Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rybu, ktera byla spolu s vanocnimi kapry?

Od: petraa odpovědí: 9 změna:
v ulici prodavali kapry na vanoce, dnes kade odvezli a nechali na chodniku tuhle zivou rybku, co je to prosim za rybu? Ma tak 20 cm. dekuji
Co je to za rybu, ktera byla spolu s vanocnimi kapry?
Co je to za rybu, ktera byla spolu s vanocnimi kapry? #2
Co je to za rybu, ktera byla spolu s vanocnimi kapry? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Na mobilu vypadá jako Lín
24.12.22 06:13
Souhlas.

liska5
hodnocení

1x

To je línek. Mívali jsme ho pro ty dětské radovánky ke kaprům. Nikam ho nehažte! Je propláchnutý v sádkách, tak si ho taky upečte. Hozený venku do rybníka či do řeky, zahyne! Zažije už jen z té studené a znečistěné vody šok. Je vlastně od října hladový, pročišténý ze sádek. Zná krmení z rybníků a ve Vlatavě si chudák nic nenajde.

Navic je to škoda vyhazovat protože má maso lepší než ti kapři se kterými se svezl.
petrraa

Bavila jsem se se zoologem, línek prý přežije ve volné přírodě, poradil mi nikoliv Vlavu, ale nějaký zapomenutý zarostlý rybník, a když prý přežil do druhého dne ve studené vodě z jinonického rybníku, kterou jsme daly do kádě, tak přežije ve studené i v přírodě, převezli jsem ho do málo užívaného rybníka po krajích zarostlého a u lesa, kde jsou místa k úkrytu a plankton, který umí jíst a hbytě odplaval z ruky ke břehu se spadaným lisím ze stromů a bahnem a schoval se tam,

hodnocení

0x
Moc toho na fotkách nevidím a rybář nejsem, ale není to pstruh?
Mimochodem, o tři přání jste si řekl? ;)
petraa
hodnocení

no mozna to je pstruh, pujde zitra do Vltavy, byla jsem se na nej ted podivat, dala jsem ho do vetsi nadoby a je tam cily:) Prani si gitra reknu:)
Co je to za rybu, ktera byla spolu s vanocnimi kapry? #4
Co je to za rybu, ktera byla spolu s vanocnimi kapry? #5

V tom sajrajtu ve Vltavě nepřežije!

etana*

Problém není sajrajt ve Vltavě, to je spíš urban legend, ale to, že ta ryba spolu s kapry prošla po výlovu spoustou pobytů ve vodě bez živin, nejspíš doplněné chemikáliemi, místo zazimování se někde trmácela a ztrácela kondici, fakt to nefunguje tak, že rybář dnes vyloví v rybníku, zítra prodá na náměstí. Ta ryba je ve stressu a na další pobyt v normální vodě už nemá moc sil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]