Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně a dcera

Od: marti* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, před 6 dny jsme si domů dovezli štěňátko čivava. Jsou mu 3 měsíce. První dva dny se rozkoukávalo a další den moje dcera ulehla s horečkami a on byl neustale s ní…jenže on se během těch dvou dnů stal nějak citové závislý a jakmile se dcera třeba jen zvedne z gauce , tak ji okamžitě vyhledává, jakmile si sedne , tak po ni začne skákat , úplně ji chytne tlapkama, a buď ji okusuje nebo olizuje a chce ji ojet nohu a začne se chovat majetnicky. Prosím o radu, proč to děla a jak tomu vlastně předcházet? Dekuji
doplněno 15.01.23 21:29: Není na dceru zlý ba naopak

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Zjistete si aspon uplne zaklady o vychove psa, evidentne nemate ani paru o tom, jak pes premysli. Odpoved na otazku je jednoducha - nijak! Trimesicini stene je mimino a k tomu je v novem prostredi. Nechte ho byt a dcera at si s nim hraje, o to mu jde, kdyz na ni skace.

hodnocení

0x

Dobrý den. Je to štěně, chce si hrát a snaží se upoutat pozornost. Začněte štěně vychovávat, aby pochopilo co smí a nesmí..Ono to časem pochopí. Věnujte mu dostatek času.

marti*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď já jsem se spíš bála , abychom něco nezanedbali ohledně štěňátka , on je mazlíček , pořad ho muckáme a hrajeme si, začínáme se formou hry učit.

hodnocení

0x
Štěně si chce hrát a dlouho hravé nebude. Za tři čtyři roky si vás ani nevšimne. Ale pořád platí, že je třeba ho vychovávat a určovat hranice hned, poté už se to nebude chtít učit.

marti*
hodnocení

Děkuji, snažíme se hned od začátku , má svůj pelíšek, kde ví , ze je jeho , ale v noci spinká tedy semnou a manželem a je strašně spokojený a v budoucnu stejně chceme, aby spal s námi , a co se týká těch hranic nějaká rada? On si totiz zatím jen hraje, od včerejška se učí sedni a ke mě a ma z toho hroznou radost, ale ohledně te dcery jsem ho sundala z gauce , řekla to nesmis a dala ho do pelisku , ale nevím, zda jsem učinila správně

To dcera udělala moc dobře Jen bych vám chtěla říci, používejte k pokynům stále stejná slova. Fuj, ne, je jasné, nesmíš také, ke mně, sedni, lehni a tak. A je slovo "místo" to je nesmírně důležité. Tím psa pošlet na pelech, který je jeho výsostným územím. Tam by měl být odkládán, tam by měl utéci před nebezpečím, před hněvev. Tam ho nikdy netrestejte, nemějte "řeči", nesahejte na něho. Do pelechu nikdy nesahejte v jeho přítomnosti. Až když není doma, můžete udělat pořádek. Je to jeho území, jen jeho. Velice rychle si to uvědomí a pro vás bude snazší, že budete vědět, kde je. A když uteče, nebudete ho muset hledat ve škvírách po celém bytě. A on bude vědět, že byt je váš pelech a ten jeho je jen jeho. Až se naučí udržet moč, nebude čurat ani ve svém pelechu, ani ve vašem, tedy v bytě. *hej*Dejte, prosím fotku a pohlaďte ho za mě.

hodnocení

0x

Chce na sebe dceru upozornit,chce aby si ho všímala,aby si s ním hrála.Když na ní skáče,at mu dá dcera povel sedni a pamlsek výš,než má štěně hlavičku.Když si sedne pochválit.Brzy štěně pochopí,že je lepší si sednout ,než skákat.

marti*
hodnocení

Moc děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]