Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě hada

Od: samuel odpovědí: 6 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat.. mám zájem o koupi hada do terária, konkrétně nějaký druh růžové barvy.. jen nevím jestli je něco takového vůbec možné zrovna v této barvě Znáte nějaký druh, který se dá reálně koupit, aniž by to hodně stálo? Za každou normální odpověď děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Tak pokud kupujete hada podlé barvy a ne podle nároků na chov. Tak toho hada upřímně lituji. To je jak si jít koupit notebook fialové barvy.

tt
hodnocení

4x

zizala splnuje pozadavky

hodnocení

3x
Mám kamaráda co pěstuje albíny. Myslím že to má hroznýše. Funguje to tak že z jednoho vrhu/snůšky vajec/ vyjde vždy pár čistých albínů kteří se prodají třeba až do Ameriky za hříšné peníze a zbytek co neodpovídá prémiovému standartu se prodává po burzách. Spousta z nich bude dost "růžová" na to aby splnila tvoje představy. Jde jen o to jakou velikost hada si plánuješ pořídit. Hroznýš přece jen není užovka.
A když mluvím o užovkách tak i mezi nimi jsou určitě k mání růžové variety a budou pro začátečníka asi daleko vhodnější. Pokud bys toužil po tom hroznýši, tak si udělej na poradně registraci a ozvi se mi do soukromé pošty. Nebudu tady veřejně uvádět kontakty na toho chovatele. Nemám takové zveřejňování osobních údajů rád a navíc je taková reklama v rozporu s pravidly poradny.

pb®
hodnocení

2x

Užovka červená Elaphe guttata se chová v různých variantách a je nenáročná na chov, stačí ji terárium se žárovkou a jednou za měsíc 2-3 myši. Každopádně zvažte, jestli je koupě vhodná. Sama jsem měla užovku černou Elaphe obsoleta a ta mrška se dožila 23 let. Jelikož manžel se hadů bojí, musela jsem ji nechat na starost mojí mámě. Prodat se nedala, na inzeráty nikdo neodpovídal.

Taky je třeba mít na chov hadů žaludek. Občas musí majitel krmit zabitými hlodavci a zabití se neprodávají, to musí majitel udělat vlastnoručně. Zvlášť když byla moje užovka už hodně stará, živé už nelovila. Někdy je to dost maso, že třeba kořist jen had hodně zraní a nechá být a vy musíte dobíjet polámaného hlodavce, nebo nežere holátko myši a vy buď koukáte, jak to myší miminko umírá hladem a žízní, nebo mu trápení vlastnoručně ukončíte. Zabíjení potkanů je vyšší level, jsou to mrchy a když jim nepřezazíte vaz napoprvé, otočí se a skáčou po vás. Zkrátka kdo si pořídí hada, musí být srozumněn s tím, že bude v průběhu jeho chovu muset vlastnoručně zabíjet krmné hlodavce.

Když had vykoná svojí potřebu, což je zhruba týden po krmení, je to smrad, že by člověk pad. Že se moje uzovka vyprázdnila jsem poznala hned, jak jsem otevřela dveře bytu.

tyy jooo...to koukám, co všechno se musí kolem hada *palec*

mathew
hodnocení

0x
Nejdříve jsem musel zjistiz jestli růžový had vůbec existuje a dobrá zpráva je, že ano a dokonce i normálního druhu. Špatná zpráva je, že na prodej jsem našel jenom něco v Americe a pochybuji, že tě shadem pustí do letadla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]