Nejste přihlášen/a.
To je línek. Mívali jsme ho pro ty dětské radovánky ke kaprům. Nikam ho nehažte! Je propláchnutý v sádkách, tak si ho taky upečte. Hozený venku do rybníka či do řeky, zahyne! Zažije už jen z té studené a znečistěné vody šok. Je vlastně od října hladový, pročišténý ze sádek. Zná krmení z rybníků a ve Vlatavě si chudák nic nenajde.
Bavila jsem se se zoologem, línek prý přežije ve volné přírodě, poradil mi nikoliv Vlavu, ale nějaký zapomenutý zarostlý rybník, a když prý přežil do druhého dne ve studené vodě z jinonického rybníku, kterou jsme daly do kádě, tak přežije ve studené i v přírodě, převezli jsem ho do málo užívaného rybníka po krajích zarostlého a u lesa, kde jsou místa k úkrytu a plankton, který umí jíst a hbytě odplaval z ruky ke břehu se spadaným lisím ze stromů a bahnem a schoval se tam,
Problém není sajrajt ve Vltavě, to je spíš urban legend, ale to, že ta ryba spolu s kapry prošla po výlovu spoustou pobytů ve vodě bez živin, nejspíš doplněné chemikáliemi, místo zazimování se někde trmácela a ztrácela kondici, fakt to nefunguje tak, že rybář dnes vyloví v rybníku, zítra prodá na náměstí. Ta ryba je ve stressu a na další pobyt v normální vodě už nemá moc sil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.