla obavy, jestli ten náš kočkoun vůbec něco vypije, ani na tekoucí jsem ho nenalákala *bezim* Pak jsem ho párkrát přistihla, že pije venku vodu dešťovou, dlouho odstátou, až se v ní tvoří takový zelený povlak na dně nádoby. Vypadal při tom velmi spokojeně.*smich*

dejavu*
hodnocení

2x

Uvažuji o koupi fontánky pro kočku, protože je stále nařachlá ve vaně nebo umyvadle, když se někdo domyje a číhá na kapky.

Tady jsou i levnější modely fontánek, 1500 mi přijde trošku moc peněz

spokojenypes.cz/...
top-krmivo.cz/...
chovatelske-potreby.eu/...

kdakel*
hodnocení

0x

Můj kocour pil přímo s umyvadla :) Stačilo když jsem nechal kohoutek trochu puštěný a za chvilku už tam byl a pil.. Ale jinak nikdy jsem žádnou fontánku neměl ani nevím jestli je třeba,měl jsem misku s vodou. Vědu bych v tom zase tak neviděl, soudě dle mého kocoura..

sajko
hodnocení

0x

Protože jsem mela pocit, že pije opravdu jen když voda teče a ledviny ma jen jedny fontánku jsem našemu kocourkovi pořídila. Na noc mu ji ale vypínám a má tam misku s vodou. Jinak trvalao asi 2 dny než si ji oblíbil :)

hodnocení

0x

Kočka (stejně jako jiná zvířata) pije, když má žízeň. Pokud má k dispozici vodu ve skleněné či kameninové misce, bude nadmíru spokojena. Teplota je jí lhostejná...

petrat*

hmmmm znalec, ktery zna odpoved na kazdou otazku woooow *hej*

nanuk*
hodnocení

Souhlasím s Petrou. Našeho kocoura máme rádi moc a tak nám není lhostejné jeho zdraví. Všem i Tobě Berku doporučuji též kočičí, hlavně keramickou fontánku. Ten náš letitej mazel byl z ní hned vedle a hlavně z ní pije a pije (má ji asi půl roku, s plastem jsme nebyli spokojení a s kohoutkami, sprchou, odstátou dešťovkou atp. též ne : ).. Máme dobrej pocit z toho, že ho veterinář chválí za to jakej, že je to v jeho 15 letech kabrňák. Ledviny atp. vše ok! Žádné močové kameny či co na obzoru. Zřejmě i dík doporučení častého pití neznáme ani žádné nemoci. Ťuky, ťuk *placni* Aby jste neřekli, že se s vámi nepodělím o zdroj naší radosti, tak jde o prodejce: happy-kitty.cz :D

petrat*

konecne se nasel nekdo kdo ma zkusenost s fontankou a nechce se jen hadat. Mam take happy-ktty, sna jina keramicka na trhu ani neni, nebo nevim o tom.Take jsem spkojena.Preju hezky den

nanuk*
hodnocení

Má slova. Snadno se udržuje a vypadá dobře. Žádná starost. Co na ní ještě oceňujeme, že je tichá. Máte stejnou zkušenost? Hlavně si neumím představit, život bez ní - protože je osvědčená a mazlik nám z ničeho jinýho nepije. Jestli je jiná na trhu nevím, my jsme keramickou sháněli tady i v zahraničí a našli jsme jen jeden typ. Nejprve jsme váhali kvůli bílé barvě, ale nakonec se ukázalo, že je to dobrý indikátor - kvůli údržbě a hodí se k ostatní bílé keramice/porcelánu v koupelně. Čistíme jednou týdně a dolejváme dle potřeby...V zahraničí vyjde cenově na stejno, tak i kvůli dopravě jsme zvolili nákup u H.K. Máme pod ní i různé barevné rohožky, ale to je mazlikovi fuk : )). K vánocům mu koupíme druhou na chatu... Jsme kočičí blázni a plánujem další kočičáky, tak ať mají mrňouskové též dobrý základ *pivo*

petrat*

ja mam stejne zkusenosti, je ticha, jen se obcas odlepi motorek od dna ale to je par sekund a zase funguje dobre. Take ji jednou tydne hodim do mycky a jinak jen doplnuju vodu.

berk*

Před vánocemi nám byla doručena Lucky - Kitty keramická kočičí fontánka od happy-kitty.cz/... - dárek pro mazlíky ;). Dle dobrých referencí nebylo pochyb o kvalitě, praktičnosti, tichém provozu a bez otrockého dokupování filtrů!... Tím pádem cena sice ne nejlevnější, ale z hlediska dlouhodobého užívání četně spotřeby zdroje naprosto v pohodě. Nehledě na to, že to mají na stálo. Kočky nejdřív jako by nic a poté co jsme odešli z místnosti tak začalo seznamování... Vodu doléváme denně - bez pochyb fontánka jim přišla vhod. Děkuji všem za rady, odkazy a keramickou fontánku také vřele doporučuji! Berk

roxi
hodnocení

0x

Hezký den, Mám doma krásnou fontánku pro kočičky, už asi 3 roky leží ve skříni a kočka by po ní nemňoukla:)Tím nechci naznačit že je něco špatného na fontánách, ale postupem času mě přestalo bavit dokupovat filtry (500kš 3 ks), 2x denně fontánku vyplachovat a drhnout.(je to tím že moje kočky s oblibou pijí tlapkama, a největší žízeň mají po návštěvě WC..berou hygienu a žízeň jedním vrzem).Je to samozřejmě jen můj názor, ale raději dám měsíčně 500 za hračky, písek, žrádlo a pod..než za filtry, a čas strávený rozborkou a sborkou fontány, měněním filtrů a drhnutím raději věnuji hrám s kočkami.Kočka stejně nikdy nepochopí a neocení že jste vyplázla 1500 a víc..za fontánu bez které byla doposud a jejím obsahem je stejně voda...venkovní kočky třeba pijí vodu z louže, takže jestli vám jde o to jestli bude pít z fontánky..určitě ano :)

binka*

Roxi, souhlasím. Naše kočky také pijí tlapkama. Namočit, vodu vysát ... myslela jsem, že to dělají jen ty naše, ale asi je to normální *bzum* Vůbec nejradši ale pijí venku u sousedů, kteří mají pod okapem starý škopek. Ten je plný dešťovky i s tím hnusným žabincem *blee* ale kočkám ta voda náramně chutná ...

vladka*
hodnocení

0x

mám dvě peršanky,věčně skáčí do vany a já jim pouštím čůrek vody.Fontánku jsem koupila,ale bohužel z ní nepily.Tak už rok leží zabalená ve sklepě.No a já pouštím vodu .*smich*

vladka*
hodnocení

0x

také mají misky plechové s vodou.

Pije vase kocka z kocici fontany?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]