Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám už asi 3 roky Korelu a za celou dobu se mi ji nepodařilo ochočit.Když strčim ruku do klece, tak po mě vyjíždí...nekousne,ale když se přiblížim, tak zdrhá všude možně. Co mám dělat, aby se mě nebála?
Tak to už je pozdě,nebot nejlépe je koupit papouška jako mládě na dokrmení.Zvykne si na Vás a jste kámoši celý život.
Na papouška bych to zkusil pomalu a vlídně. Sednul bych si ke kleci a zkusil na ptáka mluvit. Pomalu a hlavně nedělat žádné trhavé pohyby. Myslím, že se Vás papoušek bojí. Postupně bych se mu snažil nabídnout z ruky nějakou jeho oblíbenou dobrotu. Měl jsem postupně 2 andulky. Nejdříve samičku tak se nechala chytit a hladit. Sameček již byl bázlivější (naučil se mluvit), ale v žádnem případě se nenechal chytit. Pokud měl otevřenou klec a měl náladu tak přiletěl na rameno a začal si prospěvovat. Když byl v obzláště dobrém rozmaru nechal se drbat na bříšku. V žádnem případě si nenechal sáhnout na záda. Později jsem se dočetl, že ptáci se instiktivně bojí útoků dravce zezadu a tak se buď brání nebo utečou. Na závěr ještě jeden poznatek většinou každé zvíře i papoušek si oblíbí jen jednoho člena domácnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.