Myslíte že mladému aktivnímu psovi stačí 3km za den? Já jsem už starší pes a denně ujdu cca 7km jen do práce a z práce. A to se flákám a potřeboval bych chodit tak 4x tolik.
Já myslím, že nejde o to, kolik nasportuje Martin. Problém je v tom, že ty máš mladého živého psa, který se potřebuje pořádně unavit. Každý den několik hodin intenzivního pohybu. Nemusíš běhat s ním, ale dohlídni na to, ať aspoň se pes sám vyřádí.
Mame taky labradora. Nejdrive to byl cvicak a vylety, kratsi behy po loukach. Zhruba na roce jsem jej zacal brat s sebou na kratsi pomale bezecke treninky 10-15km. Labrador je pes, ktery potrebuje pohyb, pohyb v prirode, miluje vodu. Ma velmi dobrou pruchodnost terenem casto se toulame hornatym terenem mimo cesty a nema problem. Je to dobracky pes a vyborny partak na ven. Byt jen doma mu neprospiva.
Zkuste ji vzit na nejaky delsi vylet. Ne 3km na sidlisti ale 15-20km nekde v prirode, proste celodenni vylet a uvidite ze se zklidni. Kdyz je tepleji, jdete k vode, tenhle pes miluje vodu, donekonecna muzete hazet aporty.
Mám zlaťáka, za mlada jsem s ním běhal po kopcích, pak si hodinku dáchnul a mohli jsme vyrazit znovu. Ostatní pejskaři večer obcházeli sídliště, my obcházeli celé město. Někteří psi se dají utahat aportem, doma dobře poslouží hovězí kosti, ty zaberou hodně času. vetamix.cz/...
Já chodila se psem pořád. Každý den aspoň 10 km, když jsem měla volno tak 20km. Prakticky nic jineho než o psa jsem se tehdy nestarala. Pokud nebyl čas jít 10km denně, tak jsme chodily 2x denně běhat. Prostě ano, pes potřebuje pohyb. A taky unavit mozek, takže cvičák atd..
On se časem zklidní, labrador je přizpůsobivej pes. Ona tady spousta rádců chytře radí, jak se pes ideálně musí denně utahat 20 km klusu s páníčkem. ale kterej pes to má? Jako jsou plemena. která ten pohyb potřebují víc, ale labrador si zvykne být i gaučákem. Jenže je moc chytrý, inteligentní a nechce být sám, potřebuje být velkou část dne s vámi. Pokud mu toto neumožníte, bude se nudit a "zlobit". Likvidovat věci, zahradu..
elizabeth
Děkuji, mám ještě 4 letou a 3 letou,ty už jsou celkem v pohodě,řádí spolu,ale je to málo,musím se té malé zkrátka víc věnovat i když je mi 55 let a v práci nesedím.Kazdopadně jsou to zlatička.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.