Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sphynx kocicky

Od: jaaja odpovědí: 13 změna:
Ahoooj všem,
prosím vás myslíte si, že se mi někdy postesti a najdu v útulku nějakého Sphynxe?
Já koukala po různých útulcích a mají tam jen ty se srstí.
Jsem i v různých skupinách na fb kde daruji kotatka, ale žádný sphynx.
Nebo umíte mi nějak jinak pomocí?
Pro mě je totiž taková kočička draha a to nemluvím o těch s papirama.
Moc bych si takovou kočičku nebo kocourka přála.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

5x

Jestli je pro vás holá kočka moc drahá, nebudete mít ani na péči o ni. Promiňte, že vás nepovzbuzuji, ale tyhle kočky jsou velmi choulostivé, musí mít skutečně dobrou péči a nejlepší krmení, veterináře a domácí prostředí. Takové zvíře v útulku asi nenajdete, zaprvé je majitelé mají pečlivě zavřené doma, zadruhé tyhle kočky někde na ulici, kdyby utekly nepřežijou a tak se do útulku ani nedostanou a za třetí kdyby náhodou ano, tak je zaměstnanci dají někomu známému. Popravdě je to trochu úchylná móda, stejně jako bezsrstí psi nebo morčata.

Někdy svá přání musíme vzdát, rozum převáží touhu.

break
Pro alergiky ideál...
re4zon
Az na to, ze alergie je na kocici sliny, ne na srst.

hodnocení

3x

Pokud máte ráda zvířata, je krásné pomoci z útulku jakémukoliv tvorečkovi. Proč si vybíráte jen určité plemeno? Nějaký obyčejný macek by byl určitě také milým a vděčným společníkem.

Kočka ke zdárnému prospívání potřebuje mnoho věcí. Kvalitní krmivo, pelíšek, záchůdek, vitamíny, tablety na odčervení, proti parazitům, hračky, škrabadla...Nestačí jí pár brambor od večeře a kost z kuřecího stehna. *bzum*

Drahá je i veterinární péče. Hodně drahá. Platí se obvykle ve stovkách, ale klidně i v tisících korun. Kde na to všechno vezmete, peněz nemaje? Takže to není jen o pořízení zvířátka, ale i je to i o následné kvalitní celoživotní péči o něj.

Co znamená Vaše otázka: NEBO UMÍTE MI NĚJAK JINAK POMOCÍ? Umím - nejdřív si vydělávejte dost peněz, abyste uživila dobře nejen sebe ale i případného mazlíčka. Potom si můžete koupit kočičku podle své volby. Jaga.

pb®
hodnocení

0x
Pokud je kočka drahá pak, radím odkládat si každý měsíc částku, kolik bude péče o kočku stát a za 2-3 roky máte našetřenou pořizovací cenu kotěte a také víte, že zvládnete dlouhodobě platit péči o kočku.
jaaja
hodnocení

Na jak dlouho vyjde kilo granulí pro kočičku?

Špatná a hodně naivní otázka. Tyhle kočičky potřebují pestrou stravu, veterinární péči a v podstatě každodenní starost. Než si ji pořídíte, je třeba si o těchto plemenech něco nastudovat a pak také dodržovat. Pytel granulí to nespraví!

pb®
Sphynx jsou hodně žravé kočky, potřebují více a kvalitnější granule, než jiná plemena. Často mohou mít i speciální dietu a pak stojí pytlík klidně tisícovku. Pro jednu kočku bych počítala 3 kg granulí na měsíc, ale ne supermarketových, ale superpremiových hypoalergenních bez obilovin.

Všichni píšete o potravě. Ale co stelivo?! Víte jak je drahé a jak letí?! A kočka kadí a čurá stále a furt. A když nemá čisté, tak po bytě, v peřinách, do bot atd. Jsou to silně páchnocí upomínky, že nemá čistý záchůdek.

re4zon
Staci nekupovat nejlevnejsi smejd, pak pytel steliva vydrzi i dva mesice.

hodnocení

0x

jaaja, viděla jsi někdy v reálu kočičí plemeno devon rex? Není tak nahaté, ale je to úžasná kočka. ODKAZ

doplněno 31.10.22 17:13:

pb, nemyslela jsem na cenu. Dcera má už druhého devonka. První měl modré oči, nynější, Debbi má zelané. U souseda na patře mají kluka se šedýma očima. Jsou úžasní!*palec*

pb®

Devoni jsou ještě dražší než spynx, protože je jich méně. Vlastně všechna plemena, po kterých je poptávka u laické veřejnosti, jsou drahá. Kde poptávka není a koťata se neprodávají, tam i kočku s PP ve výstavním typu seženete za nižší jednotky ticíců.

krakex*
hodnocení

0x

Jen dodám, že doma máme jak obyčejnou evropskou, tak i jednu z těch dražších vyšlechtěných plemen.

Co se týká naší evropské, je skoro bezúdržbová, za 14 let nebylo potřeba investovat skoro nic, samozřejmě kromě krmení, hraček, pelíšků, atd. Pouze jsme v 10ti letech šli na zuby, přičemž jich pár vytrhali, ale nic hrozného.

Zatímco náš kocour, kterej byl podstatně finanče náročnější, co se týká pořizovací ceny, zatím má jen problémy, tyhle kočky jsou na to háklivé a ono eventuelně, jak stárne, začne se to zhoršovat.

Takže, pokud můžu radit, pokuste se mít dostatečnou finanční rezervu, pokud si pořizujete jisté plemeno, ono se to vyplatí, než potom plakat nad tím, jak Vám kočka umírá a vy nemáte dostatek peněz na operaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]