Nejste přihlášen/a.
Oni v těch útulcích mají trošku zvláštní pohled na věc
Ale z praxe - aktuálně máme 2 kočky, rezatýho kocoura přinesl domů syn, že ho chtěli fetky utopit v kýblu, tomu je už 7 let, ten má od doktora předepsaný dietní granule na ledviny. Druhá kočka je taky zachráněné kotě, které chtěli zlikvidovat, Ta jede od malička na granule Friskies (ano, jsou z Lidlu ) a do nich lžičku masa z kapsičky. A asi nejde o týrání, neboť jsou to kočky s volným pohybem ven a každé ráno je mám nastoupený na okenním parapetu s tím, že po vpuštění se hrnou k miskám. Totiž kočka, která má volnost, ta se nebude vracet do baráku, kde jí není dobře.
Já osobně považuji za určitý způsob týrání to, když někdo vězní kočku / kočky v bytě a nenechá jim volnost pohybu, kterou kočky přirozeně potřebují. Ale uznávám, že jsou i společenská plemena koček, která jsou tak přešlechtěné, že by venku neobstály.
Jest otázkou, zdali jakékoliv granule nejsou týrání zvířat? Dej dvě misky vedle sebe a do jedný granule a do druhý syrový, případně vařený maso. Schválně, co sežere jako první. Mám to mnohokrát vyzkoušený u psů i koček a výsledek vždy naprosto jednoznačný.
Nejen granule jsou drahé ale stelivo, do kterého chodí čurat, zdražilo o 2,5 ceny. Pytlík hrudkovacého přes 120 kč. A také musíš koupit záchůdek, jinak ti bude čurat velice smradlavě, po bytě. To nevzpomínám veterináře, očkování, odčervování. Nic levného. S kočkou nebo pejskem ještě chvíli počkej!
Royal Canin jsem kdysi kupovala kocourkovi, když byl kotě. šíleně, ale fakt šíleně prděl a na veterině mi od RC prodali nějaké spešl granule, po kterých se v bytě zase začalo dát dýchat ale jak rostl, tak už líp snášel i jinou stranu, takže zhruba od roka už jsme přešli na levnější granule, konzervy a běžné maso. co máme teď kočičku, tak doslova sežere všechno, co vidí, tuhle mi ta mrcha v nestřežené chvíli prošmejdila i zeleninový míchaný salát, jak v něm hledala něco poživatelného (vyhrabala si z něj olivy).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.