Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společný chov živorodek

Od: makyna odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, ráda bych si pořídila akvárium, ale na internetu nemůžu najít informace co bych potřebovala. Chtěla bych si pořídit živorodky ostrotlamé (gold molly, black molly nebo i silver molly a tyto barevné křížence), ale ráda bych se zeptala, jestli se tyto barevné variace mohou chovat dohromady nebo bych je musela mít zvlášť, například silver molly a black molly zvlášť nebo gold molly a silver molly zvlášť, v jednom zverimexu je mám pocit měli všechny dohromady a ve druhém zverimexu zvlášť a na internetu nemohu nic dohledat, a pokud ano, chtěla bych se zeptat zda by k nim šli dát živorodky duhové, popřípadě jakou s tím máte zkušenost, nerada bych se řídila jen tak něčím co je napsané na internetu, nerada bych udělala nějakou chybu, proto mě zajímají i osobní zkušenosti

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

3x

Molly se snáší dobře, jsou to hodné, dekorativní rybky vhodné pro začátečníky. Rozdělené ve zverimexu byly nejspíš proto, že se pak lépe vyloví podle přání zákazníka barevná varianta, nemydlí se tam všechny dohromady. Jsou krásné, ale mně tedy dlouho nevydržely, nevím proč a to jsem už dlouho akvarista. Dodnes nevím, co jsem jim to provedla.

Mají rády hodně rostlin, trošku soli jim neuškodí. Doporučuji si toho hodně načíst na akvaristických forech a poradnách, abyste jim zařídila vhodné prostředí a věděla, kam akvárko postavit, co zajistit.

Živorodky víc zasírají vodu, takže tomu musíte přizpůsobit i čistění. Zkrátka, akvaristika je trochu laboratoř, ale začít s mollami není špatný nápad. Nezapomeňte nejdřív nechat akvárium zaběhnout, než koupíte rybky.

hodnocení

0x
Ano,chovat je můžete společně, jen počítejte s tím že se budou taky společně třít,

hodnocení

0x
Pokud bys je chtěla množit a prodávat tak bys musela zvolit jen jednu barevnou varietu aby potěr dědil stejný genetický základ a udržel si barvu rodičů. Jinak se ti budou třít mezi sebou a mládež nebude mít barevný standart. Jako začátečnice budeš ale ráda za každé odchované mládě a nějaká barevná stálost ti asi bude úplně ukradená. Ono je dneska stejně to množení i u živorodek dost omezené. Kdo začínal s akvaristikou v 80 letech měl od pavích oček a mečovek tolik mladých že je kolikrát nechával větším rybám jako krmení. Dneska je to všechno přešlechtěné a prohnané antibiotiky ve velkochovech, že je vlastní odchov v domácích podmínkách spíš výjimka. A to i u tak jednoduchých druhů které zmiňuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]