Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krmení kocicek

Od: jaaja odpovědí: 12 změna:
ahoj všem,
dneska jsem byla v útulku.
libilo se mi tam jedno koťátko.
a pak mi paní v tom útulku řekla, že mu budu muset kupovat drahé granule Royal Canin.
Že jinak je to týrání zvířat.
no a já se chci zeptat vas co vlastníte kočičky.
To opravdu všichni kupujete takové dražší granule?
Prosím vás neodsuzujte me, já moc kocickam zatím nerozumím a chci se dozvídat postupně něco o nich.
PS: ještě toho moc nevim, takže žádné kotě ještě neporizuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tak a teď babo raď:-D

Moje kočka se masa netkne i kdyby měla umřít, ta jedině granule Purina ONE steril cat, nebo pro seniory

Před kočkou od mého syna, musíte schovat i jablka, kyselé zelí, nebo třeba chleba z máslem*smich*

hodnocení

3x

Oni v těch útulcích mají trošku zvláštní pohled na věc *smich*

Ale z praxe - aktuálně máme 2 kočky, rezatýho kocoura přinesl domů syn, že ho chtěli fetky utopit v kýblu, tomu je už 7 let, ten má od doktora předepsaný dietní granule na ledviny. Druhá kočka je taky zachráněné kotě, které chtěli zlikvidovat, Ta jede od malička na granule Friskies (ano, jsou z Lidlu *smich*) a do nich lžičku masa z kapsičky. A asi nejde o týrání, neboť jsou to kočky s volným pohybem ven a každé ráno je mám nastoupený na okenním parapetu s tím, že po vpuštění se hrnou k miskám. Totiž kočka, která má volnost, ta se nebude vracet do baráku, kde jí není dobře.

Já osobně považuji za určitý způsob týrání to, když někdo vězní kočku / kočky v bytě a nenechá jim volnost pohybu, kterou kočky přirozeně potřebují. Ale uznávám, že jsou i společenská plemena koček, která jsou tak přešlechtěné, že by venku neobstály.

siley*
hodnocení

2x

Naprosto bezna praktika utulku a nekterych veterinaru. Oni jsou sponzorovany urcitou znackou a ty je maji bud zadarmo a nebo za extremne nizkou cenu. Nasledne vas nuti krmivo zakoupit primo od nich prave jako jedine mozne krmeni/super krmivo apod. a maji na tom velke zisky.

hodnocení

2x
Vsadil bych se, že všechny opravdu hladové kočky by sežraly cokoliv z výše popisované potravy, byť by před tím nad ní ohrnovaly nos.
Moje malé děti, které ze začátku nechtěly něco k večeři, šly spát o hladu. Pokud to samé nechtěly ani na snídani, měly smůlu. Většinou si na tom na oběd už i pochutnaly.
To mě naučila moje máma. Prý to měla od svojí mámy.
Dokud děti žily s námi, jedly téměř všechno. Teda co neměly zakázané od doktora. Dnes už jen tiše pozorujeme, jak je pokazili jejich partneři, nebo mlsná držka, a jak kazí oni svoje děti.

hodnocení

0x

Jest otázkou, zdali jakékoliv granule nejsou týrání zvířat? Dej dvě misky vedle sebe a do jedný granule a do druhý syrový, případně vařený maso. Schválně, co sežere jako první. Mám to mnohokrát vyzkoušený u psů i koček a výsledek vždy naprosto jednoznačný.

pb®
Sežere to, na co je zvyklý. Můj kocour odchovaný na granuích se k masu nežene, i když ho dostává. A venkovní kocour, i když loví myši a dostává maso, smlsne si na granulích.

pb®
hodnocení

0x
Vyplatí se krmit superpremiovým krmením, kočky ho nesní tolik. Ale proč zrovna Royal Canin, když máme český hypoalergenní Brit care? Barevným šuntem ze supermarketu bych možná krmila kočičí kolonii, ale pokud si vědomě pořídím kočku, pak ji krmím kvalitně. Ne zbytečně předraženě, Brit care stojí 7kg asi 700Kč a pro jednu kočku je to množství na 3 měsíce. Je to moc?

hodnocení

0x

Mám pět koček, u žrádla koukám hlavně na to, aby bylo bezobilné. Klidně bych dala levnější brit care. Krmím granule applaws a konzervy bozita.

sony*
hodnocení

0x
Ahoj, u nás doma jsme nikdy nikoho nekrmili granulemi. Psi a kocky dostavali a dostávají maso. Kocour mel rad syrova játra, vařené hovězí, nekdy dostal masovou konzervu nebo kapsičky Sheba. Kapsicky které skryvaly takove jakoby paštiky, to nechtěl, jedine maso se šťávou.

hodnocení

0x

Nejen granule jsou drahé ale stelivo, do kterého chodí čurat, zdražilo o 2,5 ceny. Pytlík hrudkovacého přes 120 kč. A také musíš koupit záchůdek, jinak ti bude čurat velice smradlavě, po bytě. To nevzpomínám veterináře, očkování, odčervování. Nic levného. *hej* S kočkou nebo pejskem ještě chvíli počkej!

alessssek
hodnocení

0x
Máme desetileté kočky a dostávají Whiskas, Purina ONE a dokud byly, tak konzervy kitekat. Nijak nestrádají a jsou zdravé.

hodnocení

0x

Royal Canin jsem kdysi kupovala kocourkovi, když byl kotě. šíleně, ale fakt šíleně prděl a na veterině mi od RC prodali nějaké spešl granule, po kterých se v bytě zase začalo dát dýchat :-D ale jak rostl, tak už líp snášel i jinou stranu, takže zhruba od roka už jsme přešli na levnější granule, konzervy a běžné maso. co máme teď kočičku, tak doslova sežere všechno, co vidí, tuhle mi ta mrcha v nestřežené chvíli prošmejdila i zeleninový míchaný salát, jak v něm hledala něco poživatelného (vyhrabala si z něj olivy).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]