Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to mlok černý?

Od: denny276® odpovědí: 12 změna:
Přeji krásné ráno drazí *slunce* Na zahradě se nám ubytovalo toto..jelikož kočka to pořád chce honit a pes to chce jíst,odnášíme ho do bezpečí (bydlíme v lese,z jedné strany potok,z druhé rybník) . Avšak vždy se vrátí k nám na zahradu. Takže otázka zní - co to je (máme podezření na mloka černého,ale ten se tady volně nevyskytuje) a otázka druhá - jak ho ochránit? Děkuji *srdce*
Je to mlok černý?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tipnu si že Čolek velký

biolib.cz/...

hodnocení

Ten mě nenapadl.. a vypadá hodně podobně. Ale nemá žluté bříško..ale jinak celý je takový velkočolkatý *nevi* děkuji moc .
hugg*

To žluté bříško mají samci v době páření, někteří vice či méně vybarvené. Můžete napsat přibližnou lokalitu?

06.10.22 16:15
hodnocení

Cvikovsko;)

liska5
hodnocení

0x

Tvar těla je vyloženě mločí. My tu máme ty skvrnité. Černého jsem ale nikdy neviděla. Čolek to nebude! Čolci mají docela úzký čumáček, zatímco mloci mají ty nozdry dál od sebe.

hugg*

Je to čolek.

liska5

Čolky jsme chytali v potůčku, moc ven nelezli. A největší byli tak 10 cm a to sameček se zubatým hřbetem a ocasem. Jak je to Vaše zvíře velké? Mloky vídám na lesní cestě, u pramenů a jsou velcí tak 15-20 cm.

hugg*

Chytala jste asi čolky obecné, nebo horské, ti jsou menší. Na jaře v době rozmnožování žijí ve vodě a samci mají hřbetní a ocasní lem ( čolek obecný hodně zubatý). Po rozmnožování vodu opouští, žiji terestricky, změní se vybarvení a lem jim zmizí.

Je to čolek.

liska5
hodnocení

0x

Napadlo mne, jesti si ho někdo nepřivezl z Balkánu a pak ho tady vypustil u potůčku. Jsou tací. Stalo se mi, že jsem potkala želvičku z Bulharska tady v příměstském lese. Čolek by se držel vody a nevyrážel ne zahradu.

hodnocení

No před nedávnem jsem se vrátila z cestě po Chorvatsku.. taky mě to napadlo,že by mi vlezl někam a já že bych ho přivezla.. samozřejmě omylem.

liska5
hodnocení

0x

Napadlo mne, jesti si černého mločka někdo nepřivezl z Balkánu a pak ho tady vypustil u potůčku. Jsou tací. Stalo se mi, že jsem potkala želvičku z Bulharska tady v příměstském lese. Čolek by se držel vody a nevyrážel na zahradu.

hugg*

Čolci většinu roku žijí mimo vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]