Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ptačí chřipka

Od: obcan odpovědí: 22 změna:

Toto mi přišlo na email - tak kde je pravda?

Ptačí chřipka

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

5x

Na tyhle zprávy je jednoduchá pomůcka, pokud příspěvek působí takto cíleně na emoce, dělá to tak zcela záměrně a za jistým účelem = způsobit ty emoce. Proto radím NEŠÍŘIT a ignorovat. Správně by tenhle dotaz měl být ve volné diskuzi, nebo lépe email v koši, či ve spamu. Mimochodem, fotka má nulovou shodu i jednotlivých částí na tineye i na imghp, to znamená, že nelze vyloučit, že autorem je přímo občan! Pozor na manipulátory a na flame war trolly.

hodnocení

2x

Vy jste buď (eufemisticky řečeno) nepříliš chytrý člověk, nebo jste troll.

hodnocení

1x

Každý má právo věřit, čemu chce, já tomuto nevěřím, páč to se někdo opět domluvil a po mnoha státech rozváží jedovaté krmivo?

pb®
hodnocení

1x

Jed v krmivu, aby byly jakože nakaženy ptačí chřipkou je samozřejmě blbost. Co ale blbost není, je že i na ptačí chřipku existují vakcíny, ovšem z legislativního hlediska lze očkovat pouze vzácné chovy, které mají výjimku. Smrtnost je bohužel vysoká, ovšem něco by přežilo i tak. A jako je tomu u lidí, všichni jsme potomky těch, co přežili chřipkové epidemie. Slepice co by přežily, by měly vytrénovanou imunitu a tu by předávaly potomkům. Takhle jde nákaza vždy do imunitně naivní populace, proto všechno chcípá. Volně žijící ptáky nikdo nevybíjí, ti se s virem setkávají a proto na něj nechcípají a nikde se na ulicích neválejí mrtví ptáci. Sem tam se najde uhynulý kus, ale ne celá hejna. Místo vybíjení by se mohlo týden počkat. Slepice by pochcípaly zadarmo a ty co by nepošly, měly by dobrou imunitu a byly alespoň nějaký čas proti další nákaze chráněné.

Jenže takhle chovy bohužel nefungují. Z těch slepvic nikdo potomky mít nebude. Všechny jsou to děti nějaké chovné skupiny, která je pečlivě šlechtěná především na produktivitu. Na imunitu proti H5N1 ji nelze moc šlechtit, je to další parametr navíc, který by zhoršoval ty ostatní, a reálně se to ani nevyplatí, protože i když se zdá, že infekce je tu každou chvíli, v přepočtu na počet kusů drůbeže, který je v milionech, je to naprosto vzácné.

Druhá věc je, že vir je přenosný z ptáka na člověka, ale není z člověka na člověka. Pokud necháme promořit celé obrovské chovy, bude mít vir spoustu možností a místa, jak zmutovat, aby se uměl šířit i z člověka na člověka. Už se to v historii virů a lidstva mnohkrát stalo. A tenhle vir má pro člověka smrtnost až 80%. Proti tomu by byla celá covidová pakárna jen výlet na Kokořín.

hodnocení

0x

Asi by mě to nepřekvapilo. Tento týden jsem poslouchal v rádiu, že likvidace jednoho chovu (200 tisíc slepic) někde na Valachách bude stát sto mega v korunách! To není celková škoda, jen náklady na likvidaci. Zřejmě fajn kšeft... Pětikilo za spálení jedné slípky.*alene*

doplněno 08.01.23 20:38:

Vlku, jakože vejde do slepičárny, vezme jednu slípku, dá ji do pytle a vynese do kontoše? Potom se sprchne a jde pro druhou? Tak to dělají? Já nevím. Asi bych to zaplynoval, poslal tam borce ve skafandrech, ti by posbírali vše do pytlů a odvezli, ne?

Pětistrovka ti příjde moc na to, že s každou slepicí pracuje člověk v obleku s biohazardem svého zdraví. Musí je dostat do kontejneru, který se s celým autem sprchuje nějakou kapalinou a vozí se přes půl česka do speciální spalovny. Stovky hasičů a pracovníků zde na tom pracuje. To mi příjde jako víc než pětikilo za vše co se pro každý kus musí udělat.

bendova44
hodnocení

0x
My tomu říkáme "slepičí holokaust"... Je nám těch slepiček moc moc líto.
Dobrý večer,jaký život oni musí žít,chudinky. A teď tahle pohroma a bolestivá smrt,stres,strach. Je to živý tvor. Ale lidé v nich vidí pouze výrobní prostředek.
Moc mi je líto
kmet

Kdepak je ta bolestivá smrt. V klidu usnou a už se neprobudí.

Pro kmet:ano,smrt je bolestivá taky, ale ještě horší pro ty slepicky jsou ty chvíle těsně před ní. Co mám na mysli?
Bolestivá manipulace s nimi,aby je dostali do pytlů chytají je bolestivě za křídlo,zlomí se při tom i kosti,přidejte strach,křik,to všechno vytváří silný stres. A když jsou pytle plné, s těmi stále zijicimi tvory,hodí se na kontejner,kde v pytli s bolestmi čekají až se zaplní,ale jeste na ně dopadají další plné pytle... ale teď - cituji vaše slova : "v klidu umírají.."
Italko, kdepak to říkali? Nebo kde jsi to četla? V hospodě nebo v Blesku? Povídej, přeháněj.
Před lety, jako dobrovolný hasič, jsem byl u podobné akce. Zalepili jsme všechny díry, všechny okna a dveře, přijela cisterna s CO2 a plyn se pustil dovnitř. Po nějakém čase se vše odbednilo, kosmonauti ve skafandrech šli dovnitř a sbírali. Již dávno mrtvé zvířata.
Jenyk: můžete si přečíst koment v tomto vláknu od Vlk.
Ale pokud se provádí způsob,co tady popisujete Vy,je to
aspoň humánní.
Ten jsem četl. Ale já reagoval na tvůj komentář z 11:18. Jak jsi na tohle zacházení přišla?
Jenyk četl a nenašel? Koment ze vcerejska od Vlk ve 20.32 hod.
pb®

jenyk a vy jste nikdy neviděl, jak se bere drůbež za nohy po třech do každé ruky a háže se kamsi? Třeba tady je to uchopení za křídlo vidět. A dalo by se toho najít víc, když by tomu chtěl člověk obětovat čas.

Ty kachny taky nebyly usmrcené před manipulací

Jenyk: Reflex,článek "Hanba nám "
Tam se podívejte a možná se přestanete ptát..

jaj*
hodnocení

0x
Nikdy se nedozvíme pravdu, stát si dělá co chce a bude si dělat co chce. Slepic mi je líto, ale fakt nemůžeme vědět jestli mají slepice nemoc, nebo jed nebo jim nic není. Nezbývá než věřit státu že to s námi myslí dobře, i když Ukrajinci si taky mysleli a jak dopadli. Tohle mohl napsat někdo kdo o tom něco ví, nebo někdo kdo zná někoho kdo o tom něco ví nebo si to mohl někdo úplně vymyslet.

Zaznamenal někdo, že by se tahle chřipka vyskytovala i za našimi hranicemi? Například ten chov na Tachovsku není daleko od Německa. A je tam nějaká panika? Vybíjení chovů? A ještě mě zajímá, kdo tu chřipku přenáší? Ptáci? Kteří? Sýkorky? Žadní jiní tu snad přes zimu ani nejsou.
Když byly cinknuté PCR testy pro lidi, proč by nemohly být i pro slepice?

A ptal jste se někoho?

Já se domnívám, že klidně lidi můžou tvrdit, že je to podvod...

jaj*
S někým jsem se o tom bavila a není úplně nemožný to, že se chov až tak nevyplatí. Vyšší náklady znamená vyšší prodejní cenu vajec a to zase znamená že se budou méně kupovat takže menší výnosy a už zbyde málo peněz na pokrytí nákladů takže je menší zisk. Takže je otázka jestli se někomu vůbec chce dělat se slepicemi. Mě by se v téhle situlaci nechtělo, to jsou různý světla, desinfekce, nahřívače a když někdo chce slepicím dopřát tak je to celkem drahý.
liska5

To s tím zahraničím, že jen kousek od našich hranic žádná ptačí chřipka není a slepice se vybíjí jen u nás, to bylo v kolujícím mailu. Měl to napsat Antonín Baudyš. Vypadalo to, jako jako ty strakaté podtrhané dezinformační maily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]