Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
u mého psa řeším problém s průjmem, který trvá čtvrt roku.
Zkoušeli jsme antibiotika od veterináře, nezabrala. Dokonce jsem i změnil veterináře, který nasadil jinou léčbu. Chvíli to zabralo, ale problém se vrátil.
Pes žere hypolergenní konzervy i granule.
Dobrý den, já bych ordinoval místo antibiotik (které spálí všechny užitečné bakterie ve střevech a průjem pokračuje) probiotika (aby se podpořilo množení užitečných bakterií ve střevech a byla normální stolice). Zdravím!
Přestaňte krmit psa konzervou a granulema. Pokud má problém s průjmem tak mu to tímto akorát přiživujete.
1. Nasadit dietu: vařená rýže, zelenina. Na průjem koupit Smectu a uvařit do čaje třeba, koupit u veterináře probiotika.(Probiovet). Krmit méně a častěji, dokud nepřestane mít řitkou stolici.
2. Zjistit příčinu. Buď děláte chybu v jídle nebo může mít pes zdravotní problémy jiného rázu. Jinak upozorňuji, že pokud bude průjem přetrvávat, může mít pes problém s dehydratací takže zajistit dost vody a také mu klidně může prasknout řitní žlázka(začne jezdit po zadku, čuchat a lízat zadek.)
Pokud se to vrátí do normálu pak zase postupně zaveďte stravu na kterou je zvyklej.
PS: My měli Howíka (Hovawart) a když měl právě asi 2x problém takhle s průjmem (člověk měl snahu mu vařit hovězí maso z jatek), tak jsem pak nakonec skončil u salámů(mražené syrové maso), které jsem kupoval a nařezal na dávky, a ty každy den rozmrazil a k tomu dostal MSM na klouby + "hostivické"(bezobilné) granule - ráno/večer.
můj raslík má průjem po jakékoliv psí konzervě...když ne typický průjem, tak vždy tekutou stolici ...po 3 dnech krmení vhodnými granulemi produkuje krásné suché bobky...konzervy bych úplně vynechal, používal bych jeden druh granulí...cokoliv jiného co se psovi bežně nepodává mu může rozhodit látkovou výměnu na celý týden...
Našeho psa občas venčila zabržděná sousedka , která ho tajně krmila sekanou a kuřecím salámem...to může být váš problém
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.