Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes si schovává díru ocasem a zažívací problémy

Od: psihotelzdarma odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, co mám dělat se psem když má zažívací problémy? Veterinářka mu dala smectu pomeranč a vanilka, dostal 4 injekce antibiotik za poslední 2 týdny a bere probiotika, s tím že mu je dávám dlouho po injekcích a dlouho po smektě aby byl rozestup mezi léky. Na jídlo rozvařenou rýži a brambory, ještě jsem mu koupila entero zoo gel. Už nemá úplně tekutý hromady ale ještě to není při starým, ani ta barva není jak bývala. Podle mě by po dvou týdnech léčby měly být vidět výsledky, navíc schovává ocasem díru a kouše se do zadku. Kdysi chodil po venku jak král s ocasem nahoru, a teď ho má na sílu mezi nohama a když má lepší náladu tak ho má na 135° se zády. Veterinářka říkala že je to tím že má zažívací problémy. Tak nevím, psa mám na hlídání, majitele to nezajímá, nevím jak mi proplatí doktory ale to řešit až pak. Pes kdyby šel do útulku tak zdechne, na mě si zvykl, o původní majitele ani nemá zájem. Tak nevím jestli není zklamaný, ale nemoc se objevila před 2 týdny, u mě je už nějaký rok a znám ho 7 let. Rady od majitele žádný nemám, psovi je cca 13 let. Až se tohle vyléčí tak se plánují další věci, třeba kastrace. A tohle je první větší nemoc kterou má když je se mnou.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Možná by ti pomohlo si načíst, jak pes komunikuje. Jeho hlavním vyjadřovacím prvkem je ocas. Neříkej díra, je to dětsky nesmyslné. Nezakrývá si konečník, ale ocas nesený dolů je projevem problému. Dám ti malý obrázek, je povrchní a špatně čitelný, ale snad postačí k tomu, abych probudila tvou zvídavost.;)Musíš si všínmat všeho. Jak drží hlavu, uši, záda.

Pes si schovává díru ocasem a zažívací problémy
sony*
Babkazov : nejlepší rada i odpověď.
Zdravím vás.

psihotelzdarma
hodnocení

Ještě mám v plánu mu koupit kartáček na zuby, pastu a odčervení. Ale u toho si musím pročíst rizika a zeptat se veterinářky. A na prosinec musí být na 100 % uzdravenej, to se pak musí s veterinářkou zorganizovat ty další zákroky a očkování, ale to bude domlouvat a financovat majitel.
sony*
K těm zakrokum: zvazila bych plánovanou kastraci. Psovi,kterému je už 13let. Tento zákrok je pod plnou narkozou,která je riziková vždy,ale čím starší jedinec,tím hůře se potom odbourává. Pečlivě probrat s veterinářem,ať vyjmenuje nebezpečí, která se později dostaví.
psihotelzdarma
hodnocení

Na tomhle veterinářka trvá, on má ještě špatný žlázy na zadku a prý jsou z toho že není kastrovaný. Ale než se bude něco dělat tak bych ho vzala k více veterinářům aby mi každý něco řekl a pak bychom s majitelkou udělali nějaký závěr.
sony*
Rozhodně si vyslechnete názory více veterinaru, a s majitelkou se poté rozhodněte,to je nejlepší přístup.
psihotelzdarma
hodnocení

Ona hlavně mluvila o chemické kastraci
Možná mluvila o penězích...

zaseja
hodnocení

0x

Co mu dáváš do tý rýže? Má aspoň nějaký maso?

A brambory pes mít nemá, z toho má možná ty průjmy.

psihotelzdarma
hodnocení

Kuřecí maso má v rýži, brambory taky poradila veterinářka.
sony*
Brambory,pokud nejsou syrové, jsou v pořádku. Ale pouze uvařené.
Kuře a veškeré drůbeží maso bych vynechala.
psihotelzdarma
hodnocení

Kuřetem se šetří, brambory samozřejmě vařené.

sony*
hodnocení

0x
Enterogel je vynikající,přírodní prostředek na zastavení průjmu. Smekta také, ale někdy nezabere. Před tím,než se mu to takhle rozjelo,jste krmili čím? Vařili jste mu nebo granule nebo BARFovali? Teď, když se mu částečně upravilo trávení,mu ve vodě uvařte kus hovězího liboveho masa a dejte mu ho jemné rozsekane,nebo umixovane,umlete. Žádnou rozvarenou rýži k tomu maximálně trochu uvařené mrkve a taky umixovane.Pokud si ocasem zakrývá zadek,podíval jste se proč to dělá? Má ho čistý i v jeho okolí? Je potřeba někdy použít kus zvlhčené vaty a očistit ho.

psihotelzdarma
hodnocení

Tak nové zjištění, vaše odpovědi si ještě pročtu. Komunikace psa je spíš o jeho myšlení , ale moje chování k psovi se nezměnilo. Mě bere jako hlavního, když se někam jde tak mě kontroluje jestli jdu taky, když jde s někým jiným tak kontroluje jak reaguji. Se psem si občas hraju, někdy má klid, spí si kde chce, má čmuchací misku tak měl radost. Veterinářka říkala že má zvětšenou prostatu, a zkoumala zbytky v řitním otvoru, ale teď se tam našla krev pro mytí , tak jestli nemá ty žlázy i hluboko v zadku a asi jinýho veterináře.

Pokud pes po zadku nesáňkuje nebo si nevykusuje konec zad, má žlázly v pořádku. Žlázky nemají se způsobem nesení ocasu nic společného.

psihotelzdarma
hodnocení

Už je to strašně dlouho co to má, na zadek je citlivej, nesmí se mu na něj sahat,ale teď jak se umýval tak u toho kousal a našla se krev. Takže rozhodně k veterináři jinam, jinej doktor jinej názor na bude jinak léčit, tím nic nezkazím.
psihotelzdarma
hodnocení

Jo a nějakou dobu si nechce sednout a teď zrovna lítá po bytě a šílí.

psihotelzdarma
hodnocení

0x
Tak pes je v pohodě, veterinářka do něj píchala antibiotika protože měl průjem, jak měl týden průjem tak se mu nečistily žlázy a ty se ucpaly. Veterinář říkal že je má trochu jinde než jiní psi a že se mu mají čistit při kadění. Už si zase vykračuje jak kdyby to bylo vše kolem jeho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]