Nejste přihlášen/a.
Přidávám se k diskuzi. Měli jsme fenku NO dožila se čtrnácti let, ale pak už nemohla na zadní tlapky. Veterinář nám řekl že to lepší nebude a tak jsme ji nechali uspat, brečeli jsme celá rodina. V časopise jsme si všimli inzeráu kde slečna z Prahy z panelového domu nabízela čtyřměsíční štěnátko - fenku NO. Jeji jsme se podívat, slečna nám řekla že chodí do práce a štěnátko musí být určitou dobu na balkoně. Štěnátko jsme si vzali a vyrostl z něj krásný pejsek. U domu máme balkon když jsme tam v létě seděli a chtěli jsme aby Beky šla k nám, nikdy jsme ji tam nedostali, pamatovala si až do dospělosti jak ji na balkoně bylo smutno.
Nemůže to být nějaký pach? Náš je taky z útulku, doma vše v pohodě, ale dojdeme k dceři, která má čubinku, a náš Čenda je najednou neklidný a pokníkává a je na něm vidět, že by chtěl jít ven. Tak jsem si říkla, že tam jsou asi jiné pachy, možná něco, co znával a už nemá? Minulost neznáme, neznáme ani přesný věk. Jinak je náš hodný a úžasný, jen kdyby mohl, tak vezme kramle
Je tam u rodičů něco, co má pes spojeného s životem před útulkem. Zkuste mu tam pobyt víc vylepšit: Zahrada - aporty míčků.. Les/park: dlouhá procházka s aporty... Sousedův pes na hraní ... Úplě nejlepší je lítání s dětmi, "rozumějí si". Bude se těšit na toto a na kňučení zapomene - ale může takové cvičení být nadlouho.
Určitě ji tam něco připomíná minulost.Paní od nás z vesnice se před lety ujala opuštěné fenky,která se ve vesnici objevila a majitele nikde přes velkou snahu nenašla . Asi ji někdo vyhodil z auta.Byla zlatá,ale když s ní jela někam autem,tak celou cestu tam brečela.Když se vraceli domů,už byla v klidu.
Pravdu máte v tom, že tlačit někoho do toho, aby si vzal psa z útulku, je špatně. Ale hlavně je špatně to, že jsou ty útulky plné. Co je to za lidi, kteří odvrhli psa? A když budu chtít mít psího parťáka od štěněte, logicky to předpokládá ta štěňata, tedy množení psů. Mám pocit, že z těch roztomilých štěňátek má jen málo psů šanci, že prožije život u milujících páníků. Štěně se koupí pro děti (podle mě nejhorší možný scénář), štěně si vezme mladá slečna, aby byla zajímavá, to jsou pak osudy těch chudáků psů... a útulek je ještě nejmenší zlo, aspoň tam dostanou pravidelně jídlo.
My jsme vždycky takového psa prostě přijali. Zkusili jsme trvat na tom, aby nedělal, co nechceme, a jinak jsme ho nechali, ať si dělá co chce.
Můžete zkusit Argentum nitricum AKH - aby se nebál
není agresivní
dávkování 1tb/ opakovaně dle akutnosti a míry potíží ( u problémových pacientů už den před návštěvou)
Z popisu má náhlé ataky úzkosti a mnoho strachu např. z neznámého, z výšky, z davu, uzavřených prostor 56C
Ještě dodám vedlejší účinky nejsou dosud známy.
ISBN 80-902174-1-8
My jsme měli z útulku Trixinku. Byla asi v 10 letech nalezená uvázaná na benzince. Jednou jsme někam s mužem jeli a on si potřeboval ještě něco zařídit. Vysadil mě s Trixou na jedné benzince, že se za 20 minut vrátí. Myslela jsem, že se Trixinka zblázní, musela jsem ji celou dobu mít v náruči a uklidňovat.
Naše nynější Kikča strašně ráda se mnou chodí k mojí mamince (když řeknu "půjdeme k babičce", může se pominout, trefí tam sama a celou cestu táhne). Ale jakmile jsme v maminčině bytě, chvilku nervózně posedává a pak sedí celou dobu u dveří v předsíni a kňourá. Myslím, že se bojí, že ji tam snad nechám. Máme ji 6,5 roku a v létě bude mít 10 let.
Jojo, pes vůbec není hloupé zvíře. A tím, že nutí páníčka k procházkám, pečuje výrazně o jeho zdraví. V 6-ti letech je to kamarád "jen mluvit". Když má dobré pejskaře ve smečce . Tou smečkou je nadřazený tlupě, což je lidská (lidoopí) sociální skupina - pes vyhrává. Nádherné mi přijde starobylé plemeno v Anatolii, anatolský pastevecký pes Kangal - žije s člověkem více než 3000 let...
To je opravdu krásný pes, ta černá maska a jantarové oči... moje srdce je ale u zpovykaných, tvrdohlavých a protivných jezevčíků. Kikča byla tři roky v rodině, kde už ji pak nechtěli, paní ovdověla a měla dvě děti, nevěděla, kam dřív skočit, měla dvě zaměstnání. Pes byl jen v péči dětí a to opravdu nešlo. Když jsme si ji brali, byla úplně trotlovitá, na všechny útočila, oba nás pokousala, všeho se bála... po třech dnech klidu přestala doma štěkat a dnes ji můžu namazat na chleba - je hodná.
Pod čarou-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anatolský pastevecký pes: Koukněte na tu tisíciletou moudrost v psím pohledu pesweb.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.