Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupili jsme před dvěma lety starý statek. Sice je po rekonstrukci, ale několik desítek let to byla líheň much a berušek. V tuto chvíli jsou problém berušky, které se v tisících kusech slétávají na dům. Existuje nějaký způsob, jak je co nejefektivněji nalákat a odchytávat?
Děkuji
Máme doma to samé. Nejsou to naše klasické berušky, ale přivandrovalci z jihu, kteří naší přírodě jen škodí. Množí se několikrát rychleji než naše původní druhy a dokonce žerou i jejich vajíčka. Podívejte se pořádně, nejsou to naše sedmitečky, ale různě zbarvené potvořeniny např. do černa. Venku je nechám být, ale na balkoně apod. je vysávám. Jsou to pěkné svině, kdysi se nám dostali do ložnice a poštípali nás a měla jsem strach, že mám doma štěnice a pak jsem našla několik mrtvých slunéček a to bylo ono.
I jinde jsou jich plné zdi. Na té slunné straně k večeru jsem jich viděla stovky. Na rozdíl od much jsou ale velmi užitečné. Žerou mšice a jejich larvy se taky živí mšicema. Ty bych nelikvidovala. Až udeří mráz už budou někde zalezlé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.