Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Máme bazén se slanou vodou a ve vodním vysavači se po úklidu vždy objevují živočichové viz foto. Myslíme, že jsou to svinky? Nevíte, kde se berou a jak se jich zbavit? Moc děkuji za pomoc. Lenka
Dobrý den, mám "hraběcí" radu - udržujte vždy po úklidu ve vodním vysavači sucho. Jestli jsou to svinky, tak je přitahuje vlhko (a tma). Zdravím!
To spíše vypadá, že se tam šli schovat a následně se utopili. Prohlédněte ten vysavač předtím, než začnete něco dělat a ty chudáky vyklepte ven.
Dobrý den, děkuju za tipy, možná jsem to špatně vysvětlila... Vodní vysavač v bazénu není stále, vždy po úklidu ho vyčistíme, vysušíme...a uložíme do garáže. Když ho po pár dnech zase dáme do bazénu, je určitě čistý. Svinky tedy musí být v bazénu. Bazén též vypadá naprosto čistě, okem nic vidět není, voda je průzračná. Vyčetla jsem, že se svinky drží na vlhkých tmavých místech - tedy možná v obložení kolem bazénu a nejspíše tam prostě popadají a umřou?
Pokud to jsou opravdu svinky, předpokládám, že se nelíhnou ve vodě... Kdyby měl někdo radu, jak je "přestěhovat" od bazénu pryč, nebo prostě podobnou zkušenost, budu vděčná za radu. Díky, L.
lenkad - jste si jistá, že se do vysavače nenastěhují už v garáži? Pokud padají do vody z obložení bazénu, tak tam musí být nějaká štěrbina, kde se drží. Tak tu mezeru/štěrbinu utěsnit.
Máte tam utopených více druhů hmyzu. Téměř všichni žijí nočním životem, kdy se přemísťují a hledají potravu. Do vody spadnou jaksi omylem a jediné, jak zabránit hmyzu přístupu a následnému utopení, je na noc hermeticky uzavřít vodní plochu což je prakticky téměř nemožné. Množství utopených jedinců snížíte, ale nikoliv 100%.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.