Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ramlice nemají mladé

Od: macvac odpovědí: 3 změna:

Mám doma 4 ramlice a 2 samce.Už dvakrát po sobě se mi stalo že se samice honcovaly každá pro jistotu s každým samcem a žádná nemá ani jednoho králíčka.Samice jsou tak 2 roky staré a jedna je trochu tlustší.Krmím pořád stejně(seno+ječmen).Na jaře měla každá cca 6 mladých,a teď už nic.Tak nevím.Prosím poraďte čím by to mohlo být.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tlustší - to je ono.

2 roky stará samice ještě není na odpis - i když, pokud by trvala na tom, že mladé mít nebude, dá se to řešit ránou za uši a jinou samicí.

Ale opravdu, podle mých zkušeností, tlusté samice mají problém se zabřeznutím. Dát dietu, jen seno a málo.

id
hodnocení

2x
Na jaře měla mladé. Určitě jste je odstavil po 6 - 8 týdnech. Proč jste je nepřipustil hned? Po týdnu zkontrolovat zda jsou připuštěné a dnes by byly už v mrazáku.
Každá samice se brání na podzim připouštění neboť ví, že na zimu se mláďata nerodí.
Nyní to chce připouštět týden každý den, po dalším týdnu kontrolní skok.
Od odstavu krmíte ječmenem, proč? Když nekojí, tak ječmen jako pochoutku semotamo. Až bude připuštěna, tak jí přilepšíte.

hodnocení

0x

Náš děda krmil králíky několikrát denně. Byly to koule. Když jsem takového králíka zabila, při kuchání jsem odstraňovala pláty tuku. Králičí tuk nemáme rádi - smrdí.

Protože Vaše samičky jsou dobře živené, až moc, nemohou tudíž zabřeznout. Chce to nasadit jim trochu dietu, ubrat na dávkách. A uvidíte, že se zadaří.

A kdyby to náhodou nepomohlo, pekáč a trouba to pokaždé jistí. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]