Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakovaný psí průjem

Od: druk odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

u mého psa řeším problém s průjmem, který trvá čtvrt roku.

Zkoušeli jsme antibiotika od veterináře, nezabrala. Dokonce jsem i změnil veterináře, který nasadil jinou léčbu. Chvíli to zabralo, ale problém se vrátil.

Pes žere hypolergenní konzervy i granule.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, já bych ordinoval místo antibiotik (které spálí všechny užitečné bakterie ve střevech a průjem pokračuje) probiotika (aby se podpořilo množení užitečných bakterií ve střevech a byla normální stolice). Zdravím!

hodnocení

3x

Přestaňte krmit psa konzervou a granulema. Pokud má problém s průjmem tak mu to tímto akorát přiživujete.

1. Nasadit dietu: vařená rýže, zelenina. Na průjem koupit Smectu a uvařit do čaje třeba, koupit u veterináře probiotika.(Probiovet). Krmit méně a častěji, dokud nepřestane mít řitkou stolici.

2. Zjistit příčinu. Buď děláte chybu v jídle nebo může mít pes zdravotní problémy jiného rázu. Jinak upozorňuji, že pokud bude průjem přetrvávat, může mít pes problém s dehydratací takže zajistit dost vody a také mu klidně může prasknout řitní žlázka(začne jezdit po zadku, čuchat a lízat zadek.)

Pokud se to vrátí do normálu pak zase postupně zaveďte stravu na kterou je zvyklej.

PS: My měli Howíka (Hovawart) a když měl právě asi 2x problém takhle s průjmem (člověk měl snahu mu vařit hovězí maso z jatek);), tak jsem pak nakonec skončil u salámů(mražené syrové maso), které jsem kupoval a nařezal na dávky, a ty každy den rozmrazil a k tomu dostal MSM na klouby + "hostivické"(bezobilné) granule - ráno/večer.

hodnocení

2x

Můj pes měl kdysi ten samý problém. Bylo to krmením. Veterinář mě řekl, že mám krmit psa buď masem nebo granulemi, ale ne obojí. Tak jsem začal psa krmit jenom granulemi a je klid. Nevím jakou značku granulí používáte, ale kupujte raději dražší a kvalitnější, než někde z Lidlu na 200 CZK.

hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud se problém vrátil, obraťte se znovu na veterináře. Ten si s problémem poradí spíš, než lidé zde. Hlavně pejska vyšetří, narozdíl od nás..

dory
hodnocení

0x
Zdravím, je to různé. Může jít o stres, parazity, nebo i samotne konzervy. Zkuste dávat jen suché granule nějaké sensitive nebo ty jak píšete hypoalergenni a nebo změnit značku granulí. Nežere vám někde něco na tajno? Jak dlouho máte psa? Odkud? Nestresuje se? Může ho stresovat věc která nás lidi běžné nestresuje. Zkuste se zamyslet... hlavně bych psovi nasadila dietu a zkusila i změnit granule. Ne každé psovi můžou sedět i když jsou hypoalergenni atd. Oplatí se koupit kvalitnější. Pejskovi i vám přeji hodně zdraví, pokud si vzpomenete, napište čím to bylo, zajímá mě to. S pozdravem Dory :)

paveldvorak
hodnocení

0x

můj raslík má průjem po jakékoliv psí konzervě...když ne typický průjem, tak vždy tekutou stolici ...po 3 dnech krmení vhodnými granulemi produkuje krásné suché bobky...konzervy bych úplně vynechal, používal bych jeden druh granulí...cokoliv jiného co se psovi bežně nepodává mu může rozhodit látkovou výměnu na celý týden...

Našeho psa občas venčila zabržděná sousedka , která ho tajně krmila sekanou a kuřecím salámem...to může být váš problém

hodnocení

0x
Když mu dáváte konzervy a antibiotika, tak se není čemu divit. Má někdy živou stravu pro obnovení mikroflóry a kvalitní stravu? Maso, ryby a havo zeleniny či ovoce.
doplněno 30.12.22 15:43: Krásné hovínko
Opakovaný psí průjem

hodnocení

0x
Konzervy nikdy, ale kvalutnimi granulemi krmim uz třetího psa a prujem neznam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]