Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blechy u psů a koček

Od: meg odpovědí: 13 změna:
Potřebuji poradit s blechami u psů,už jsem vyzkoušela dvě značky antiparazitik např.Fyprist,ale vůbec nezabírají,mám tři pejsky a dvě kočičky,takže asi 1500 korun v háji...na veterině jsou ještě dražší,tak než tam půjdu chci se zeptat,co momentálně funguje vám,protože blechy si údajně na tyto preparáty zvykají..
Děkuji za odpověď.
Meg

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jistá je jedna věc, a sice, že to chce opravdu odborníka, veterináře.

Veškeré volně prodejné anticokoli jsou jen šidítka, jinak to ani být nemůže. Na veškeré účinné anticokoli musí být certifikát. Nemůže se to jen tak prodávat veřejnosti.

Do firmy nám jednou za rok chodí deratizátor. Kolega se jej ptal na radu, co má dělat, že mu nefungují volně prodejné jedy. Deratizátor se kolegovi vysmál, že pár slabších jedinců možná chcípne, ale ty ostaní jsou tím akorát tak krmeni.

Stejné je to i s "přípravky" z drogerie proti švábům například. Ti z toho mají tak srandu.

Takže veterináře.

zaseja
hodnocení

3x

Spíš se zaměř na to, kde k těm blechám pořád přicházejí, my máme doma dva velký hodně chlupatý psy, dva hodně chlupatý kocoury a blechy k nám nechodí.

Pořádně všechny vykoupat, vyplavit z nich ty blechy, než v koupelně uschnou, tak celý byt pořádně vyluxovat, i sedačky, pak zvířata vypustit a druhý den všechno znovu, tohle opakovat týden, pak týden pauza a pak zase znovu, oni ty blechy postupně vychytají.

Až už budou bez blech, tak nasadit teprve pipetu za krk a nebo ty obojky.

pb®
hodnocení

2x
Nesmíte používat přípravky s fipronilem, je na něj rezistence. Takže Fyrpyst, Effipro, Frontline, vše vyhozené peníze. Běžte znovu na veterinu a chtějte pipetu Advocate pro velké psy o váze 25-40kg. Jedna pipeta obsahuje 4ml a složení je vhodné i pro kočky. Dávkuje se 0,1ml na 1 kg váhy zvířete. Třeba na 5kg vážící kočku použijete 0,5ml. Je to rada od venkovského veterináře, který šetří lidem peníze a jde mu o pohodu zvířat. Na své kočky nepoužívám nic jiného. Potřebnou dávku odměříte z pipetky nejlépe injekční stříkačkou s dlouhou jehlou. Nasát, odměřit potřebné množství dle váhy zvířete,jehlu sundat a roztok ze stříkačky nakapat zvířeti na kůži na lopatkách, velkým psům i na hřbet a kořen ocasu.
Blechy u psů a koček

hodnocení

2x
Mě se u psa osvědčily tablety Simparica trio- proti blechám,klíšťatům a na odčervení.A pro kočičky tablety Credelio proti blechám a klíšťatům. Chodím si pro ně na veterinu.Jiné přípravky se mi také neosvědčily a byly to vyhozené peníze.
Tableta funguje půl roku.Veterinář vám je dá podle váhy.

hodnocení

0x

A obojkem proti blechám to řešit nechcete? Já mám tedy jen kočky, a od té doby, co jim dávám obojek Foresto, (je pro psy i kočky), tak blechy ani klíšťata neřešíme. Je sice drahý, ale vydrží až 8 měsíců.

veterinarni-pripravky.heu/...

hodnocení

0x

Ja už roky používam proti blchom alebo všom prípravok Arpalit sprej. Strieka sa proti srsti,bez zasiahnutia očí. Je lepší sprej ako s mechanickým rozprašovačom. Bežne kúpiť aj v drogérii a je spoľahlivý a lacný.

heureka.sk/...

5 let žvýkací tablety bravecto. Skvělé funguje na všechny parazity v kožíšek

Keď ja psovi musím tabletku hodiť nasilu do papule a držať ju,aby to prehltol,žuvať asi by som ho neprinútil.:)

Tabletu je dobré obalit do paštiky a je po problému.

Tablety také musím s troškou násilí, ale Bravecto je nějak zvláště dobré, protože to vezme a žvýká s chutí.

hodnocení

0x
Obojky Foresto

hodnocení

0x
Nám pomáhá fypryst, ale musí to být combo. Ten hubí i vývojové stádium, takže se blechy nemnoží dál. Taky kupuji větší pipety a odměřím stříkačkou dávku. Vyjde to levněji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]