Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starší pes nechce přijmout štěně

Od: anaj* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, minulou středu 28.9. večír jsme si přivezli nové štěně 2měsíce (cane corso) do rodiny. Již zde ale máme 6 letého psa také (cane corso) který absolutně není zvyklí na jakékoli jiné psy. Má pro sebe velký kotec se zahradou, kde je pánem. Reakce na nové štěně bohužel né moc dobrá. Pokud máme štěně na ruce, klidně si sednu vedle velkého psa a hladím oba tak je to v pořádku, jak mile dám velkému psu vodítko a malého nechám na zahradě pobíhat, tak malý na něho doráží a velký štěká, tahá a obávám se že by i kousnul pokud bychom je nechali volně. Chodíme i na procházky každý na vodítku, to si ho moc nevšimne, ale jednou po něm i vyjel. Je šance, že si velký zvykne? případně jak dlouho to bude trvat.

děkuji za jakékoli odpovědi Jana

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To mladý pes si musí zvyknout kde je jeho místo. Pokud velký pes ucítí z mladého vaši vůni a bude mít stejné podmínky( myslím nebude na vodítku) tak si ho vychová sám.

Je možné, že ho bude učit i kousnutím, ale o život myslím nepůjde, pokud byl velký pes sicializován.

Mladý pes potřebuje svůj kotec a svou misku na žrádlo.

anaj*
hodnocení

Děkuji, a tak si myslíte že podrážděně může reagovat právě i proto, že je velký na vodítku? kdybychom jim nechali oboum volnost, že by se do něho nezakousl? ten velký bohužel není Vůbec zvyklí na psy a na lidi jen na ty které zná a která knám chodí. děkuji

liska5

Na tuhle metodiku je výborný rádce Ida. Až dotaz najde, určitě zareaguje.

jojo, též čekám na Idu *palec*hrozně ráda ji čtu, umí to moc pěkně vysvětlit ;)

anaj*
hodnocení

Tak snad mi poradí, nerada bych malého dávala pryč, a nerada bych aby mu velký ublížil.

liska5

Co tak sleduji, tak Ida neodpovídá už více dnů nikde. Asi je na dovolené/?/

hodnocení

0x
" Má pro sebe velký kotec se zahradou, kde je pánem." - v tom vidím problém. Italská doga je hlídač a tu zahradu asi považuje za svůj revír. Pokud se tam najednou motá jiný pes, chce ten revír chránit. Asi bych tam malého zatím nepouštěl a seznámil je na neutrálním území. Nemyslím, že byste to v té zahradě zvládla ukočírovat. Voďte je společně na procházku, ať si na sebe zvyknout a Vy z pozice vůdce smečky vymezte oběma pravidla. Ukostřit musíte oba, velkého, který vidí narušitele i malého, který bude provokovat. Naučte je chodit v pořadí Vy, velký, malý. Krmení - před nima něco snězte Vy, potom dejte žrádlo velkému a potom malému, tak, ať to vidí. Tím jim vymezíte postavení ve smečce...
doplněno 03.10.22 22:32:

Liško5, momentálně mám čtyři sebrance, bohužel o jednoho asi přijdu kvůli nádoru. Neřešitelné, jakmile zpozoruji bolesti, ukončím to...*plac*. Ovšem až se objeví Idanova, její názor může být jiný a i já bych se jím řídil. Já čerpám z několika let života se psy, ona byla vlčice...:-D

liska5

*palec*Myslela jsem na Vás, že se objevíte a poradíte, když máte sám několik psů.

anaj*
hodnocení

Děkuji moc, no doufám že se brzy skámoší, ten malý je velký dábel a potřebuje hodně prostoru a běhat... velký ho hodně přitahuje a chce si sním hrát. Jak poznám, že už je velký v pohodě? jestli třeba nemá problém, že je na vodítku.. kdybychom mu nechali volnost a třeba mu nasadili košík (gumový) pro jistotu.? jestli by to nebylo lepší. Asi se nedá říst jak dlouho to bude trvat že? díky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]