Dobrý den, teď večer jsem chystala svému morčeti večeři, nijak prudce jsem kolem něj neprošla, ani jsem neudělala něco, čeho by se leknul. Vždycky se na jídlo hrozně těší a vykukuje z klece, to dnes dělal také. Pak se ale najednou něčeho úplně hrozně lekl a zaběhl do domečku. On se takhle někdy taky lekne, když kolem něj někdo prudce projde, nebo někdo udělá něco čeho se lekne, ale ne takhle šíleně. Dala jsem mu tedy do klece večeři s jeho oblíbenými bylinkami, ale on nic. Pořád jen vyděšeně koukal před sebe. Potom tedy vylezl z domku a chystal se že si tedy dá jídlo, ale on potom pomalu zacouval do rohu a asi 10 minut stál jako zkamenělý, vůbec se nehýbal. Teď teda konečně už jí. Nevíte čeho se takhle můžou morčata leknout?
Pamatujte na to , že morče je společenský tvor a měl by žít alespoň ve dvou . Někde už na to jsou i dokonce zákony a dost se to trestá . Rozhodně nemůžete mít jen jedno zvíře a ještě k tomu někde v tichu , kde někdo projde párkrát denně . Kupte mu kamaráda a víc se mu věnujte . Alespoň jednou denně ho zkuste vzít a pomazlit se s ním . Samozřejmě už je to opravdu senior , takže je třeba brát ohled i na to . Města malá rada , kupujte krmivo Veselé Laga a nekrmte ho okurkou ( je moc vodnatá ) Doporučuji na YouTube kanál Alue (o morčatech toho ví víc než dost , máte se co učit ) . Mario
Proč ho máte v místě, kde se prochází? Jak je morče staré? Co vím, tak žijí jen několik let. Jestli už nemá nějaké potíže související s věkem? Myslím, jestli už mu nemizí zrak nebo sluch. Pak registruje vjemy jinak.
kacka1
Moc děkuji za odpověď, je to možné,ze má problémy s věkem. My ho nemáme v místě kde se prochází, ale občas kolem něj jdeme, e on se lekne fakt jen výjimečně většinou je s tím v pohodě. I když třeba někdo stojí kousek od jeho klece a nic nedělá on se lekne. Není to často, že se takhle lekne, ale ještě nikdy se mi nestalo, že by se lekl až takhle moc. Je mu 5 let, na už i občas problémy s curanim, občas musíme i k naší paní veterinářce na injkeci, prý už to je senior, tak možná že má problémy s věkem.
Pamatuji, ale porizovali jsme ho před 5 lety a nepořídila jsem ho ani já. V tu dobu jsme ani nevěděli že morčata mají být min. 2. A teď už mu je 50, v lidském věku třeba 50 takže mi přijde blbé mu tam dát trepa roční morče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.