Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes doma trhá věci

Od: zdenekk odpovědí: 7 změna:
Štěně francouzského buldočka stáří 1rok mi doma když odejdu trhá gauč a okusuje nábytek a ostatní věci. Dělá to ale nepravidelně.z toho nic neudělá třeba celý týden,ale pak během jednoho dne je to hrůza.mam ještě jednoho buldočka stáří 2,5 roku a ten nic nedělá.co s tím

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Říká se tomu "separační úzkost" Pokuste se zeptat strejdy Gůgla. Ale podle mého neuděláte vůbec nic.

hodnocení

2x
Představte si, že by to bylo obráceně, že by si buldoček chodil sám ven a vás nechal zamčeného doma. Bez televize, bez počítače, bez mobilu. Taky byste občas vyváděl. ;)

hodnocení

2x

Máte psa, tak se o něj starejte! Pes není věc, kterou doma vyvenčíte, zaparkujete a nazdar.

Proč máte psa? To si pořiď králíky nebo plyšáka.

Buď ho utahej vycházkama a dostatečným výcvikem a výchovou a nebo ho nech vše sežrat a přijmy fakt, že pes žije v kotci s tebou a né ty se psem.

Na to jiná rada není.;)

hodnocení

2x
Pokud jste od hračky ztratil dálkové ovládání, ani na těle nemá vypínač, tak jedině vyndat baterky.

sony*
hodnocení

1x
Myslím si,že pokud to štěně ještě zavřete někam do prázdné místnosti,jeho psychicky stav se může spíše zhoršit píšete,že máte ještě jednoho pejska,to štěně je určitě rádo v jeho společnosti.? Ten stav separační úzkosti je porucha,které se dalo předejít tím,že pred odchodem do prace na 8hodin,měli jste trénovat odchody krátkodobé,třeba začínat na 10minutach a postupně prodluzovat tu dobu. Zkoušeli jste něco takového?

elen
hodnocení

0x
Zdravím, nudí se, je potřeba ho pořádně unavit a navíc je to ještě štěně. Je to normální. Nejlépe se tomu dá předejít tím, že ho zavřete někam,kde nemá co zničit. Můžete mu koupit třeba dančí nebo nějaké paruzky. Psi to rádi kousou, vydrží dlouho a navíc jsou měkké a nemůžou si s nimi o samotě nijak ublížit, narozdil od kostí. Pejsek se musí naučit že bude mít dost fyzické i psychické aktivity venku a doma se bude odpočívat. Taky mám psa. Že začátku to bylo peklo, byla zanedbana, ale jak píšu. Zavřít do prázdné místnosti kde nemá co zničit. Samozřejmě ať má vodu, hračky atd. Nejlépe ty paruzky. A chce to pejska každý den hodně unavit a to i psychicky. Cvičit s ním, dávat povely, super jsou i psi hlavolamy,cmuchaci dečky atd.. přeji hodně štěstí a hlavně ať je pejsek i vy zdravý

hodnocení

0x

Podle mne je to "štěněčí rozpustilost". Můj pes to také dělal. Rozkousal na co přišel a když jsem nebyla doma, tak mi jednou otevřel skříňky a rozcupoval všechno co tam našel. Myslela jsem, že se zblázním. Všude jsem namontovala háčky, aby nemohla dveře otevřít. Už si nepamatuji jak dlouho to trvalo, ale najednou jí to přešlo. Tady máte důkaz, že jsem řešila to samé poradte.cz/... ;) A je to z roku 2011, dneska už je dávno v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]