Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na zubní kámen u psa?

Od: evelyna* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,naše tříletá labradorka a sedmiletý labrador,mají zubní kámen,?je něco účinného,kromě odsranění pod narkozou na veterině?,díky J

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaynab*
hodnocení

2x

My dáváme klukům jako hračku/odměnu/pamlsek, tvrdej chleba. Milujou ho a zároveň si obrušujou zubiska

hodnocení

2x

Ano, tvrdý chléb je vynikajícím nástrojem a psiska ho, naštěstí, mívají ráda. Mimo to existují i jakési čistítka pro psy, viz obrázek, předmět vpravo.

doplněno 30.09.09 12:03:

Teprve nyní jsem si všiml - na kámen je určena hlavně hračka vlevo!

Jak na zubní kámen u psa?

papene*
hodnocení

2x

Když jsem se ptala na veterině,doktor mě řekl,že už nic.Jakmile je,tak už jen odstranění pod narkozou.

Tak nevím*nevi*

Ale nedovedu si představit,že by pejsek držel s otevřenou tlamou a nechal si vní štrachat,jako člověk.:D

charlie1366*
hodnocení

2x

Kupte jim hodně tvrdé dentální kosti,které se nedají hned tak rozkousat:)

armachm*
hodnocení

1x

Vytrhej jim zuby a dej protézy.

papene*

*sok*To je dost ubohá odpověď.

katerina77*
hodnocení

0x

Pokud vim, tak v pripade, ze zubni kamen uz pes ma, da se odstranit jedine pod narkozou, resp. je to nejlepsi zpusob. Nekdy se kamen seskrabava takovym hackem, ale to zalezi na psovi i na tom kde a jak moc kamen je a neni to uplne nejsetrnejsi k zubum. Po odstraneni zubniho kamene je nejdulezitejsi prevence, cili pravidelne cistit, davat kosti na kousani + chleba a hracky jak bylo zmineno vyse. Pokud se pravidelne a peclive odstranuje plak ze zubu, nema se z ceho zubni kamen tvorit a melo by to byt uz v poradku. Samozrejme, ze nekteri psi k tomu maji vetsi sklony nez jini, ale hodne pecliva prevence je zaklad a vyrazne pomaha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]