Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší krmivo?

Od: tczt odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,
kastrovaný kocour zkusil už hodně značek jako felix, applaws, purinu, shelmu, shebu, granatapet, animondu, cosmu, schezir atd (granule mu moc nechutnají). Většinu z toho jen olíže, nebo ani to a sotva něco sní, strašně vybíravý.

Plno jídel pro kočky, které najdu a vypadají lépe jak lidská strava jsou jen doplňková krmiva. Chtěl bych se zeptat, ideálně bych chtěl 1 značku suchého i mokrého krmiva, ale fakt nějaké TOP.

Existuje nějaká taková plně vyvážená značka krmiva pro kočky a hlavně plnohodnotná? Chtěl bych mu dát stravu, která za to opravdu stojí a obsahuje vše, co kočka potřebuje a neobsahuje plno zbytečných ptákovin. Pokud by byly granule jiné značky, tak by to asi zas tak moc nevadilo. Četl jsem recenze a hledám už X dní a nedaří se mi najít nic vhodného.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Nechat ho vyhladovět, pak bude žrát.
Granule obsahují spoustu minerálů a vitamínů, o čemž není pochyb.
Občas mu dát nějakou laskominu, třeba odrezky masa, když se vaří.

hodnocení

2x
Dobrý večer,chtěla bych vědět,zda vašemu kocourovi dáte někdy třeba syrová játra,nebo syrové hovězí,buď umlete nebo naskrabane,syrovou rybu,apod.? Kočky by měly dostávat syrové maso,potřebuji ho.

hodnocení

1x

Moje kastrovaná kočka jí celej svůj svůj život (13 let) Purina steril cat a kapsičky Felix, no a podle veterinářky je v nejlepší kondici.

Takže doporučuji toto krmivo.

Před měsícem přešla na Purina senior, a taky jí prospívá

hodnocení

0x

Tak třeba ta Purina je poměrně velmi kvalitní. To, že to kocour jen olizuje je jen o tom, že nejste dostatečně trpělivá. Pokud vydržíte, kocour po nějaké době krmivo jistě rád zblajzne, žádná kočka nezdechne dobrovolně hladem před plnou miskou

re4zon
hodnocení

0x
Kvalitni krmivo ti sice muzu poradit, ale jestli ho bude zrat si musis zkusit sam. Moc to neres, kupuj co nejmensi baleni, jdi po co nejvetsim obsahu masa a kdyz ho bude jist, zustan u toho. Jinak se z toho zblaznis. Zkus Purizon.
tczt
hodnocení

A co carnilove? Polovina toho je sice jen šťáva, ale velký obsah masa a nemají skoro nic, co by kočce vadilo. Chtěl jsem vybrat něco kvalitního, ale i značka Wild Freedom má 98% maso a i tak některé recenze říkají, že je to jídlo k ničemu. Asi se nestačí řídit jen dle masa.

re4zon
Carnilove je urcite lepsi nez supermarketovka, ale je to porad vafo. Ze mas jit po obsahu masa je samozrejme zjednoduseni, ale divil by ses, kolik lidi koupi neco v cem je na prvnim miste psenice a mysli si, co kocce nedoprali, hlavne ze to ma hezky obal s kocickou.. 98% masa ma kazda druha lepsi konzerva, otazka je taky, co tam je za maso, namlety odpad je taky oznaceny jako maso a zrovna v techto konzervach jsou i dalsi veci, precti si slozeni a prohlidni si, jak to vypada.
Najdi slusne granule, ktere bude zrat, a k tomu pak hledej slusne konzervy jako doplnek. Jeste lepsi je krmit aspon castecne masem, nejlepe syrovym. Hlavne ale at to zere. U vybirave kocky tohle byva nejvetsi problem a neustalym stridanim vseho mozneho zazivani taky zrovna neprospiva. Znam to, taky jsem kocce kupoval vsechno mozne a nakonec jsem rad ze zere lepsi krmivo nez je purina vyhonena reklamou..
tczt
hodnocení

Ještě jsem se díval na FARMINA nebo N&D. S tím zkušenosti máš? Dle popisů a všeho to má být vysoce kvalitní, ale zase je tam asi 12 druhů ovoce a zeleniny, což nevím zdali je pro kočku dobré.

Kdyby to bylo na tobě, jakou nejkvalitnější značku používáš nebo co bys koupil?

re4zon
N&D jsou slusne granule. Kdybych mel vybrat jedny vazne kvalitni, tak Canagan. Ovsem jestli to budes ochotny platit a jestli to bude zrat (uz po pate), to ti nereknu *smich*

tj
hodnocení

0x
No naši dávali kočkám Kitekat, prodával se v plechovkách, pokud to ještě existuje. A byl to TOP, chutnalo jim to více, než dražší značky. Úplně nejlepší byla příchuť hovězí, pak ryba, kuřecí moc nechtěli, ale když byl hlad, nakonec to také kočíci snědli. :) Jíst jenom granule je o kameny... Na to bacha. Granule dostávali za odměnu a ještě takové masové sušené tyčinky. To bylo vše. Asi jim to svědčilo, nikdy nebyli nemocní, měli krásnou srst.
doplněno 11.01.23 22:28: Toto konkrétně jsem měl na mysli:
Nejlepší krmivo?
re4zon
Jo, to chutna kazde kocce, ale sve bych to fakt nedal. Aby jim to nechutnalo, kdyz je v tom halda soli a chemickych dochucovadel. Nema to cenu ani te plechovky, ve ktere to je.
tczt
hodnocení

S tím musím bohužel souhlasit, značky jako kitekat, whiskas apod jsou v podstatě jen ochucené chemikálie, které stravu jen připomínají, ale jsou ochucené tak, aby je kočka snědla vždycky a pak se to prezentuje jako dokonalé jídlo, které nikdy v misce nezůstane. Nemluvě o té soli, která mu akorát zničí ledviny a kočka se pak sotva dožije poloviny svého věku.

pb®
hodnocení

0x
Nic z uvedeného neznám, asi levné supermarketovky? Zato znám český hypoalergenní Brit care, Royal Canin, Hills, Trovet, Fitmin...Všechna superpremiová krmiva jsou kompletní. Konzervy nedávám, jen granule a maso.
re4zon
Tak to cos vypsal neni o nic lepsi, akorat ne levne, protoze reklama neco stoji. Jediny fitmin je lepsi prumer. Hills ma k necemu pouze veterinarni diety, trovet ani nic jineho nedela. A pro uplnost, "kompletni" znamena ze to zvire nechcipne hlady, takze definici splni i pomlete zrni nastrikane vitaminy a mineraly. Nemluve o slovu superpremiove, coz je totez jako bifikulacni.

hodnocení

0x

Zkuste Optima Nova pro kastrované kočky. Naše 6-ti letá britka jiné nechce,to by asi raději umřela hlady ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]